Douglas volná tekutina?

271
27.7.12 10:49

douglas volna tekutina??

Holky prosim co znamena pojem : douglas volna tekutina??? A taky mam prej zvetsenou sliznici 8,8mm mam tyden pred menstruci. Dekuji moc andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5631
27.7.12 11:01

Neporadím moc, jen že Douglasův prostor je „oblast“ za dělohou, bylo mi kdysi řečeno (rovněž jsem měla tento nález), že ta volná tekutina se tam může v určité fázi cyklu vyskytovat (nevím jaké množství, aby to nesignalizovalo zánět), vyskytnout se může i např. díky hormonální stimulaci. Určitě mne tehdy gynekolog ničím neléčil, jen pozval za týden na kontrolu, zda se tekutina ztrácí.
Sliznice je vyšší právě před menstruací (pak se odlučuje), ale třeba i díky počátečnímu těhotenství. :nevim: Těžko říct, o co se jedná u tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
27.7.12 11:02

No dle me nejspis to ze mas v brichu nekde volnou tekutinu..ja mam za delohou taky uz nekolik let a nic to nedela :-) taky sem mela psano douglas volna tekutina ve zprave :) prej asi pozustatek po nejakej male praskle cyste apod. dulezity je ze v tom neni krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
27.7.12 11:11

No prave ze jeden doktor ma podezdreni na slepe strevo a druhy zas ne tak me poslali na gyndu jestli nemam cystu nebo nejsem tehotna ale cystu nemam jen to co jsem psala a na zjisteni tehotenstvi je jeste brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
27.7.12 11:13

Me rikala doktorka ze to ma kde kdo tu volnou tekutinu…neresi se to..neleci se to..asi teda taky zalezi na mnozstvi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
27.7.12 11:23
@mikitaa píše:
Me rikala doktorka ze to ma kde kdo tu volnou tekutinu…neresi se to..neleci se to..asi teda taky zalezi na mnozstvi :)

Je tak to jsi me uklidnila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
28.7.12 20:10

Volná tekutina v douglasově prostoru je i těsně po ovulaci, jinak je to prostor mezi dělohou a konečníkem, po ovulaci vystříkne z folikulu volná tekutina, která vyplaví vajíčko, záleží na tom, kolik té tekutiny je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
29.7.12 14:49
@ivodička píše:
Volná tekutina v douglasově prostoru je i těsně po ovulaci, jinak je to prostor mezi dělohou a konečníkem, po ovulaci vystříkne z folikulu volná tekutina, která vyplaví vajíčko, záleží na tom, kolik té tekutiny je…

Rikala ze jen trosku…no od ovulace uz ubehl tyden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bambulka19
28.9.19 08:24

Ahoj ozivuji také mám ve zprávě psáno v CD volná anechogenni tekutina do 5 ml neví někdo co to znamená? Dr.mi nic nerekla ani ze tam něco takového vidí nebo že je to problém četla jsem to až doma a zajímá mě to kdyby měl někdo zkušenost nebo věděl budu ráda za každou odpověď :kytka:

• Citovat
  • Upravit
85400
28.9.19 09:19

@Bambulka19 CD Cavum Douglasi, douglasuv prostor. Je to malo, neznamena to nic, byva to bezne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bambulka19
28.9.19 09:22

@blumen a to tam je pořád? Nebo jen někdy má to každá žena někdy? Docela mě to zarazilo ale Dr se opravdu ani nezmínila

• Citovat
  • Upravit
85400
29.9.19 21:44

@Bambulka19 muze a nemusi, ale tak male mnozstvi nestoji ani za zminku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bambulka19
30.9.19 10:26

@blumen aha tak děkuji za info. a ještě může mi meškat ms kvůli té tekutině?

• Citovat
  • Upravit
26.4.21 14:31

Dotaz

Dobrý den mám takový dotaz při vnitřním UZ je hned viditelné těhotenství?? Nebo ne? Nevim jak to vysvětlit v některých konverzacich bylo napsané ze to při vnitřním UZ pozná podle změření čípku moc děkuji za názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
1.2.24 13:33

Volna tekutina v douglasu

Dobrý den prosím vás setkal se někdo s volnou tekutinou v douglasu? Na konzultaci na laparoskopickou operaci jsem objednána až 13.3 nevím jestli je to nebezpečné nebo jestli není možné že mi to do ty doby praskne. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí