Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dle informaci MZCR by pro deti narozene po 31.12.2006 mela byt hexavakcina hrazena z pojisteni.
Ikula
Taky jsem to slyšela, ale nerozumím tomu. My jsme se první dávky koupili za svoje a když jsme měli očkovat tou poslední, rozjela se aféra, že hexavakcíny jsou horší než ty státem běžně hrazené a že se kupovat radši nemají. Měli jsme doporučení místo posledního Hexavacu koupit Infanrix. Jsem z toho jelen. Ještě, že MZCR v tom má jasno
.
Uprimne receno, nevim, jestli ma jit o Hexavac nebo Infanrix hexa- to se ve zprave MZCR nezminuje.Ikula
To jsem zvědavá,jestli to bude doopravdy.Mělo to být původně už letos. ![]()
ahoj
to by bylo príma:o)))) Michalovi jsem ted kupovala 4. dávku v a byl na přeočkování a už stála 1500 - ty první jsem sehnala i za 1200…
JInak Infanrix Hexa - měl prý problémy se žloutenkou… prostě si nebyli jistí jestli je opravdu plnně účinná… až na tu žloutenku to bylo v pohodě… dle mých info…
na tu zloutenku to neni ucine 100% nikdy. Stahli tzv. Hexa vakcinu, jelikoz to byl konkurenční boj dvou firem - te co vyrabi Infanrix hexa a ta druha Hexa v., nebylo to o tom, ze by mela byt jedna mene ucina, protoze mely obe stejne slozeni. Obema se jinak rika hexavakciny.
Jestli jsem pochopila spravne (jsme narozeni 2005), tak nas se to hrazeni asi stejne netyka, i kdyz nam jeste jedno ockovani zbyva.
R.
Mako - prave ten Infanrix by mel byt „v poradku“, ta druha neprosla
RADULKO - dle mého to je malinko jinak - HEXAVAC měl problémy, protože nebyla nějaká složka účinná tak, jak měla, tak byl stažen. Infanrix zůstal na trhu sám, takže je jedinou hexavakcínou na trhu (tedy, pokud už to ten HEXAVAC nenapravil). Jiný důvod by přece popíral klasický model tržního hospodářství a konkurenčního boje. Ziza.
čaute,
taky jsem si přečetla tu „SUPER“ zprávu na min.zdrav. a taky máme smůlu, i když syn je skoro srpnový a očkovat jsme ještě nezačali
Ale očkovali jsme šetrně už dcerku, necháme určitě i syna. Za prvé to má být šetrnější a za druhé - kdo má pořád lítat k Dr. na další očkování?
Akorát mě mrzí ten humbuk kolem toho hrazení státem. Proč to prostě nezavést od 1.1.07 pro všechny děti, které ještě nedoočkovaly? No jasně, je to o penězích!!! Vzhledem k současným silným ročníkům se přece jen něco ušetří
Ale co, peníze budou, my nebudem… pro své drobečky jsem ochotná udělat víc. Aspoň že nám zvednou rodičák ![]()
Zizo - no pisu presne to stejne v blede modrem, ale ta Haxavac byla opravdu stazena jen z duvodu konkurence, opravdu nebylo s ni nic v neporadku z duvodu slozeni ![]()
R.
Markmark,tak ministerstvo zdravotnictvi to vcera vecer upresnilo,podivej se na jejich stranky-www.mzcr.cz.Vakcinu bude hradit vsem detem, i tem, co uz ockovani zahajily a dalsi davky je cekaji v 2007. Mam taky srpnove miminko, takze me to zajima. Starsimu jsme to platili,tak ted podruhe neco usetrime.Ahoj
Ikulo, tak to je velice příjemná zpráva
po dlouhé době mám koho chválit ![]()
Ahoj, tak jelikoz jsem v rijnu informovala, ze hexavakcina bude od ledna 2007 hrazena vsem detem, musim to opet poopravit, nebot doplnujici informace z webu ministerstva z 13.10.2006 byla v tichosti stazena a nyni plati, ze opet bude hrazeno pouze pro deti narozene po 31.12.2006.Uz jsem psala i ministrovi, zatim neodpovedeli, ale dnes zverejnili dalsi info- takze si to tam muzete precist.Je to na www.mzcr.cz-uvodni strana.
Info na stránkách ministerstva je stejné, jaké jsme dostali včera od naší Dr. Děti „rozočkované“ v roce 2006 nebo narozené v roce 2006 dostanou zdarma pouze 4. dávku. A to to tam ještě píšou, jaké dělají dobrodinní
.
Celé očkování bude hrazené státem pouze pro děti narozené po 31.12.2006.
Ahoj, mám pocit,že celá tahle akce je jen promo další farmaceutické firmy. ![]()
Jsem zvědavá, po jaké době přijde MZ s tím, že je to „drahé, populistické a bude na čase se chovat racionálně“.
Ale jaký to udělá zmatek v očkovacích kalendářích a vůbec v našem doposud skvělém systému očkování, který nám všichni závidí, to zjistí zase až ti, co přijdou ke korýtku po příštích volbách.
Ahojte,
prave sme sa vratili od doktorky. Ockovani sme boli poslednou 4.davkou Hexavakciny.
Platili sme 1600,–. ked som teraz dorazila domov,doslo mi, ze od ledna by uz mala byt tato vakcina zdarma, takze sme mohli pokat, no teraz tu citam, ze to plati pre deti narodene v roku 2007.
Nepamatam sa uz kolko stali tie prve vakciny. Je 1600,– Kc „normalna“ cena?
Ikula dik za link, no „nefunguje“. na tej hlavnej stranke to tam zase nikde nemozem najst.
Poradis(te)?
Vdaka