Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Na 10 dnu s „kamoskama?“ To bych se opupinkovala i tak, ditenedite.
Příspěvek upraven 16.06.24 v 08:53
Nejela bych, ale každá to máme jinak. Bylo by mi líto, že je doma a já si užívám.
Jela bych třeba na welness víkend.
Užij si dovolenou a na nic nemysli.
Já jela na 3 dny na prodloužený víkend, když bylo malému půl roku. Manželovi věřím, jen přece je to jeho táta.
Pak, když synovi byl rok, tak jsem vyrazila na týden k moři, vše v pohodě.
V roce a půl jsem byla od něj pryč 10 dní.
Nebála bych se toho.
Užij si v klidu dovolenou, doma to zvládnou
Já byla v roce prostředního na týden v New Yorku ![]()
@schnulla mě to upřímně líto není, pojedeme spolu k moři v červenci a taky vím, že bude mít nabitý program beze mě. Ale chtěla jsem znát zkušenosti těch co to tak udelalay a bylo to v poradku vsechno ![]()
@Ahep proč?
jedeme poznávat, turistika atd. Pro dítě nevhodná destinace
Já slyšela případ, že si i tak malé dítě pamatovalo maminka mě nevzala s sebou a taky bych si ráda jednou vyjela i bez dětí, ale přítel mi za to hrozně nadává
@Anonymní píše: Více
To samozrejme chapu, ze muzou byt i takove případy, nastesti je mala rada s babickama a hlavne i tatinkem, nema problem s odloucenim, vi ze se mnou vždy bude a kdyz zrovna neni, užívá si ten cas i beze me. Komunikace je v tomhle urcite důležitá. Myslim ze jsem se diskuzi tady utvrdila, ze odjet je v poradku ![]()
Mně by takhle dlouho dítě do 3 let kvůli dovče nikdo nehlídal včetně otce, ale staršího vzali ve 3 na týden naši na prázdniny a volali že se mu a ani jim nechce domu a jestli můžou zůstat ještě týden, ale bylo to v ČR a už předtím u nich spal několikrát na víkend, jednou i týden ve 2 l.,to jsem měla angínu, chodila na pichany pnc a nechtěli jsme aby to ode mě chytil. Vždy to zvládl a to tam musel zůstat poprvé přes noc zcela neplánovaně když jsem si zlomila večer nohu. Mladší od těch 3 let spíš tatínek, že jsem třeba na víkend vypadla, ve 4 už byla s ním a bráchou sama na 2 dovolených (já úplně čerstvě v nové práci bez nároku na dovolenou).
Známá odstavila roční aby mohli na 14 dní na svatební cestu na 2.konec sveta. Byl v pohodě s babičkou.
@Jahudka82 nejezdí.. řešila jsem dovolenou pro nás dva, že by dítě bylo u babičky, abysme neměli všechny dovolené už jen s dětmi.. moc jsme se nevyjezdili
tak jsem si to chtěla ještě užít.. ale je pravda, že po tom co jsem slyšela jak ve dvou letech dítě bylo naštvané, že rodiče si odjeli a nevzali ho, tak to už taky přehodnocuju jako můj.. ![]()
Ač já bych na 10 dni s kamarádkami asi nejela, tak už ve dvou letech syna jsem byla na týden pracovně pryč. Tata je taky rodic, takže to dítě zvládne. 🙂
My teď plánujeme wellness víkend a je mi skoro smutno ze nepojede s nama, očividně mi mnohem víc vadi, když ho nechávám s někým jiným 🙈