Jaký tablet pro prvňáčka?

9
21.10.24 06:19

Jaky tablet pro prvnacka?

Ahoj, dceri chceme kupovat k Vanocum tablet. Chceme ji tam stahnout aplikace na logicke mysleni, procvicovani cteni a tak. Ma otazka zni, s jakym tabletem mate dobre zkusenosti a doporucili by jste mi ho? Dekuji a preji vsem hezky den. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4268
21.10.24 06:31

Doporučuji si pročíst pár studií o vlivu technologií na lidský mozek, např Mudr Stránský.. prvňák opravdu tablet nepotřebuje.
Na čtení mu dej knihu a hry hrejte naživo
Edit: odkaz na jednen z rozhovoru
 https://youtu.be/JrNF0_V4dzQ?…

Příspěvek upraven 21.10.24 v 07:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
21.10.24 06:35

@alena.pre jakýkoli z nižší cenové kategorie. Protože tan tablet bude ležet na zemi, obcas se na něj slapne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8944
21.10.24 06:45

My máme pro děcka jeden společný. Nějaký Lenovo. Mají ho na učení. Tam je zaplacená licence na umíme matiku atd. Třídní tam synovi posílá třídě úkoly na padlet průběžně. Nechává je tam několik dní, pak je stáhne a dá nové. Dřív chodili na školákov. eu. Angličtinářka jim zadává wocabee. A dává jim známky, kdo má splněno. Můj nejmladší (nyní je v páté) chytil dobu covidovou, on-line výuku. Od té doby prostě učitele používají i tyhle vezre úkolů. Už to není jen do sešitu. Tablet se nikde neválel. Vytahuje se opravdu jen na učení. Jinak mají každý svůj noťas. Ale tablet jim vyhovuje víc. Mladší dva se učí v kuchyni většinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21544
21.10.24 06:50

Syn má už několik let Lenovo Yoga. Jsme s ním hodně spokojení. Ale už je z té střední třídy. Za mě se prostě úplně nejlevnější elektroniku nevyplatí kupovat. Záleží ale i na tom, jak se k ní dítě chová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
21.10.24 07:09
@Cuddy píše: Více

Nesouhlasim, naopak bych koupila lepsi, pokud na to mate, nebude se tam nic sekat a vydrzi dlouho, syn mel prvni tablet roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3759
21.10.24 07:32

Nejlepsi tablet je zadny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
21.10.24 07:59

@Knihakniha sekat? Detske aplikace? A co tedy myslíš tím lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
21.10.24 08:04

@alena.pre jinak také budeme kupovat prvnakovi k Vánocům tu obavanou věc jménem tablet. Koupím nějaký Samsung kolem 5 tis. Samsung, jelikož máme na něm celou domácnost a 5 tis je pro mě hranice dětského spotřebního zboží, počítám s omezenou zivotnisti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missinecka
21.10.24 08:09

Koupila bych repasovaný iPad… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5098
21.10.24 08:24

Já teda nejsem radikální a už mi to celkem vadí. Dva tábory rodičů, jeden dítě nenechá do tří let ani sledovat Krtka a druhýmu běží TV doma každý den hodiny jako „kulisa“. Nechápu, proč by dítě nemělo mít tablet na omezený pevně daný čas. Přemíra technologií škodí, zrovna tak ale můžou být užitečné. Chce to najít zdravou míru.

Stejne je nereálné, aby se tomu děti úplně vyhnuly. Kdo nikdy nedá mobil s pohádkou, když je dítě nemocné…nebo do auta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4268
21.10.24 08:26
@Zmatka píše: Více

Podívej se na ten odkaz
https://youtu.be/JrNF0_V4dzQ?…
Možná ti to pomůže k nalezení odpovědi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
21.10.24 08:35

@Menton Já jsem žádné odpovědi nehledala, udržuji v tom zdravou míru a jsme v tom všichni spokojení :palec: Video je o tom, že na technologiích můžou vznikat závislosti. No to mi nepřipadá moc objevné. Ale stejně jako všude je fajn se nějak řízeně s problémovýma věcma setkat :D Aneb nejsilnější závislosti na cukru mají často děti, které se s ním do určitého věku nikdy nesetkaly a teď ho neumí regulovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4268
21.10.24 09:06
@Zmatka píše: Více

Především je video o tom, že krom závislosti dochází ke změnám na mozku..
Ale je to tvoje dítě, tvá odpovědnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24225
21.10.24 09:10

@Menton dík za odkaz. Dnes po mě chtěl syn tablet a já mu vysvětlila proč ne, tak to zrovna u nás bylo aktuální téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí