Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
200,– Kč za hodinu + náhradu cesty. Dělat to zadarmo není dobrý nápad. Jsi moc hodná ![]()
A doučuješ tedy co? Běžná cena za online doučování je 300-400 za hodinu. U jazyků nebo specializovaných příprav to může být klidně do 500.
Min. 500 korun za hodinu a to nebudeš drahá, opravdu.
Nejsi studentka, jsi kvalifikovaný odborník. Hodina lekce, hodina dojíždění, příprava. V autoservisu za hodinu práce platíme víc.
@Anonymní píše: Více
A co se takhle domluvit, že by jezdili oni za tebou? Jinak si myslím, že 300 kč za hodinu je minimum.
300 za 45 minut je minimum s tim, ze on bude chodit k tobe, pokud jsi plne kvalifikovana.
Záleží i na lokalitě. Ale když jsem sháněla někoho na přípravu na přijímačky dítěte na gympl, v Praze se ceny pohybovaly obvykle 300-600 s tím, že dítě dojíždělo k nim. Rekordmanem byl pán, co si řekl o 1100/ 45 minut online lekce.
Pokud to chceš dělat i jako dobročinnost, řekla bych si o 250-300, i tak jsou v tom dvě hodiny tvého času. Pokud chceš být normálně naceněná, tak 300-400 zadoučování plus stovku za dopravu.
Platim 300 dceri za doucko matiky a pani bydli u nas za barakem. Absolutne nechapu ze ti doted nic nedala, hanba by me fackovala a to i nechat te jezdit. Tak snad kluka dovezou, kdyz neco chteji ne?
Takže doucujes kluka, který chodí do 5. třídy ZŠ. Viděla bych to na 200-300 Kč.
Minimum 200 Kč, ale započítat do toho času i cestu tam a zpět, takže 400. Níž bych nešla. Ale já bych to nedělala ani za 400, pokud s tím ztratíš 2 hodiny času. Kdyby mohli chodit oni k tobě, takže bys necestovala, tak pod 300 bych nešla ani náhodou.
Zrovna jsem to řešila - doučování jazyka na SŠ.. říkám si 200,– a studenti mohou přijít k nám nebo online. Je to asi málo, ale je mi to blbý, když je znám 3 roky
U cizích bych si na navýšila
ono se mi to nevyplatí jako zdroj obživy
Ale ja to beru i jako investici do sebe, že na mateřský něco dělám a mluvim tim jazykem - jinak bych mluvila tezko. Ale tech 200,– je fakt si myslím minimum.
Domluvit na ceně ses měla hned před prvním doučováním - teď to bude těžké, protože ty netušíš, jakou částku si představují oni, a oni naopak nevědí, co čekat od tebe. To pro příště, ve financích musí být jasno od začátku.
V současné době bych nešla pod 300 za hodinu. 200 bych si brala, pokud by to byla z mojí strany hlavně snaha pomoct a ne vydělat. A ještě teda poznámka z praxe - z mojí zkušenosti to rodiče někdy zkouší hrát na city (vždyť je to přece jen dítě a my nemáme peníze…), tak je dobré se psychicky připravit i na tenhle scénář a pod určitou cenu opravdu nejít. Ať to pak fakt neděláš zadarmo.
Já chodila teda v místě bydliště, ale paní na angličtinu si brala 300/hod a paní na němčinu 200/hod
Zdravím, jsem aktuálně na mateřské dovolené, ale dříve jsem pracovala na ZŠ. Měla jsem svoji třídu, kterou jsem učila 3,5 roku a dovedla je do půlky 4. třídy. Aktuálně jsou to páťáci a já jsem se domluvila s jednou maminkou, že budu jejího syna (mého bývalého žáka) jednou týdně doučovat. Šla jsem do toho, protože mi na mých žácích vždy záleželo a chtěla jsem pomoci. Žák je jiné národnosti, tak to mají náročnější především s češtinou. Byla jsem u něj již na 5 návštěvách, ale bez odměny za doučování - jsem velký srab si o něco říct. Zároveň už ale cítím, že mi to hodně bere - je to na úkor času s mým synem, cesta k chlapci mi trvá 30 min tam a 30 zpět. Tedy doučuju ho 60 min, ale další hodinu strávím na cestě. K tomu ještě příprava na hodinu doučování mi též vezme nějaký čas. Včera mi maminka chlapce řekla, ať si promyslím, co chci za doučování. Je mi dost hloupé říct si nějakou částku, ráda bych to dělala zdarma, ale zároveň jde o můj čas a ráda si při rodičáku trochu přivydělám, neboť přítel stále ještě studuje, tudíž nepracuje. Jaká částka Vám přijde optimální? Kolik byste za doučování svých dětí zaplatil Vy? Moc děkuji!