Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
E.coli se nachází běžně ve střevech, rozhodně bych to léčila a nenechávala a dala na to so mi řekne doktor. O možnosti přenesení do pochvy jsem ještěn neslyšela, že by to někdo měl. zato je možný jí mít v ledvinách a tam nadělád ocela paseku.
Já naopak slyšela, že se stává, že se přenese od řitního otvoru do pochvy, když se jako ženský (nebo když našim dětem) utíráme zadečky od řit. otvoru k pochvě. Myslím, že ty tohle základní hygienické pravidlo znáš. Ale určitě bych to nepřestala řešit byť ATB. Otěhotnět dle mě můžeš a zda to může mít vliv na plod a jeho vývj nevím. Ale když je třeba žena těhotná a dostane nějaký zánět, vím, že to není sranda, aby se to nedostalo až do dělohy.
Co manžel, ten je v pořádku? nevím, zda muže mít chlap tuhle bakterii např. v moč. trubici, ale pak tě muže opakovaně nakazit ![]()
E. coli se do pochvy dostane snadno. Většinou za tím stojí špatná hygiena po stolici (tím nechci říci, že jsi špindíra). Je potřeba se utírat se zepředu do zadu, nebo taky střídáním análního a vaginálního sexu. Určitě bych to znovu přeléčila ATB, toho se jen tak nezbavíš, navíc z pochvy se ti může přenést do močových cest a na další problém je zaděláno. Dále bych si koupila laktobacily, jak vnitřně tak i do pochvy.
No metotiz doktorka nejdrive dala ATB a ja jsme pak psala ze zahranici, ze uz by to byyl ctrvtém coz mi tedy prijde fakt moc za 4 mesice. Na to mi odepsala, ze tedy ne a ze Betadine cipky… Zdaji se mi ty odpovedi zmatene.
Jinak hygienu dodrzuju, navic mame kondomovy styk od konizace, po ktere jsem prave dostala ty prvni antibiotika. Chci ale to miminko, tak uz chci byt zdrava.. Partner nema nic, to je vsechno nejka ve me…
Muj příbuznej bral na E.coli (v moč. cestách) ATB tři měsíce v kuse, jinak se to řešit nedá. A rozhodně to vyřeš před otěhotněním!!! E.coli se ti nakazí při porodu miminko a umíš si představit léčit novorozeně? Natož kam všude by se mu E.coli dostala? Neriskuj to a nejdříve se vyléči ![]()
@Lane píše:
No metotiz doktorka nejdrive dala ATB a ja jsme pak psala ze zahranici, ze uz by to byyl ctrvtém coz mi tedy prijde fakt moc za 4 mesice. Na to mi odepsala, ze tedy ne a ze Betadine cipky… Zdaji se mi ty odpovedi zmatene.Jinak hygienu dodrzuju, navic mame kondomovy styk od konizace, po ktere jsem prave dostala ty prvni antibiotika. Chci ale to miminko, tak uz chci byt zdrava.. Partner nema nic, to je vsechno nejka ve me…
ja toa mela po gyn operaci, zaneslo se to tam, kdyz me osetrovali
@Anonymní píše:
ja toa mela po gyn operaci, zaneslo se to tam, kdyz me osetrovali
No a musela si ty ATB?
@Anonymní píše:
Ahoj,nemá nekdo zkusenosti, jak vylecit e. coli z pochvy?
Mam zrejme spatnou imunitu, nejak se mi tedka dela vsechno mozne, jen to nechci resit ATB. Uz jsme totiz brala troje…
Mela jste to nejaka take bez ATB? A dá se pritom otehotnet? Není to problém?
ahoj nezbarala mi na to žádná ATB a ani léky od doktora zabrala mi na to uroval manosa akut
Kity je měla a musela být na gyn zaléčená.
nesmí se top zanedbat, tetě se přenesla e.coli z pochvy do dělohy a zanedbalo se to. Nakonec málem umřela a přišla o dělohu. - jasný, je to extrém, ale i to s emůže stát.
A to ještě dodám, že mě jeden dr seřval, co s tím otravuju, že to mají skoro všechny mladé holky
a druhý nás hnal na ATB a říkal, jak je to nebezpečné.
Dobrý den,
tento problém mě trápí už 7 měsíců. Gynekolog mi při stěru našel e.coli v pochvě, tak
jsem na to dostala nějaké globule do pochvy, to mi vůbec nepomohlo, tak jsem dostala velmi silná antibiotika.Hned po jejich dobrání se mi udělala cysta v Bartoliniho žláze, musela jsem tedy na operaci, při které mi tuto žlázu vyčistili. Šla jsem opět ke gynekologovi a ten mi udělal další stěr. Bohužel e.coli jsem v pochvě stále měla a navíc mi přibil i streptokok. Dostala jsem opět antibiotika a 3 dny po jejich dobrání jsem dostala akutní zánět Bartoliniho žlázy, takže další operace.Jsem zoufalá a nevím, co mám dělat. Laktobacily beru už téměř rok, minimálně 6 let se po každé stolici myju a utírám se už od dětství od pochvy nahoru. Tanga nosím a občas provozuji i anální styk, takže jsem to mohla dostat díky tomu. Opravdu potřebuji poradit, mám pocit, že doktoři to vůbec netrápí a to už jsem to řešila tak z 5 různými. Prosím, poraďte.
Já teda jsem těhule a taky mi zjistili v pochvě e.coli, dostala jsem globule na zavádění na 8dní a pak jdu znova na stěry, parter by se měl podle mě léčit také nebo skočit na urogolii protože si myslím že pak se to zase přenese na tebe a opakuje se to pořád dokola. Nebo je to nesprávnou hygienou
. Mě se tohle objevilo po několikadením průjmům ![]()
Nějaké globule jsem také zkoušela, ale ty vůbec nezabraly. já to mám asi z nošení tang a nebo z análního sexu, ale jinak vždy používám kondom, takže to ode mě nemůže nikdo dostat.tak ti přeju, ať ti to zabere
Ahojte, máte tip na lékaře, který dá na e. coli v pochvě ATB? Můj gynekolog mi trdí, že je ok, vůbec mě neléčí i když mě to hrozně pálí, občas napíše betadine, ale to stejně nepomůže ![]()
Evikaaa a odkud jsi?
Já teda mám tuto bakterii v pochvě asi snad napořád
doktor mi říkal, že trpím na chronické záněty díky slabé imunitě. Jsem ve 21t tětu a dnes jsem dostala po třetí antibiotika, aby nedošlo k předčasnému porodu. O tom že by to mělo dostat mimčo při porodu nic nevím, zeptám se, ale vypadá to, že se toho jen tak nezbavím. Je to prý hlavně ženská záležitost a muž by se tím nakazit neměl. Aspoň tedy podle mého gynekologa.
Ahoj,
nemá nekdo zkusenosti, jak vylecit e. coli z pochvy?
Mam zrejme spatnou imunitu, nejak se mi tedka dela vsechno mozne, jen to nechci resit ATB. Uz jsme totiz brala troje…
Mela jste to nejaka take bez ATB? A dá se pritom otehotnet? Není to problém?