Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím poraďte mi,
jak mám odsávat rýmu vysavačem? Mám tu klasickou plastovou vysavačku s 2 hadičkami a záchytnou nádobkou.
Uvítám i jakékoliv rady ohledně rýmy. Vincentku ve spreji mám.
Díky
Je třeba na hadici od vysavače udělat adaptér, na který napojíš tu klasickou hadičkovou odsávačku. Mně na hadici třeba perfektně pasuje plastové víčko od starého spreje:-) Na:,–(íš víčko, do víčka uděláš dírku a do ní zasuneš tu hadičku, kterou odsáváš pusou. Ničeho se neboj, můžeš hadičkou zajet dál, je měkká a nijak dítku neublížíš. Navíc je to stokrát rychlejší a efektivnější a dětem se uleví.
Jinak k rýmě-zvlhčovat vzduch, na postýlku mokré ručníky, zvýšená poloha pod hlavou, vynechat mléčné výrobky (zahleňují), mimo kojo samozřejmě.
Jazzi a Matýsek
Ahoj Masinko,
tak já mám odsávačku za 16,– Kč. Na ni jsme připojili (na část, kterou mám mít v puse já) víčko od jogurtového nápoje (do něj táta vyvrtal dírku) a to víčko na:,–(íme na hadici vysavače. Samozřejmě vysavač pustíme na nejnižší výkon. Je to úplně skvělé. Odsaje se hodně hlenů a hlavně rychle! Sama bych toho tolik nevysála.
Pá Jana
Ahoj !
Jestli ještě kojíš, kup kapátko, odstříkej si trošku mlíčka a kapátkem kapni do každé dírky. Nevěřila jsem, ale nám to fakt skvěle funguje. 2× kapneme (večer a ráno) a je po rýmě nebo aspoň po nejhorších příznacích. Pak vysáváme vysavačem a odsávačkou baby vac.
Camilla
My máme speciální odsavačku na vysavač a je to fakt super !!! Rychle a bezpečně to odsává. Posílají jí i poštou.