E. coli v pochvě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
23.6.14 12:05

Ja jsem bojovala s E coli v pochve a v mocovych cestach skoro rok, ale ted uz jsem v poradku. Vystridala jsem nekolikery atb, ale na e coli v pochve nic nepomahalo. Nakonec mi doktorka predepsala Betadine (jodove cipky) na 14 dni a doporucila mi, at to s hygienou neprehanim (prilis caste myti nici prirozenou mikrofloru pochvy a tim i obranyschopnost). A po dobrani Betadyne jsem mela konecne vysledky dobre - E coli je pryc. Doktorka mi jeste doporucila na obnoveni posevniho prostredi globule Natrii tetraboratis globulus (daji se koupit v lekarne bez receptu). Uz je to vic nez mesic po dobrani Betadyne a E coli se mi zatim nevratila. Tak snad moje zkusenost nekomu z vas pomuze (pamatuji si, jak jsem zoufale procitala tyhle diskuze a hledala nekoho, kdo se E coli zbavil).
 Klara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.9.15 21:46

Ahoj, chci se podělit o svoje trable, třeba tím někomu pomůžu. Po návratu z dovolené se mi rozjel zánět pochvy, pálení svědění prostě děs. Koupila jsem si volně dostupné preparáty v lékárně, ale bez efektu. Zašla jsem na gynekologii, vzali mi stěry nasadili polygynax, stav se nezlepšil obtíže trvaly( paní doktorka mi sdělila, že stěry jsou v pořádku). POZOR- někteří lékaři nepovažují e coli v pochvě za problém. Tak to šlo prvního čtvrt roku pořád dokola.. pálení, výtok, různá atb a probiotika na zavádění stav se nelepšil, potom mi paní doktorka řekla, že mám alergii, nasadila léky- bez efektu. začala jsem s režimovými opatřeními, hygiena, dieta… Propadala jsem zoufalství, pálení štípání a neustálé výtoky přetrvávaly. Pak přišel první zánět močového měchýře, léčen Zinnatem atb, zatím jsem si to nedávala do souvislosti. Obtíže přetrvávají, proto jsem zašla do nemocnice, vzali mi stěry, řekli, že tam mám e coli, a dvakrát po sobě léčili augmentinem per. os. Došlo k mírnému zlepšení ale obtíže nezmizely. Zánět jsem měla způsobený přenosem z pochvy do močového měchýře. Pak přišel druhý zánět močového měchýře, ale to už jsem se dostala do rukou odborníka, doporučili mi Betaglukany, nasadili autovakcínu a na tři měsíce mi nasadily nitrofurantoina pak bloukurinu - od té doby záněty močového měchýře už nemám… to trvalo asi půl roku. Jenže pálení pochvy a záněty pořád trvaly, neustálé probiotika, rosalgin výplachy, nic nezabíralo, opakovaně léčeny antimykotiky.. Dokonce jsem to přenesla i na manžela( udělala se mu vyrážka). I když se s přestávkama léčil skoro celou dobu spolu se mnou. Proto nasazena autovakcína proti kvasinkám a změnila jsem gynekologa. Tak a dostáváme se k závěru… začala jsem používat intim gel s tee tre - obrovská úleva a nový pan doktor doporučil tělísko Skarlet a bylo po problému:-) Takže shrnutí : nejvíce mi pomohl intim gel s Tee tre, dieta, autovakcíny proti e coli a kvasinkám a betaglukany a tělísko Scarlet. Chce to pevné nervy, ale nevzdávejte to holky, moje potíže trvaly celý rok, a kolikrát jsem fakt brečela, protože se to nedalo. Modlím se, ať už se mi to nikdy nevrátí, ale po roce mám pocit, k nezaplacení:-) http://www. emimino. cz/diskuse/e-coli-v-pochve-117129/#

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.16 19:24

Ahoj holky, tak tady čtu vaše příspěvky a jsem zoufalá. Mě trápí ecoli v pochvě již 2 měsíce, nemůžu normálně fungovat a už z toho začínám být psychicky vyčerpaná. Nemám ani tak moc výtok, ale mám šílené pálení, hlavně svědění, to svědění mám po celé pochvě, né jen u poševního vchodu, v noci mě to budí a můj lékař mi zatím nedokázal pomoci a řekl, že už neví co se mnou. Je pravda, že mi doposud dával jen samé lokální krémy a tabletky antibiotikum polykat mi řekl, že mi nepředepíše, že to na to nezabírá a akorát by mi tím rozhodil zdravé bakterie v pochvě. Potřebuji poradit, co zabralo Vám, ať od doktora, nebo třeba něco přírodního. Obklady, čaje, krémy, tabletky, čípky??? Minulý měsíc mě to stálo už spousty peněz - málem jsem vykoupila lékárnu, pořád něco zkouším a stále jsem na nic, co by zabralo, nepřišla. Moc prosím o jakoukoliv radu…Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.16 19:32

@…fox123…
Nemám zkušenost, ale třeba tady: http://www.ulekare.cz/…pochve-96002. Snad se ozve někdo zkušenější :)

• Citovat
  • Upravit
757
10.11.16 19:48

Měl by ti dát antibiotické globule nebo zaváděci krém, k tomu bys brala probiotika a poté zavádět vitagyn a prostředí v pochvě bys měla v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
10.11.16 21:49

Občas na to taky trpím a osvědčil se mi Urinal akut, nebo i Uroval manosa dvakrát denně tabletu, hodně pít a okamžitě k tomu nasadit Gynopevaryl čípky. Když nezaberou za 3 dny, koupím další balení. Intimní mýdlo je samozřejmostí a doporučuji ještě místo klasického toaleťáku používat vlhčený (tím myslím pouze na prcku). Pokud to takhle nepodchytím v počátku, pak už fakt jen prášky na recept.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6531
10.11.16 22:09

@…fox123… Ahoj, jestli bys zkusila alternativu, tak jsem četla v herbáři o antibiotických účincích LICHOŘEŘIŠNICE. Přímo se tam psalo o E.Coli. Kapky z lichořeřišnice od Grešíka stojí kolem 60 - 70 Kč. Za tuhle zkoušku tolik nedáš. Dále na potíže tam dole používám domácí tymiánovou mast z kokosového tuku (vylouhuješ bylinu v rozehřátém tuku.) Může se aplikovat na sliznice. Mažu se, jakmile cítím, že by se tam mohlo něco klubat. Zvenčí i dovnitř. Tato mast uklidní i ústí močové trubice při zánětu močových cest. Hned mizí pálení.

Článek: https://www.celostnimedicina.cz/…ce-vetsi.htm
Já jí užívám na zánět nosohltanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.23 13:33

Prosímvas vy kdo jste měli e coli v pochvě. Byl jeden z příznaků i velmi časté nuceni na močení?
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.23 19:41

@…fox123… Ahoj, jak jsi to vyřešila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
15.9.23 19:46

@Lucinkabudinka ano, šla jsem k doktorce, že mám zánět močových cest, trpím na to a cítila jsem to stejně. A vyšel e-coli

Příspěvek upraven 15.09.23 v 21:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
15.9.23 20:20
@Lucinkabudinka píše:
Prosímvas vy kdo jste měli e coli v pochvě. Byl jeden z příznaků i velmi časté nuceni na močení?
Díky.

Normalni. Zanet mocaku, je vetsinou zpusobenej ecoli. Bolest podbrisku, bolest pro curani, nuceni na wc, klasicky priznaky. U me to vzdycky skonci s antibiotikam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.23 20:45

Zánět močáku mám negativní. V moci nic není dle cévkování. E coli mám v pochvě. Tam mi to nejspíš dělá neplechu a nevím jak se jí zbavit. Antibiotika nic neřeší. Jen mi opět nabourají poševní mikroflóru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
15.9.23 20:58

@Lucinkabudinka ecoli se bez antibiotik ale jen tak nezbavis. Pocti diskuze tady. https://www.emimino.cz/…naky-253081/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
26.10.25 20:27

@Lucinkabudinka ahoj. Co to nakoniec bolo a ako si si poradila? Prosim poraď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.10.25 12:56

Neměla jsem nakonec bakteriální infekci. Měla jsem jen nedostatek laktobacilu v pochvě a atrofii protože jsme kojila (menopauza) a zároveň brala antibiotika, které ničí mikrofloru v pochvě. Vyřešil to gynoflor co tři dny do pochvy (laktobacily a estrogen) a probiotika orálně (gynimun trio) každý den. Trvalo to ale tak 3-4 měsíce než se to dalo doporadku. Čas a trpělivost. Mega mě to obtěžovalo. Nuceni na močení, nemohla jsem nosit kalhotky, mít nohy u sebe. Pálení a takovy divný pocit pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí