Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mišuna píše:
Dotazník ohledně vzdělanosti národa???? to má být co? pán se ti něčím prokázal nebo na základě čeho jsi ho pustila do bytu?
do bytu jsem nepustila ani sčítací komisaře
To dotýkání je to poslední co mi na tom vadí…I když nějaký hlazení po stehně od cizích taky nic moc. Já beru za normoš pohlazení po vlasech když už. Nebo mezi chlapama plánutí rukama. Že by nějaký chlap z našich kámošů sahal dítěti na stehno si nepamatuju.
dotazník je o tom jak jsou lidi ochotní se vzdělávat nebo jestli se sami vzdělávají při zaměstnání, byli jsme o něm informováni starostou, u nás ve vesnici vyplňovalo asi dvacet lidí, dotazník se vyplňoval na nooteboku.
no je po anonymu ![]()
Já se svou nepohostiností - kdybych věděla ,že je to na 90 minut, tak ho pošlu na kafíčko do cukrárny a brnknu až to bude hotovo..Nevím , proč musel čučet u vás doma - to by mi tedy bylo nepříjemné i bez dotyků..
![]()
Nikdo tam nebyl, nikdo nemůže posoudit - jen Ty sama. To je o Tvých pocitech, instinktech, hranicích… a ty máme každý úplně někde jinde.
Pozvat si na půldruhé hodiny domů úplně cizího člověka, nechat před ním běhat nahaté dítě a spoléhat na to, že jej onen cizí člověk bude zabavovat, to jsou třeba samy o sobě věci mimo moje chápání. Prostě takto na dálku posoudit to nikdo nemůže.
tak jasně, já bych si domů taky nikoho nepozvala, ale zakladatelka pozvala…To je její věc.....
S nahotou svých dětí jsme taky dost opatrná…
Na druhou stranu nic se nestalo.....
byron píše:
tak jasně, já bych si domů taky nikoho nepozvala, ale zakladatelka pozvala…To je její věc.....
S nahotou svých dětí jsme taky dost opatrná…
Na druhou stranu nic se nestalo.....
No však to píšu. Je to o vlastních instinktech, pocitech, hranicích - každý to má nastavené jinak. Proto nikdo nemůže posoudit. Co je pro jednoho nepřijatelné, druhý považuje za normální a naopak.
valkil píše:valkil děkujiBarbulka píše:to nevadíMišuna píše:dotazník je o tom jak jsou lidi ochotní se vzdělávat nebo jestli se sami vzdělávají při zaměstnání, byli jsme o něm informováni starostou, u nás ve vesnici vyplňovalo asi dvacet lidí, dotazník se vyplňoval na nooteboku.
Dotazník ohledně vzdělanosti národa???? to má být co? pán se ti něčím prokázal nebo na základě čeho jsi ho pustila do bytu?
do bytu jsem nepustila ani sčítací komisaře
To dotýkání je to poslední co mi na tom vadí…I když nějaký hlazení po stehně od cizích taky nic moc. Já beru za normoš pohlazení po vlasech když už. Nebo mezi chlapama plánutí rukama. Že by nějaký chlap z našich kámošů sahal dítěti na stehno si nepamatuju.
no je po anonymu
není to zas tak hrozný téma, ne?
Ale pokud si z něj neměla ohledně dotyků dobrý pocit, dej na instinkt.
BohunkaP píše:
Nikdo tam nebyl, nikdo nemůže posoudit - jen Ty sama. To je o Tvých pocitech, instinktech, hranicích… a ty máme každý úplně někde jinde.Pozvat si na půldruhé hodiny domů úplně cizího člověka, nechat před ním běhat nahaté dítě a spoléhat na to, že jej onen cizí člověk bude zabavovat, to jsou třeba samy o sobě věci mimo moje chápání. Prostě takto na dálku posoudit to nikdo nemůže.
malýho jsem dooblékla hned jak pán přišel-měl na sobě tričko skoro ke kolenům, nevěděla jsem že to vyplňování bude trvat tak dlouho-první půlku vyplňoval on já jen odpovídala, až pak asi 15 minut jsem vyplňovala sama, nechtěla-nespoléhala jsem že mi bude dítě zabavovat ![]()
Barbulko: udělalas to tak, jak jsi považovala za správné. Nemyslela jsem to jako výzvu k nějakému ospravedlňování nebo něco takového… Jen tohle prostě má každá máma jinak - a žádná proto není špatná. Každá jedná v zájmu svého dítěte.
Jediným faktem je, že se vůbec nic nestalo - dítko se zabavilo, dotazník je vyplněný, pán je pryč. Na Tvém místě bych to pustila z hlavy. ![]()
BohunkaP píše:
Barbulko: udělalas to tak, jak jsi považovala za správné. Nemyslela jsem to jako výzvu k nějakému ospravedlňování nebo něco takového… Jen tohle prostě má každá máma jinak - a žádná proto není špatná. Každá jedná v zájmu svého dítěte.Jediným faktem je, že se vůbec nic nestalo - dítko se zabavilo, dotazník je vyplněný, pán je pryč. Na Tvém místě bych to pustila z hlavy.
jj já vím
jen mám pocit že jsem udělala chybu, takže se z ní poučím a doufám, že již NIKDY více
Anonymní píše:
Ahojky, dneska jsem u nás doma vyplňovala dotazník ohledně vzdělanosti národa, přijel slušně oblečený pán příjemného vystupování. Když přijel tak mi tu dvouletý syn běhal jen v tričku-nahatý, šmrdolil se okolo pána a ten ho pohladil po stehně, rychle jsem mu oblékla tepláčky, pak jsem něco vyplňovala sama a pán se pokoušel syna zabavit stavěním kostiček, byla jsem nervozní a i když byli hned vedle mě tak jsem po nich pořád pokukovala, ještě se ho párkrát dotkl, za kotník a hrudníček
jsem z toho špatnákdyž na něj šáhnul tak mi to bylo silně nepříjemný a pořád jsem syna posílala za babičkou.
Nějak jsem se styděla říct ať na něj vůbec nešahámám teď pocit, že jsem selhala.
Je má reakce přehnaná nebo jsem měla udělat-říct víc ?
stydím se, proto anonym
myslím, že máš naprosto normální reakci, mě taky vadí když mi někdo sahá na děti, někdo cizí.. a to stačí jen na ruku.. natož stehýnko.. neselhala si, na tohle se člověk nepřipraví.. příště už budeš vědět a něco řekneš ![]()
od pána to nemuselo být vůbec myšleno zle, třeba chtěl být jen příjemný a ukázat, že má rád děti.. jinak se to bere od ženy jinak od muže.. já bych muchlala děti pořád.. od ženské, která si sedne na koberec a pohladí dítko, nebo ho vezme do náruče to vypadá přirozeněji.. u chlapa to vypadá blběji ale myšleno to může být stejně.. ![]()
tak se netrap, tvůj synek z toho ve dvou letech stejně prd pobral
![]()
Souhlas s předešlýma příspěvkama, nic se nestalo a ty víš, že ti to příjemné není.
Já si kdysi (neměla jsem ještě děti) hrála se synem svého kolegy, protože něco řešil s manželkou. Když odcházeli, tak jsem malému dala pusu a poplácala ho po zadku. Tehdy mi na tom nepřišlo nic divného, jen jeho maminka se podívala dost nevraživě. Teď když mám své děti, tak ji docela chápu. Člověk někdy udělá něco, co vypadá úplně jinak než to je.
Taky bych z toho nedělala vědu…mě osobně by teda spíš bylo nepříjemné,mít tak dlouho doma cizího člověka…nějak mám ráda svoje soukromí,nevěděla bych,co mu říkat,co mu nabídnout…Mohlo to být prostě nevinné…
…si myslím,jak tu holky už psaly -třeba má malé děti,tak je pro něj dotýkání přirozené a ani si neuvědomí,že to na někoho může působit jinak..kdo ví.A u nás by ani vyplňování dotazníku nebylo možné -naše mámo-závislačka by mi ten prostor nenechala ![]()
**no já bych na svoje dítě nenechala v žádnym případě sahat cizího člověka, ani s nich stavět kostky, ani s nim o samotě, takže by k tomuhle v mym případě dojít nemohlo ![]()
**vůbec by mě to ani nenapadlo… ale každej to má asi jinak