Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pane jo tak to tě moc lituju
radu nemám ani jsem neslyšela, že by to někdo mněl takhle, ale určitě bych to řešila s DR nebo zašla na konzultaci k jiné DR třeba do nemocnice.
To je teda otázka pro doktora. Těžko někdo poradí, snad jedině, kdyby některá sama zažila..
. Řešila bych hned. Buď s tvým Dr. nebo (pokud by ti nic neporadil) tak vyhledej pomoc jinde, třeba v nemocnici nebo si najdi jiného gynekologa. Nějaká pomoc být musí, nespokojuj se s tím, že nic špatného na ultrazvuku neviděl. Jednak není ultrazvuk jako ultrazvuk a hlavně odborník jako odborník. Zvětšená děloha? To ti fakt pomůže jen doktor. Drž se. ![]()
Má kamarádka měla něco podobného, střídavě silněji a slaběji krvácela 20 dní, šla k dr a zjistil že má prasklý vaječník, takže docela průšvih. Naštěstí to dobře dopadlo. Být tebou jdu k dr znova co nejdřív.
Děkuji, holky! Zítra mu zavolám a odpoledně zkusím konzultovat s primařem na naší gyndě. Je výborný, snad pomůže. Teď se cítím dobře, žádné bolesti, žádná slabost ani nevolnost. Ale takhle dlouho to mít je už hrozně nepříjemné a psychicky taky nic moc. ![]()
A dělali ti hormonální profil? Může to být způsobené hormony, přestala jsi kojit, a tělo se s tím možná takhle vyrovnává. Já jsem takhle krvácela snad tři měsíce po porodu, vždycky dva dny dobrý a pak třeba týden nebo 14 dní krvácení. Kojila jsem, ale brala jsem hormony - kortikoidy, podle doktorů to bylo asi tím, protože nic jiného nenašli. U mě pomohla až revize dělohy
@papavlinka33 No to by mi ještě scházelo! Uuff! Já teda měla před prvním těhotenstvím hodně nepravidelou a i hooodně silnou MS. třeba 3 měsíce nic, pak 2 týdny vkuse, každou chvíli buď na zastavování nebo na vyvolávání… ale prášky teda zabíraly do těch 3 dnů. Obvykle dříve. No uvidíme.
@Z.jev píše:
A dělali ti hormonální profil? Může to být způsobené hormony, přestala jsi kojit, a tělo se s tím možná takhle vyrovnává. Já jsem takhle krvácela snad tři měsíce po porodu, vždycky dva dny dobrý a pak třeba týden nebo 14 dní krvácení. Kojila jsem, ale brala jsem hormony - kortikoidy, podle doktorů to bylo asi tím, protože nic jiného nenašli. U mě pomohla až revize dělohy
Hormonální profil mi nedělal. Jen říkal, že pokud to nezstavíme takto, budeme to muset řeši jinak. Pravděpodobně revizí, i když ji teda nezmínil.
@Anonymní píše:
@Z.jev Je to bolestivý zákrok?
Ne, nebolí to, dělá se to v narkóze a celé to trvá asi půl hodiny. V nemocnici jsem byla celkem tři dny
@Z.jev Tři dny v nemocnici? To je moje noční můra. Mám doma dvě malé děti a neumím si představit, že bych měla od nich být pryč byť na jedinou noc. Ach jo! ![]()
No nic, jdu si vzít prášek, zkontrolovat stav a jdu spát. Děkuji, holky za podporu a držte mi palce, aby ta revize nebyla třeba.
Dobrou noc! ![]()
@Anonymní píše:
@Z.jev Tři dny v nemocnici? To je moje noční můra. Mám doma dvě malé děti a neumím si představit, že bych měla od nich být pryč byť na jedinou noc. Ach jo!
JJ, tři dny - dvě noci. V tomhle jsem to měla jednodušší, bylo to po prvním porodu a kojila jsem, takže malá tam byla se mnou.
Já byla po revizi dělohy hned druhý den propuštěná. Takže je to individuální dle nemocnice. Určitě se dá s nima domluvit. Ale nekoukej na to tak černě.
Já měla jednou MS 2 týdny v kuse a bylo to způsobeno prášky, antikoncepcí, kterou jsem nasadila. Bohužél jsem to nechala moc dlouho, šla jsem na zastavení až po těch 14 dnech a tělo bylo oslabené, takjsem lapla v čekárně angínu.
Zašla bych za dr. a nechala si udělat znovu kontrolu dělohy i vaječníků. Hormonální profil není tak jednoduchý, dělá se první den MS první odběr krve a pak 14 den druhý odběr, tj. asi v půlce cyklu, ale chce to vědět délku cyklu. Ale i dle ultrazvuku se pozná v jaké fázi tělo je.
Každopádně bych to řešila, tělo máš MS oslabené, tak bacha na nemoci u doktorů.
@Anonymní píše:
Ahojky! Víceméně se chci zeptat, jestli máte některá podobnou zkušennost s MS jako já. Jsem téměř 9 měsíců po porodu. Do 8 měsíců jsem kojila. V době, kdy jsem kojila už jen večer a v noci jsem dostala poprvé od porodu MS. Přesně: 2. července. A stále menstruuji. Některé dny slabě, jiné šíleně silně. Minulý týden mi bylo jeden den opravdu zle, točila se mi hlava a bolela mně. Minulý čtrtek mi gynekolog píchl injekci na zastavení a naordinoval Norecisteron: první 2 dny 3× denně 1 tabletu, dále už jen 2× denně 1 tabletu. V příbalovém letáku se píše, že se MS zastaví zpravidla do 72hodin. U mně se tak nestalo. Je sice výrazně slabší, ale stále je. Také jak kdy. V noci a dopoledne téměř nic, odpoledne zesílí. Zpotřebovala jsem už 7 krabiček OB (16 v balení)oranžových a 1 zelených a 6 balíčků vložek. Ten jeden den, kdy jsem to měla tak silné, až mi bylo zle padla celá krabička a balík vložek současně. Myslíte, že to je tím, že je to poprvé po porodu po takové době? Doktor na ultrazvuku prý nic špatného neviděl, jen mám stále větší dělohu. Bojím se, že mě pošle na kyretáž. Už je to dlouhé a otravné!Co s tím?
ahoj, ty jo…chudaku. Taky bych rekla, ze je lepsi zajit znovu k doktorovi, jinak ja taky mela v sprvnima ms po porodu-po ukonceni kojeni problemy. Ja naopak krvacela silene silne a mela jsem dojem prvni tri diny, ze se mi dere hlavicka znovu ven kdyz jsem stala nebo chodila…bylo to bolestive a tlak sileny.. ale pak to preslo vsechno cca do 6 mesicu a uz to bylo ok. Nebala bych se az tak, ze to neni v poradku, ale jistotu ziskas u doktora.
Ahojky! Víceméně se chci zeptat, jestli máte některá podobnou zkušennost s MS jako já. Jsem téměř 9 měsíců po porodu. Do 8 měsíců jsem kojila. V době, kdy jsem kojila už jen večer a v noci jsem dostala poprvé od porodu MS. Přesně: 2. července. A stále menstruuji. Některé dny slabě, jiné šíleně silně. Minulý týden mi bylo jeden den opravdu zle, točila se mi hlava a bolela mně. Minulý čtrtek mi gynekolog píchl injekci na zastavení a naordinoval Norecisteron: první 2 dny 3× denně 1 tabletu, dále už jen 2× denně 1 tabletu. V příbalovém letáku se píše, že se MS zastaví zpravidla do 72hodin. U mně se tak nestalo. Je sice výrazně slabší, ale stále je. Také jak kdy. V noci a dopoledne téměř nic, odpoledne zesílí. Zpotřebovala jsem už 7 krabiček OB (16 v balení)oranžových a 1 zelených a 6 balíčků vložek. Ten jeden den, kdy jsem to měla tak silné, až mi bylo zle padla celá krabička a balík vložek současně. Myslíte, že to je tím, že je to poprvé po porodu po takové době? Doktor na ultrazvuku prý nic špatného neviděl, jen mám stále větší dělohu. Bojím se, že mě pošle na kyretáž. Už je to dlouhé a otravné!
Co s tím?