Průběh chlamydií

Anonymní
24.7.12 18:24

Průběh chlamydií

Ahoj. Předem se omlouvám za anonym, spousta lidí mě tu zná a je to choulostivé téma. Již několik dní mě trápí časté močení, při sexu mě pochva velmi pálí a nejsem vůbec zvlhčená- takže to i začne dřít. Občas mě zapíchne v pochvě ale to neni nic významného. Podotýkám že výtok žádný extra nemam, jenom trochu bílý ale nepáchnoucí a nevědivý. Partner také problémy nemá až na velmi časté močení zejména v noci. Navštívila jsem doktorku a ta mi udělala stěry. A dodala že to neni nic jasného a že až příjdou výsledky tak podle nich bude pokračovat a že by to mohli být chlamydie! Já jsem partnerovi věrná a on mi taky, nevíte kde bych k nim mohla přijít? Jak probíhá léčba? A hlavně pokud jste některé měly pohlavní chlamydie tak jaké jste měly příznaky?? Jak dlouho se budu léčit? Protože se snažíme o dítě… Eventuelně co by to mohlo být když ne chlamydie podle výše uvedených příznaků???Děkuju za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11955
24.7.12 18:53

Tak bez kultivace toho tu asi moc nevymyslíme… pohlavní chlamýdie má více než polovina evropské populace, takže je dost pravděpodobné, že nález bude pozitivní, drtivé většině obyvatel nezpůsobuje žádné obtíže, ale jisté procento lidí je na ně citlivé. Někdo má gynekologické potíže, ale častější je bolest kloubů. Už je prokázáno, že se nepřenáší jen pohlavním stykem, zřejmě v tom ale bude hrát roli dotek sliznic - podle mého skromného laického názoru stačí jedno použití toalety v obchoďáku (ty plicní jsou méně rozšířené a ty se přenášejí kapénkou). Takže bych si nechala udělat nejdřív standartní kultivaci a teprve až kdyby byla negativní tak i tu na chlamýdie (ta se běžně nedělá, jednak to je údajně doela drahé, jednak to jednoduše má kdekdo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.12 19:15

Ahoj, chlamydie má víc druhu, ale většinou se spíše projevuje jako nemoc(horečky, kašel, únava).Jsem tedka těhotná a testy my na něj dělali a doktorka mi řekla že jsem prodělala plicní chlamýdie, nemůže mi říct kdy to bylo, ale už je nemám a to jsem je neléčila..četla jsem že chlamydie ma hodne lidi a vetsina o tom ani nevi..Příteluv otec se na ne léči, ma ten typ horsi(prenasi se sexem) a dospelo to k tomu ze ma syndrom unavy (leci se to aktivitou nebo sportem a u nej je to tezke, je invalida na záda a typ cloveka ktery nic nedela, prote neschopny) tak jsme zvedaví jak to bude léčit..Jen je zajímavé že muj pritel ty chlamidie nema a ja jo, a to jsme s polu nekolik let (nikdy jsem ho nepodvedla) ale jsem spolecenska oproti nej, chodim na koupaliste, s kamadradkou na kafe tak myslim ze jsem to chytila nekde na wc :zed:

• Citovat
  • Upravit
24.7.12 19:19

Ahoj, já je měla před rokem a půl. Chlapa mám celý život stejného, takže u mě pohl. stykem nákaza určitě neproběhla.. měla jsem třikrát po sobě antibiotika. První byli asi ten zmíněný driák, doktorka mě na to upozornila. namíchali mi to v lékárně a já pak musela vypít naráz celou lahvičku. vzala jsem je ale těsně před spaním, takže u mě ok. Jinak potíže žádné a po roce jsem otěhotněla bez problémů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
24.7.12 19:25

Ahoj, příteluv bratr má chlamidie a já jsem těhotná..U doktorky jsem si nechala udělat testy (negativní), hodně jsem se informovala a říkala mi že těhotenství to nevadí, ale muselo by se to léčit, takže myslím že vliv to na tebe mít nebude.Ale četla jsem si odborné články na netu a pokud se to prý v těhu neléčí, je možné že miminko bude trpět zánět spojivek a takových nemoc.Ale vůbec se neboj, chladydie není jenom pohlavní nemoc, dá se chytit kapénkou, na wc…Držím palečky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.12 19:28

@nejvíczoufalá Takže si příznaky žádné neměla??? A otěhotněla si až po roce? My už takhle se snažíme 9 měsíců =((

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.7.12 19:32
@Anonymní píše:
@nejvíczoufalá Takže si příznaky žádné neměla??? A otěhotněla si až po roce? My už takhle se snažíme 9 měsíců =((

Já příznaky neměla žádné, a otěhotněla jsem…

• Citovat
  • Upravit
24.7.12 19:35
@Anonymní píše:
@nejvíczoufalá Takže si příznaky žádné neměla??? A otěhotněla si až po roce? My už takhle se snažíme 9 měsíců =((

Takhle, těžko říct, jestli jsem měla nějaké příznaky, protože to tenkrát bylo trochu složitější, a nikdo nevěděl co se mnou, takže jestli ti to pomůže, napíšu ti, s čím jsem se v tom období setkala, ale jestli to byli příznaky chlamydií, netuším.. Začalo to bolestmi při styku, došlo to až tak daleko, že se do mě přítel prostě nedostal( nevím jak to nepsat :mrgreen: ) pak jsem začala silně krvácet mimo ms, asi týden.. a pak přišla šílená chřipka- nateklé uzliny. Při léčbě této chřipky mi to zjistili, měla jsem totiž pořád špatné rozbory moči, a tak mě poslali na urologii a tam mi udělali stěry. Jinak s tím otěhotněním, já brala do září HA a v dubnu jsem otěhotněla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.12 19:53

A nevíte ty příznaky co mě trápí co by to mohlo být jiné než chlamydie??

• Citovat
  • Upravit
31744
24.7.12 19:58

Tohle jsem vyčetla-stačí si zadat v googlu
Nakazit se lze pohlavním stykem s infikovanou osobou (orální či análním sex) nebo kontaktem například s potřísněnými prsty – záleží na charakteru sexuálních praktik. Přenos nákazy je možný i z matky na dítě během těhotenství.

V případě kapénkové infekce, která napadá zejména plíce, dochází k šíření podobným způsobem jako například u různých druhů chřipkových onemocnění.

Před hodně lety jsem je měla a mě doktorka jasně řekla, že ze záchoda je fakt nemám :nevim:
Takže jsem naběhla na bývalého partnera, který samozřejmě zapíral ;)..
U mě se tenkrát projevily uzlinkama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.12 19:58

Ahojky.

Taky jsem měla chlamydie. Když by mi býval dr. nedělal testy, tak bych o nich ani nevěděla. Měla jsem jen výtok. Nic víc. Ani nevím, kde jsem k nim přišla. :zed: Po rozchodu s bývalým jsem si nechala dělat testy na pohlavní choroby a vše bylo ok. Možná nový přítel s bývalou… :roll: :nevim: Tenkrát jsme se o miminko nesnažili. Antibiotika jsme brali. Už netuším, jak dlouho. Na kontrolu jsem pak musela asi po 3 týdnech.

Kamarádka je měla taky. Nemohla skoro rok otěhotnět (i když předtím prodělala v 11.tt ZT), tak ji dr. dělal stěry a měla je tam. :( Po vyléčení se jim zadařilo. Prý je možné, že chlamydie nepropustí spermie ale nevím, co je na tom pravdy. Nestudovala jsem to nikdy. :nevim:

Držím palce, ať vše dobře dopadne a jsi brzy těhu.

• Citovat
  • Upravit
700
24.7.12 20:54

Ja si myslim, ze pokud jste si verni, tak jste se nemeli kde nakazit, takze bych neplasila. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
24.7.12 21:45
@kaseny88 píše:
Ja si myslim, ze pokud jste si verni, tak jste se nemeli kde nakazit, takze bych neplasila. :|

Taky bych se neplašila, ale to že jsou si věrní nic neznamená..tahle nemoc není přenosná jenom sexem…Stačí když si skočíš do bazénu a máš to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
25.7.12 08:16
@Denisa313 píše:
Taky bych se neplašila, ale to že jsou si věrní nic neznamená..tahle nemoc není přenosná jenom sexem…Stačí když si skočíš do bazénu a máš to :nevim:

Tím si nejsem tak úplně jistá, myslím, že k přenosu dojde hlavně tedy sexuálně a jen někdy po použití přímo prádla, nebo ručníku. :nevim:Je to spíše raritou. A kdo jako používá cizí ručník, že???I když je tam i varianta sauny…
Každopádně chlamydie jsou zrádné a klidně je v sobě můžeme mít i několik měsíců a přenést je po té na dalšího partnera :think:
Samozřejmě ta plicní forma je hodně nakažlivá-bez debat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.12 09:30

Ahojky, chlamydie mi zjistili až v druhém těhotenství a více méně náhodou - že doktorku napadlo mi udělat testy. Jinak jsem neměla vůbec žádné příznaky. Doktorka mi řekla, že ty potvory přežívají v těle i několik let, takže pokud partner není tvůj první a ty nejsi jeho první, tak jste si je mohli předat i pohlavním stykem :roll: Myslím, že jsem je v těle musela mít několik let, protože první mimčo mělo po porodu zánět očiček, který však bez problémů vyléčili a pak už se mu nikdy nevrátil. Nicméně neměla jsem žádné příznaky, v obou případech jsem otěhotněla bez problémů, ale první se narodilo předčasně z důvodu „skryté“ infekce - nikdo však nemluvil nikdy o chlamydiích. Teď mi doktorka dala antibiotika, která jsme s manželem brali 3 dny, ale přešetření nám zatím nikdo nedělal. Za mě to jsou mrchy, kterými se však doktoři nechtějí zabývat, na to, jak jsou rozšířené :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa