Dovolená a platba

natalh
26.5.22 09:02

Dovolená a platba

Dobrý den, chci se zeptat, zda někdo ví jak je to s platbou zájezdů u CK EximTours, nebo Invia? Chtějí celý zájezd zaplatit najednou? Nebo se platí po částkách? Děkuji za radu:smiling_face_with3_hearts:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35830
26.5.22 09:04

Na jejich stránkách jistě najdeš obchodní podmínky kde to píšou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
natalh
26.5.22 09:05

@JancaS84 Bohužel tuto konkrétní informaci jsem nenašla, proto se zkouším ptát zde :)

• Citovat
  • Upravit
2038
26.5.22 09:07

Já teď platila 30% hned a zbytek měsíc před odjezdem. Přímo Exim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
26.5.22 09:08

Invia není cestovka, ale jen předprodejce jiných cestovek. Tak bych to rozhodne nekupovala, když se to dá koupit přímo od pořadatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
26.5.22 09:08
@natalh píše:
@JancaS84 Bohužel tuto konkrétní informaci jsem nenašla, proto se zkouším ptát zde :)

My jezdíme s Fischerem - ty mají stejného majitele jako Exim - první záloha se platí při uzavření smlouvy a doplatek cca měsíc před odletem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
26.5.22 09:10

@natalh záleží na tom, v jakém časovém předstihu objednáváš. Pokud last minute, tak chtějí celou platbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24822
26.5.22 09:10

Loni u Eximu jsem při objednání rovnou posílala cca 30% a asi 5týdnů před odletem doplatek.. když klikneš na objednávku (než ji potvrdíš) bys to měla vidět v Košíku…
Invia je jen zprostředkovatel (cestovní agentura), tam bych to nebrala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
natalh
26.5.22 09:12

@Lucy75 Super dekuji za radu😇

• Citovat
  • Upravit
35830
26.5.22 09:14
@natalh píše:
@JancaS84 Bohužel tuto konkrétní informaci jsem nenašla, proto se zkouším ptát zde :)

Cituji z Ivnie Termíny pro platby záloh nebo doplatku jsou pro Zákazníka závazné a Invia není odpovědná za následky prodlení ze strany Zákazníka (ze strany CK může dojít např. ke stornu rezervace nebo Zájezdu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
26.5.22 09:15

My jsme zatím kupovali u společnosti Invia asi tři zájezdy, vždy vše bez problémů a super. Částku myslím chtěli celou hned. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
natalh
26.5.22 09:37

@JancaS84 Díky že jste si dala práci s tím to vyhledat, ale je to pro mě nespecifické, chtěla jsem vědět zda chtějí celou částku zaplatit hned, nebo ji chtějí na části, případně kolik činí zálohy atd, lepší se zeptat tady kde mi do pár minut spoustu lidí pomohlo, ale dekuji :)

• Citovat
  • Upravit
Klopotkova
26.5.22 10:08
@natalh píše:
@JancaS84 Díky že jste si dala práci s tím to vyhledat, ale je to pro mě nespecifické, chtěla jsem vědět zda chtějí celou částku zaplatit hned, nebo ji chtějí na části, případně kolik činí zálohy atd, lepší se zeptat tady kde mi do pár minut spoustu lidí pomohlo, ale dekuji :)

Vždyť si tam zavolej. Já jsem objednávala dovolenou u Fischera, s Eximem jsou teď sloučeni a při objednání jsem platila 30% a měsíc před odletem se to musí doplatit. To byl first minute. Pokud jedeš na last minute, tak tam je to jinak, určitě před tím, než pojedeš, to musíš mít zaplaceno. Přes Invii bych neobjednala nic, to je jen prodejce různých cestovek a taky bych v žádném případě neletěla s Blue Style.

• Citovat
  • Upravit
3957
26.5.22 11:13

My letíme s Eximem, zájezd zabukovaný od ledna, na místě placená záloha ve výši cca 13%, další platba v březnu ve výši cca 30%, doplatek jsem odesílala počátkem tohoto týdne. Jak je to u LM si už moc nepamatuju, naposledy jsme na LM cestovali ještě bez dětí. Ale tuším že buď platba rovnou celého zájezdu, nebo záloha při rezervaci a doplatek max do pár dnů od rezervace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21602
26.5.22 12:53

Pokud budeš kupovat last minute, musíš zaplatit v den uzavření smlouvy celou cenu zájezdu. Jiná situace je u plateb za zájezdy v delším intervalu, vždy se to odvíjí od doby mezi uzavřením smlouvy a termínem zájezdu. Takže konkrétní odpověď dostaneš až při uzavírání konkrétní smlouvy na zájezd. Rodiče mají cestovní agenturu a uzavírají smlouvy jménem různých cestovek. Na first minute u eximu jsme měli cenu rozdělenou do tří splátek. Jinak rozpis plateb budeš mít na cestovní smlouvě uvedený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová