6,25 kg v 8. měsíci

268
12.10.06 13:46

6,25 kg v 8. měsíci

Ahoj holky,

tak jsme dneska byly s Anetkou v poradně na 8. měsíční kontrole a jsem z toho dost zdrclá. Při převážení máme v osmi měsících 6,25 kg, od minulé kontroly v 6. měsíci jsme přibrali jenom 0,250 kg. Nevěřila jsem svým vlastním uším a ještě jsem přesvědčovala sestřičku, že se přece musela splíst, že máme 7,25 kg. Doktor na to sice řekl, že jsme přibrali málo, ale že je vidět, že to máme asi geneticky, že jinak prospíví, faldíky taky má a že vypadá, že je moc aktivní. Výšku máme 67 cm. Tak nevím, nevím, když jsem viděla v čekárně samí macky vypasený a to byli někteří o tři měsíce menší a váží víc. Ach jo. Jsme malí , ale šikovní.Už slyším, jak mi babičky říkají, že ji málo krmím, že musí jest lipánky, piškotky, máčky atd. To budu zase vraždit. Anetka jí na oběd 150 g - 170 g zeleninky s masíčkem a na svačinku 130 g přesnídávky. Jinak kojím. Šťávičky, čajíčky nechce ani vidět, šmakuje jí jenom obyčejná kojo vody. Jsme malí jedlící nebo tak akorát?
Kolik Vaše děti baští jídla v 8. měsíci a dají se někde sehnat nějaké tabulky, kolik by mělo mimčo toho sníst?

Díky moc Kocca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3359
12.10.06 14:04

Ahojky, tak mi v 8. měsících jenom kojili :lol: , Myslím že malá Ti toho spapá celkem dost, pokud je spokojená, vůbec chych to neřešila, sice jste lehčí váhová kategorie, ale co?! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
12.10.06 14:38

Ahoj Kocco,
my v 8m vážili 7,25kg a taky se mi to zdálo docela málo, okolo nás mají všichni okolo 8kg. Od 6m jsme přibraly 750g, taky nic moc. My teda od 8m papáme zhruba stejně a to asi následovně:
ráno kojo, pak sváča - 150-200g ovocné přesnídávky, oběd cca 150g zeleninka (nebo s masem), odpol. kojo, večer kaše cca z 200 ml (před měsícem to bylo asi z 150ml) UM, před spaním kojo a v noci pak ještě jedno kojo. Naše dr. nám řekla, že nám to Berča ještě ocení, nebude muset nic shazovat a nebude mít faldíky. Anetka je prostě drobná a štíhlá holka. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
12.10.06 14:39

Ahoj Kocco,
my v 8m vážili 7,25kg a taky se mi to zdálo docela málo, okolo nás mají všichni okolo 8kg. Od 6m jsme přibraly 750g, taky nic moc. My teda od 8m papáme zhruba stejně a to asi následovně:
ráno kojo, pak sváča - 150-200g ovocné přesnídávky, oběd cca 150g zeleninka (nebo s masem), odpol. kojo, večer kaše cca z 200 ml (před měsícem to bylo asi z 150ml) UM, před spaním kojo a v noci pak ještě jedno kojo. Naše dr. nám řekla, že nám to Berča ještě ocení, nebude muset nic shazovat a nebude mít faldíky. Anetka je prostě drobná a štíhlá holka. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
12.10.06 16:00

Ahoj Kocco,malej vazil v 8mesici 8 kilo ale meril75 cm.Zdal se mi prilis hubenej,nemel ani jeden fald.Myslim ze je tvuj malej nebo mala?Ted jsem zapomela :oops: proste drobnejsi celkove a vubec to neznamena ze nejak strada nebo ze je hubena.A myslim ze ti sni dost. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
12.10.06 19:01

ahoj

Michal měl teda víc, ALE přírůstek mezi 6-9 měsíce - čili za celé 3 měsíce byl 350 g........... !!! prostě jsou dítka víc aktivní, víc se vytáhnou do délky a v tomto období asi moc nepřibírají… každopádně - bud ráda že máš toho dr. co máš a že tě nestresuje a nenutí převažovat a dovícoještě… moje dr. ¨z toho taky nedělala vědu.. řekla jen že je hubenější miminko a že by vadilo kdyby na váze ubral… doposud nevím co je faldík :o)

na lipánky se vyprdni, kojo vodu pil M. taky a lipánky poprvý ochutnal v roce a půl… Pokud je malá spokojená, tak buď taky:o))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
12.10.06 19:13

Kocca:nebud nestastna,prosim k te vysce kdyby mela vazit treba9kg,tak by byla peknej pucek.urcite nestrada a krmis ji dobre.na babicky nedej.akorat zkouselas vecer treba trosku kasicky?
u nas to bylo takto-malej uz se velkej narodila byl celkove velkej uz odmala,ale v tom 8m. se mu to taky zarazilo a za mesic pribral jen 10dkg.takze nic moc.
ja myslim, ze neni se proc strachovat.a nebo pridej jeste jedno jidlicko,uvidis.ale ted uz neni mozne ,aby kazdy mesic prib irala to co na zacatku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
12.10.06 20:33

Holky, všem Vám moc děkuji. Jste zlaté, jste mě moc uklidnili.

Valli: tu kašičku na večer určitě už zařadíme o víkendu. Doufám, že ji bude šmakovat.

Kocca a Anetka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
12.10.06 20:46

Ahoj, jdu te uklidnit. Moje starsi dcera bude mit za mesic dva roky a vazi 9,5 kg. Uz to neresim. Deti po pul roce stejne moc nepribiraji. Takze zazraky necekej. A pri tom Charlie papka velmi dobre, takze ma asi jen velmi dobry metabolismus…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
12.10.06 21:06

Hlavně žádné tabulky :! Po půl roce jsou už přírůstky menší. Já osobně jsem za to ráda, neboť stále kupovat kupy nového šatstva je docela finančně náročné. Jsem ráda, že máš dobrého doktora, který situaci správně zhodnotil. Horší by bylo, kdyby Tě nutil k nějakým dalším dodávkám kalorií, které by znamenaly zbytečné špeky- tím byste jen zadělali na obezitu v dospělosti a dítěti vůbec neprospěli. Dřívější představy našich matek a babiček o obřích faldících , kdy dítě vypadalo jako zápasník sumo už jsou naštěstí přežitek.
My baštíme a kojíme podobně jako vy, moc faldíků taky nemáme, ale jsme spokojení a to je to hlavní.
P.S. Je zajímavé, jak v dospělosti chceme vážit co nejmíň, ale chceme, aby dítě vážilo co nejvíc. Nepřijde vám to zvláštní? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
12.10.06 21:07

Hlavně žádné tabulky :! Po půl roce jsou už přírůstky menší. Já osobně jsem za to ráda, neboť stále kupovat kupy nového šatstva je docela finančně náročné. Jsem ráda, že máš dobrého doktora, který situaci správně zhodnotil. Horší by bylo, kdyby Tě nutil k nějakým dalším dodávkám kalorií, které by znamenaly zbytečné špeky- tím byste jen zadělali na obezitu v dospělosti a dítěti vůbec neprospěli. Dřívější představy našich matek a babiček o obřích faldících , kdy dítě vypadalo jako zápasník sumo už jsou naštěstí přežitek.
My baštíme a kojíme podobně jako vy, moc faldíků taky nemáme, ale jsme spokojení a to je to hlavní.
P.S. Je zajímavé, jak v dospělosti chceme vážit co nejmíň, ale chceme, aby dítě vážilo co nejvíc. Nepřijde vám to zvláštní? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.10.06 23:54

Ahoj! Kliiid! Nase mala vazila v roce 7.1 kg, ve 2 letech asi 9 kg, ted ji bylo 2.5 roku a ma necelych 10 kg. Ze zacatku jsem se taky stresovala a porad ze vsech stran poslouchala jak je malinka… ted uz me to nejak nebere. Holt nemuzou byt vsechny deti tlustocky. Hlavne, ze je zdrava! :)
 Janca.

• Citovat
  • Upravit
1818
13.10.06 06:57

Kocco a jak vypadáš Ty! Jsi boubelka nebo spíš twigy? Já bych si s tím hlavu, a hlavně né z babiček nelámala, doktor byl spokojený, malá je taky spokojená, tak byť ráda. Víš co to je tahat osmiměsíční deseti kilové dítko?! My měli problémy vždy opačný a taky jen kojili.....
Přeji Tobě i holčičce hlavně klid! Nane2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
13.10.06 08:38

Nane 2: no já nejsem ani baculka ani twiggy.. Mám při 159 cm 58 kg. Je fakt, že jsem byla vždy ze třídy nejmenší. A manža taky není moc vysoký, ale váží teda víc než by měl. No asi nemá být malá po kom pořádný macek.

Kocca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
13.10.06 10:15

Vůbec si z toho nedělej těžkou hlavu.Eliška mi mezi 6-7 měsícem přibrala 0,5 kg a mezi 7-8 jenom 0,12 kg.Byla jsem z toho taky v šoku.My máme ráno kojo,v 8.30 ovocnou svačinku (60-90g) někdy ani to ne.V 11.30 masozeleninový příkrm (180-200g,nedávno to bylo ještě 120g),v 15.30 ovocno mléčná svačinka (60-90g) a v 19.00 kaše (200g).V noci 3-4× kojo.Se svačinkama vedeme boje,bud' nemá hlad a nebo jí prostě nechutná ovoce.První dvě lžičky sní vždycky s chutí,ale pak zavře pusinku a nedostanu se tam ani heverem.Takže hlavu vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí