Průběh chlamydií

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31744
25.7.12 09:35
@Anonymní píše:
Ahojky, chlamydie mi zjistili až v druhém těhotenství a více méně náhodou - že doktorku napadlo mi udělat testy. Jinak jsem neměla vůbec žádné příznaky. Doktorka mi řekla, že ty potvory přežívají v těle i několik let, takže pokud partner není tvůj první a ty nejsi jeho první, tak jste si je mohli předat i pohlavním stykem :roll: Myslím, že jsem je v těle musela mít několik let, protože první mimčo mělo po porodu zánět očiček, který však bez problémů vyléčili a pak už se mu nikdy nevrátil. Nicméně neměla jsem žádné příznaky, v obou případech jsem otěhotněla bez problémů, ale první se narodilo předčasně z důvodu „skryté“ infekce - nikdo však nemluvil nikdy o chlamydiích. Teď mi doktorka dala antibiotika, která jsme s manželem brali 3 dny, ale přešetření nám zatím nikdo nedělal. Za mě to jsou mrchy, kterými se však doktoři nechtějí zabývat, na to, jak jsou rozšířené :nevim:

Hodně rády se vrací, tak se nech přešetřit a to jako několikrát a i partner… :zed:
A nejen krev, ale i stěry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.12 10:12
@mari1912 píše:Samozřejmě ta plicní forma je hodně nakažlivá-bez debat…

Já plicní prodělala, neléčila ale doktorka řekla že už je v sobě nemám. A přítel (ani rodina) je neměl vůbec..takže zas až tak nakažlivá nebude..Ono záleží o jaký typ chlamydií se jedná, ta která se přenáší pohlavním stykem je horší..U nás před pár lety byla,,epidemie,, a zjistilo se že nakažení byly všichni z bazénu na koupališti..Jinak asi nevysvětlíš ani to že hodně napadení byvaji i male deti, nebo starší osoby…Bratr je jako jediný prodělal u nás v rodině v 5 letech :nevim:

• Citovat
  • Upravit
31744
25.7.12 10:16
@Anonymní píše:
Já plicní prodělala, neléčila ale doktorka řekla že už je v sobě nemám. A přítel (ani rodina) je neměl vůbec..takže zas až tak nakažlivá nebude..Ono záleží o jaký typ chlamydií se jedná, ta která se přenáší pohlavním stykem je horší..U nás před pár lety byla,,epidemie,, a zjistilo se že nakažení byly všichni z bazénu na koupališti..Jinak asi nevysvětlíš ani to že hodně napadení byvaji i male deti, nebo starší osoby…Bratr je jako jediný prodělal u nás v rodině v 5 letech :nevim:

Určitě, plicní jsou nakažlivé, je to kapénkově přenosné. A rozhodně jsou ty pohlavně přenosné pěkně zrádné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
25.7.12 13:13

@mari1912 Myslím, že plicní formu můžeme vyloučit, ta zakladatelce určitě nebude působit popisované obtíže. O pohlavním typu se dříve tvrdilo, že se přenáší pouze pohlavním stykem, ale výzkumy a zkušenosti gynekologů ukázaly, že tomu tak není, ze zkušenosti mohu potvrdit - v naší rodině i okolí je měl kdekdo a mohu vás ujistit, že jsem nespala ani se svým otcem, ani švagrem, dokonce ani jejich kamarády a kolegy, stejně tak jsem neprovozovala žádné sexuální praktiky se svou matkou, sestrou a jejich známými :mrgreen: Zakladatelko, Tvé obtíže může způsobovat spousta naprosto běžných infekcí, od kvasinek přes ureoplasmata - výtěr je rutinní záležitost, není nic jednoduššího, než se obrátit na lékaře ;) Problém u některých typů vyřeší jedna tabletka, u jiných to chce silné dávky ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
25.7.12 13:18
@wobludečka píše:
@mari1912 Myslím, že plicní formu můžeme vyloučit, ta zakladatelce určitě nebude působit popisované obtíže. O pohlavním typu se dříve tvrdilo, že se přenáší pouze pohlavním stykem, ale výzkumy a zkušenosti gynekologů ukázaly, že tomu tak není, ze zkušenosti mohu potvrdit - v naší rodině i okolí je měl kdekdo a mohu vás ujistit, že jsem nespala ani se svým otcem, ani švagrem, dokonce ani jejich kamarády a kolegy, stejně tak jsem neprovozovala žádné sexuální praktiky se svou matkou, sestrou a jejich známými :mrgreen:

:lol: no to asi ne, ale víš že mohou být v těle i několik let ;)
Prostě pohlavně je to nejvíc a nejsnáz rozšířitelné-to mě nikdo nevymluví a dokonce jsem si o tom spoustu přečetla a ty druhé způsoby jsou méně rozšířené.
Prostě tím jak je to hodně mezi lidma a neví se o tom, tak se to mezi nima šíří a léta to člověk ani nemusí vědět a šíří si to dál :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
25.7.12 13:32

@mari1912 tak určitě, ten pohlavní způsob je naprosto jasně pro tu nákazu nejsnazší. Jen jsem chtěla naznačit, že pokud se u zakladatelky chlamýdie nakonec prokážou, tak není třeba hned honit partnera po bytě s paličkou na maso :D protože třeba konkrétně u nás by to musel být takový grupáč, že bych se divila, kdyby to skončilo jen u chlamýdií :mrgreen: Ale samozřejmě ta promořenost obyvatelstva je natolik velká, že je dost pravděpodobné, že se člověk s chlamýdií potká už při první sexuální zkušenosti, stejně jako např. s HPV virem a spoustou dalších.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
25.7.12 13:35

@wobludečka

Pod to se mohu podepsat ;)
Já skoro i tou paličkou bývalého honila, ale tam to bylo jasný :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.7.12 13:37

Holky já podezřívala přítele. Rozešli jsme se spolu a po pár měsících se dali znova dokupy, ale on měl mezitím někoho. Proto jsem si myslela že to přitáhl od ní. Jaké bylo mé překvapení, když já se toho nemohla zbavit a on to vůbec neměl.. :D Já nikoho jiného než jeho nikdy neměla a jediné co připadá v úvahu, jsou opravdu jen ty wc v obchoďákách a to i přes to, že je pečlivě obkládám toaleťákem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dzenyer
25.6.13 21:09

Ahoj, mám menší podezření, že mám chlamydie. Začalo mě pálit při močení a bolet v podbříšku. Můj přítel chlamydie Můj přítel chlamydie má, ale sex sme spolu neměli. Vůbec nevím jak jinsk by se to mohlo přenýst.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.13 22:22

Ahoj raději anonymně, jsem bohužel v těch pohl. nrmocech docela zbehla. Určitá možnost nákazy je z prsteni, velmi mala pravděpodobnost, rucniky, bazény, společné houbicky na myti. Nebo orální sex.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.13 15:41

Jak probíhá léčba chlamydií? myslím jak dlouho se antibiotika berou :nevim:

• Citovat
  • Upravit
72725
18.9.13 15:46
@Anonymní píše:
Jak probíhá léčba chlamydií? myslím jak dlouho se antibiotika berou :nevim:

do té doby, než se z krve potvrdí, že jsou fuč. Záleží, kde je máš, kámoška je měla na plicích, atb brala téměř 2 měsíce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.13 15:54
@martina.se píše:
do té doby, než se z krve potvrdí, že jsou fuč. Záleží, kde je máš, kámoška je měla na plicích, atb brala téměř 2 měsíce :think:

jsou to ty pohlavní :( nevím, kde jsem se mohla nakazit protože jsem měla vždy pohlavní styk s kondomem a partner přede mnou taky takže mě jedině napadá bazén protože jsme tam chodili často.

• Citovat
  • Upravit
72725
18.9.13 15:56
@Anonymní píše:
jsou to ty pohlavní :( nevím, kde jsem se mohla nakazit protože jsem měla vždy pohlavní styk s kondomem a partner přede mnou taky takže mě jedině napadá bazén protože jsme tam chodili často.

tohle můžeš chyti na obyč wc.. jj, je to humus, ale není to nic neobvyklého.. normálně se bere atb buď 10 nebo 14 dní, pak nové testy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.13 16:00
@martina.se píše:
tohle můžeš chyti na obyč wc.. jj, je to humus, ale není to nic neobvyklého.. normálně se bere atb buď 10 nebo 14 dní, pak nové testy :think:

a nevíš jestli antibiotika pro partnera předepíše rovnou gynekoložka, nebo musí taky někam? :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa