Neco na precteni:)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
23033
28.8.10 17:01

Dopis novorozeňátka rodičům

Doufam ze se nebudete zlobit, ale moc se mi to libilo, tak to sem hodim, protoze kazda z nas si prosla po porodu sestinedelim:) a vime, ze to neni obcas lehke …

Dopis novorozeňátka rodičům

Milí rodiče,
přicházím k Vám jako maličká nezralá bytost, která je svou vlastní osobností. Jsem u vás jen krátkou dobu - užívejte si mě.

1.Dejte si čas přijít na to, kdo jsem, jak se od Vás odlišuji a co vám mohu dát.

2.Prosím, dejte mě najíst, když jsem hladové. Ve Tvém lůně, maminko, jsem nepoznalo hlad, čas i hodiny jsou mi ještě cizí.

3.Prosím, držte mě blízko Vašeho těla, laskejte mě, hlaďte mě, líbejte mě, povídejte si se mnou. Ve Tvém lůně, maminko, jsem se pořád cítilo nošeno a stále ve Tvé blízkosti. Nikdy jsem tedy nebylo samo.

4.Doufám, že nebudete zklamáni, když nebudu děťátkem dle Vašich snů a tužeb. Buďte ke mně shovívaví a k sobě velkorysí, i když nebudete perfektními rodiči, kterými byste tak rádi byli.

5.Zpočátku ode mě, novorozeného děťátka, neočekávejte příliš. Dejte mi šest týdnů v nichž mohu zrát, stabilizovat se a nalézt svůj vlastní rytmus. Vy se během šesti týdnů pozvolna vrátíte sami k sobě a děťátko začleníte do svého života.

6.Prosím, odpusťte mi, když budu hodně plakat. Mějte se mnou trpělivost: časem budu plakat méně a přinesu Vám svou přítomností spoustu radosti.

7.Dávejte na mě pozor - pozorně mě sledujte, neboť Vám i beze slov mohu sdělit, co potřebuji, jak mě můžete ukonejšit a co mě uspokojí. Opravdu nejsem žádný tyran, který k Vám přišel, aby Vám ztrpčoval život. Ale jediným způsobem, kterým Vám mohu sdělit, že mi něco chybí, je pláč.

8.Prosím, myslete na to, že jsem docela houževnaté a odolné. Vydržím mnohé chybování, které bude ze začátku, z důvodu neznalosti, přirozené. Dokud mne však budete mít rádi, nemůže se nic strašného stát.

9.Prosím, dávejte pozor i na sebe. Koukejte, abyste měli vyváženou stravu, dostatek klidu a pohybu, abyste se v dobách, kdy jsme spolu, cítili zdraví a silní. Zkuste rozlišovat co je „důležité“ a „nedůležité“, dívejte se na věci s nadhledem - pak si mne budete moci o mnoho lépe užívat.

10.Prosím také, opatrujte svůj vztah mezi sebou, protože je pro mne výživnou půdou a ukazuje mi, jak je možné milovat lidi.

I když jsem Váš život momentálně trochu zpřeházelo, myslete na to, že je to jen dočasné.

Děkuji Vám oběma.

Vaše dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27305
28.8.10 17:08

Tak to jsem teda obrečela :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35414
28.8.10 17:17

Krasa… I slzicky byly :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65311
28.8.10 17:50

Krásný.....
a nutně potřebuju miminko :-P
matyáš už je „velkej“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
28.8.10 18:06
Petra Z píše:
Krásný.....
a nutně potřebuju miminko :-P
matyáš už je „velkej“
:lol: :cry: :pankac: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
28.8.10 19:21

Nádhera… i slzička mi ukápla :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
28.8.10 19:56

Muzu tady napsat, ze se mi to moc nelibi, nebo je tu prostor jen pro chvalu? (nemam pateticka sdeleni rada a ten text neprinasi nic nez obecne zname rady, jak se starat o miminko. ani to nema nijaky extra styl, miminko mluvi jako padesatilety psycholog)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
28.8.10 20:01
:palec: :palec: :palec: :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
4957
28.8.10 20:04
Pudloslava píše:
Muzu tady napsat, ze se mi to moc nelibi, nebo je tu prostor jen pro chvalu? (nemam pateticka sdeleni rada a ten text neprinasi nic nez obecne zname rady, jak se starat o miminko. ani to nema nijaky extra styl, miminko mluvi jako padesatilety psycholog)

To je fakt, že máš pravdu, protože miminko by to přežvatlalo po své miminkovštině - možná, že se jedná o překlad :lol: :palec: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
28.8.10 20:05

Pudlo, určitě můžeš napsat svůj názor i když není kladný, to je jasné :wink:
Mě sice slzička neukápla, ale je to něco k zamyšlení, všichni rodiče to myslím jako samozřejmost neberou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8078
28.8.10 20:10

Mně se to teda líbí a moooc!!! :palec: :potlesk: :potlesk: :potlesk:

Příspěvek upraven 29.08.10 v 18:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
28.8.10 20:33

Jééé, moc krásný!!! Děkuji :palec: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lys
6155
29.8.10 11:17

Pudlo, některé to prostě chytne, některé ne. Jde o city. Můžeš si to přečíst a pochválit, nebo přečíst a jít dál, nebo přečíst a nutně se k tomu vyjádřit, ať tak či onak. Všichni jsme jen lidé a máme taky potřebu něco sdělit světu. Patetické, že? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3776
29.8.10 11:19

Taky se mi to líbí a souhlasím s lulushkou že bohužel existují lidi, kteří tohle jako samozřejmost neberou… což je teda smutné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
29.8.10 17:58

Jeee kouzelný příspěvek.Dojemné :palec: a takové pohlazení na duši dnes potřebuji Elča od rána neví co by a tak máme uplakaný den :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí