Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím a prosím o informaci jaké cviky se mohou, nebo musí dělat s 3 týdení princeznou? A doplňující dotaz, může takhle malinké mimi když leží na bříšku ( když ji uspávám) zvedat hlavičku ?
děkuju moc ![]()
nevím jaké cviky můžeš dělat s třítýdením miminkem, ale pokud není nijak zvlášť nemocná(kyčle, vývoj…) a nemuíš dělat vojtovu metodu tak nevím jaké cviky, myslím, že je ještě moc malinkatá, a to víš že může zvedat hlavičku když je na příšku a jde jí to ![]()
Pekar píše:
Zdravím a prosím o informaci jaké cviky se mohou, nebo musí dělat s 3 týdení princeznou? A doplňující dotaz, může takhle malinké mimi když leží na bříšku ( když ji uspávám) zvedat hlavičku ?děkuju moc
Ahoj mám pocitže takhle malinké miminko by nemělo vůbec usínat na bříšku-lepší záda nebo bok.Riziko SIDS.
kecačka píše:Pekar píše:Ahoj mám pocitže takhle malinké miminko by nemělo vůbec usínat na bříšku-lepší záda nebo bok.Riziko SIDS.
Zdravím a prosím o informaci jaké cviky se mohou, nebo musí dělat s 3 týdení princeznou? A doplňující dotaz, může takhle malinké mimi když leží na bříšku ( když ji uspávám) zvedat hlavičku ?děkuju moc
riziko SIDS je kdykoliv ne jen na břiše a je to neovlivnitelné!! jetli se tak má stát může to být v jakékoliv poloze a kdykoliv, zbytečně strašíš!!! ![]()
Může spinkat na bříšku já syna také dávala a spal vždy lépe než na zádech a ted když už e umí přetočit spí na bříšku nožičkama pod sebou skoro celou noc
když dáváš na bříško od narození rychleji se naučí pást koníčky a nebude mít placatou hlavičku z ležení na zádech ![]()
cviky nevim,co se tyce hlavicky,moje mala ji zvedala a obracela ze strany na stranu,taky brzo po porodu.
Děkuju moc, cvičení nastuduji a to usínání není na bříšku v posteli, ale u mne na hrudi
,
Maminka je slabá a unavená tak hojdání po jídle a uspávání děláme spolu ![]()
Pekar píše:
Děkuju moc, cvičení nastuduji a to usínání není na bříšku v posteli, ale u mne na hrudi,
Maminka je slabá a unavená tak hojdání po jídle a uspávání děláme spolu
jeee tak to je pekny ![]()
no už ani moc ne
, akorat slečna začíná protahování a brblání takže já jdu přebalit a odnést k mamince na dlabanec ![]()
děkuju za info ![]()
Pekar píše:
no už ani moc ne, akorat slečna začíná protahování a brblání takže já jdu přebalit a odnést k mamince na dlabanec
děkuju za info
neni zac,ahoj
Michaelakkk píše:kecačka píše:Pekar píše:Ahoj mám pocitže takhle malinké miminko by nemělo vůbec usínat na bříšku-lepší záda nebo bok.Riziko SIDS.
Zdravím a prosím o informaci jaké cviky se mohou, nebo musí dělat s 3 týdení princeznou? A doplňující dotaz, může takhle malinké mimi když leží na bříšku ( když ji uspávám) zvedat hlavičku ?děkuju mocriziko SIDS je kdykoliv ne jen na břiše a je to neovlivnitelné!! jetli se tak má stát může to být v jakékoliv poloze a kdykoliv, zbytečně strašíš!!!
Ale je to fuk zakladatelka téhle diskuze to uvedla na pravou míru
Může spinkat na bříšku já syna také dávala a spal vždy lépe než na zádech a ted když už e umí přetočit spí na bříšku nožičkama pod sebou skoro celou nockdyž dáváš na bříško od narození rychleji se naučí pást koníčky a nebude mít placatou hlavičku z ležení na zádech
Já vím že může nastat kdykoliv,ale na bříšku se riziko zvyšuje…proto jsme už v porodnici dávaly na bok.Já jsem taky malýho dávala často na bříško,ale nikdy ne na noc.
Co třeba kojenecké masáže? Ty můžeš provádět s miminkem od narození. Odkaz nehodím, nastudovala jsem si to v knihách a nemám čas hledat. Má ale určitá pravidla a nesmí se miminku masírovat páteř. My jsme tomu věnovali pár minut denně po koupání.
Hlavičku už zvedat může.