Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, nevím jestli mi poradíte, ale snad aspoň uklidníte.
Máme 8mi měsíčního chlapečka, plně jsem kojila do 6ti týdnů jeho věku a pak dostal Nutrilon, částečně ještě skoro do 5ti měsíců, přes Nutrilon, Hamilon, Sunar… jsem došly až k Hami 1, od 5m již hami 2, prospívá v pořádku, všechna jídla přijímá bez problémů.
A teď k problému, 29.8. jsme byli na očkování Infanrix(nevím přesně jak se to píše), bez reakce až na jednu hooodně řídkou stoličku, vodovou a byla hojná, ale to byla jen jedna, pak bez problémů, teď 3 jsme byli na druhým očkování a od té doby mám průjem, není to tipický průjem, jen řidší než normálně, někdy se takhle posrajdí jen večer, ráno má bobka tuhýho.
Včera jsme teda šli k doktorce, dala nám semectu, kterou jsem ještě nena:,–(ila a taky máme mít 3 dny dietu bez mléčných výrobků, včera nedostal mlíko vůbec až večer kaši a ráno se pokakal tak akorát, trošku měkčí, ale nic extrémního a taky jsem mu ráno mlíčko dala, 240ml s pěti odměrkama, neuplynula ani hodina a on měl průjem.
Taky když jsem mu dala jogurt(asi před 3 dny, průjem měl taky).
Napadla mě jedna věc, asi je to blbost, ale přece jen, nemohl si vypěstovat alergii?
Doktorka mi řekla, že má po očkování oslabenej imunitní systém, proto průjem.
Nevím jak mu pomoct, bez mlíka ho nechat nemůžu, strašně pláče když jej nedostane a nějaká obarvená voda s málo odměrkama u nás moc nehrozí, už ráno dělal u té 240 problémy…
Máme zkusit dát HA mlíko? Pomůže to? ím že ho možná ani nebude chtít, ale zkusit to můžeme, ale bude to vůbec k něčemu?
Díky moc za odpovědi. Jana.
Ahojky, já teda moc zkušeností nemám, protože kojím
,ale segra měla UM (tuším od Sunaru), které se používalo právě při průjmu a střevních potížích, zkus skáknout do lékárny a poptej se
. A držím palečky, ať to nic není ![]()
Po sunaru má zácpu, tak možná by pomohl…
Chtěla bych spíš zjistit jestli nemůže jít o alergii, i když nevím jestli by se mohla projevit tak pozdě…
Děkuji za palečky ![]()