Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky chci se zeptat.
Je tu někdo komu odtykala pomalu plodová voda a musel ležet v nemocnici? Řekli mi ze 36tt se už muže rodit takže sem to pochopila tak ze mi to vyvolají? Je to tak? Prý kvůli infekci kdyby byla nebo co. Jinak mam vše v pořádku nic mi není jen po troskách teče voda. Domu me samozřejmě už nepustí. Doktorku sem uz 2 dny neviděla tak me zajímá jestli to tak někdo ma? Nemam se koho zeptat. 36tt by to bylo super protože ležet tu do 40 tak se tu zblázním. Dekuju
@Lucie411 píše: Více
jak se nemáš koho zeptat? však jsi v nemocnici, jsou tam sestry, doktoři, každý den je vizita
@stinga sestřička ani neví proč mě bolí kolem pupíku tak pochybuji že bude vědět něco víc.. doktorka tu včera vůbec nebyla a dneska přišla úplně cizi co neví
U mě byl malý odtok ve 36+1, po ověření vyhodnotili, ze v tomto stádiu uz neni na co čekat+to riziko infekce a domluvili jsme se na vyvolání druhý den, dostala jsem preventivně antibiotika a čekala v nemocnici pres noc. Syn se teda narodil 36+2, hned mu vzali krev a mel zvýšené CRP, takže u nas ta infekce fakt probíhala. Dostal kapačku s ATB na 2 dny a pak uz byl díky bohu ok, jen teda menší a ten měsíc v břichu mu trochu chyběl, ale nebýt toho vyvolání, mohlo to dopadnout možná o dost hůř
Zítra bych zkusila být tebou posbírat všechnu asertivitu, co mas, a chtěla po nich pořádné informace, co bude dál.
Pokud ale nevyhodnoti, ze je vyvolání nutne, tak nevim, jestli bych se za to uplne prala, nevim, jak moc dokazou ověřit tu infekcí, ale rodit v tomto stádiu neni úplně supr…jo, lepší než ta úplná nedonosenatka, ale druhé dítě mám 38+6 a je to fakt rozdíl, kdyz se to dítě dopeče kompletně…kdyby jim. vychazelo, ze je bezpečné počkat aspon do toho 38tydne, tak bych to být tebou raději odležela. Do 40 týdne uz byl to snad netahl nikdo, 38 se bere jako plně donošené…
Mimino ještě není donošený, počítá se každý den navíc, takže dokud se bude voda doplňovat sama a nebude infekce, tak budou těhotenství nejspíš udržovat do 38tt. Ale konkrétní info ti řekne až v pondělí lékař.