Dovednosti v 10. měsíci?

Gabika
15.10.06 20:51

Ach bože, nechcela by vaša Dr. aby recitoval Shakespeara v originále? :roll: Tvoje mimi je úplne normálne, v ničom nezaostáva. Pokiaľ si pamätám, moj starší syn síce už chodil okolo nábytku, ale on bol motoricky trošku napred. Nejaké paci-paci ho vobec nebralo, ani pá-pá ešte nerobil, to až okolo roka. Až po roku povedal prvýkrát „mama“, a teraz už hovorí v zložených vetách… (Mimochodom, nikdy, vlastne doteraz, neukazoval „aký je veľký“, asi mu to príde príliš detinské…)

Maj sa krásne a na Dr. nedaj.

Gabika

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
andela
15.10.06 20:58

Tak pápá učím Jáju snad od narození … každý den děláme pápá dvakrát tátovi, a ještě kolikrát babí a dědovi … a nic. Prostě tu ruku nezvedne. Paci paci jsem s ním taky dělala, a začal sám plácat teprve teď, a někdy dokonce i na požádání. Jinak umí ještě jak je velikej. Ale samo že se mu musí chtít :wink:
Jinak jsme to samý co u vás - Jája je zvedavec, nic nenechá na pokoji, nic mu neuteče, leze, stoupá si ( no umí stát sám) a chodí za jednu ruku, že se jen tak přidržuje.
Ale dr bych vůbec neřešila … mě je to jedno jestli to umí teď nebo se to naučí později. Až když by bylo něco v čem by byl hoooodně pozadu, tak bych se zabývala, ale takhle - měsíc sem, měsíc tam, a tabulky ať jsou do háje!! :wink:

• Citovat
  • Upravit
4097
15.10.06 21:00

Alfie,
nasi Helenku taky nejaky papa a paci paci absolutne nebere. Kouka na me asi tak vterinu a pak si muzu delat paci paci jak chci a ji je to jedno. Zato leze, stoji u nabytku a hraje si s hrackami a zkouma uplne vsechno, chvili neposedi. Nerekla bych, ze je nejak zaostala, protoze uz i vymysli sama jednoduche hry, treba dneska se mi schovavala zcela umyslne mezi plenami, pak je rozhrnovala a delaly jsme na sebe baf. Tak bud v klidu a nech Davidka, at se vyviji podle sveho. Me paci paci prijde taky pitomy, tak proc by to mely delat vsechny deti podle tabulek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
15.10.06 21:52

Hahaha, no to jsem se pobavila! Kolik jsem toho uz precetla. co kdy ma dite umet a skutek utek :D Prvni synek si umel krasne hrat, ale v deviti mesicich ani nelezl. Byla jsem v klidu a taky ze vsechno dohnal. Nine bude za tyden deset mesicu, mava, ukazuje jak je velika, hraje se mnou na schovku, nekdy se zadari i to paci…ale nesedi, neleze, nestoji, nebeha…jen tak lezi a povaluje se :) A ja jsem strasne rada, ze brachovi jeste neleze do hracek, ze se ji nic nemuze stat, kdyz je jeste „jen“ lezacek.
Shrnuti: Kazde dite je jine a na doktory se vykasli!!! :D
 pepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
15.10.06 22:24

Ahoj,

neboj každé dítě je fakt jiné a není to fráze. Kolikrát já jsem tuto větu, že je každé mimi jiné slyšela. Adámek se naučil paci paci, jak je veliký a jak se má. Mávat začal trochu později, ale třeba jak dělají zvířátka nezopakuje ani dneska a to mu to opakuju asi stokrát denně. Baví ho to poslouchat, ale nezopakuje to. Jo a lozit mi začal až ve 12 měsících a první krůčky udělal v 16 měsících. Dodnes vidím rozdíl mezi ním a jinými stejně starými dětmi co se pohybu týká, ale už je dohání.

Nic si z toho nedělej.

Andrea a Adámek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
16.10.06 14:45

:-)

xx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
16.10.06 14:46

Moje holky si taky dělají co chtějí. Nějaký paci paci nebo pápá jim vůbec nic neříká. Jedou si po vlastní linii a co říká paní doktorka že by měly umět to jim je úplně fuk stejně se to všechno jednou naučí tak proč by měly být všechna mimča úplně stejná a dělat to všechno podle tabulek?? Vůbec si nedělej hlavu z toho co říkají doktorky. Mají vzorec a podle něj jedou… navíc každá doba je jiná a říká se něco jiného.

""http://lilypie.com/pic/061016/XaWW.jpg":http://lilypie.com/…016/XaWW.jpghttp://b1.lilypie.com/wpGwp2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
2.10.12 12:00

Ahoj nebudu zakládat novou diskuzi jen jí oživím jestli se povede. Mám uplně stejný problém. Malá leze, stojí sama ale že by uměla paci paci nebo pápá nebo ukaž jak si veliká. Udělala paci paci a ted najednou jako by to zapoměla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
2.10.12 12:06

@bobin To je normální, buď naprosto klidná. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
2.10.12 12:09

@gabi.design dík já jen panikařím. protože pořád něco čtu a vidím i s okolí že už to umí. Já to dělám a připadám si jak blázen protože malá na mě kouká a nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
2.10.12 12:17

@bobin buď v pohodě. U nás stačí jeden den neopakovat a neudělá to. V 9měsících luxusně dělal pápá. Teď se jen usměje a nic. Navíc poslední 3 měsíce nezačal dělat nic nového po pohybové stránce (začal víc „mluvit“). Ale zatím jsem v pohodě. Ber to tak, že chvíli se rozvíjí něco a pak zase něco jiného. Navíc jsem si všimla, že když něco přestane dělat, tak velmi brzy poskočí dopředu a naučí se víc nových věcí.

• Citovat
  • Upravit
29436
2.10.12 12:18
@bobin píše:
@gabi.design dík já jen panikařím. protože pořád něco čtu a vidím i s okolí že už to umí. Já to dělám a připadám si jak blázen protože malá na mě kouká a nic

Já to znám, u nás to bylo to samé. Do toho roku uměl v podstatě jen pápá a to ještě musel mít na to vyloženě náladu. Hodně se rozjel po tom roce - to najednou začal dělat spoustu nových věcí, jen jsem koukala a divila se. A kolikrát právě to, co už uměl, přestal na nějakou dobu úplně dělat. Hlavně malou s nikým nesrovnávej. Máš úplně normální dítko, každé je fakt naprostá individualita. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kiki03
5.10.12 14:32

@alfie Podívej každé dětatko je jinaci :-) Naše malá mela ted v pondeli 10 mesicu a ten den udelala sama prvni krucek :-) jinak rika mama tata baba papat, když ji reknu čau tak zamava a kamaradka ktera ma stejne starou holcicku tak ta zas nedela nic jen stoji u nabytku takze proste nektre je rychlejsi nektere pomalejsi :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure