Dovolená bez dcery?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1454
16.6.24 02:13

Moje dítka mají už 16 a 18 let a já ti doporučuji - jeď. Když bylo staršímu pět let, jela jsem na týden do Paříže na French open. Táta bez problémů zvládl obě děti. Důležité bylo, že jsou doma a stará se o ně blízká osoba. Vůbec neřešili, že nemají maminku. Pokud bývá dítko v pohodě, neměj obavy a užij odpocinek :palec:

Příspěvek upraven 16.06.24 v 08:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
16.6.24 02:50
@Amálka531 píše: Více

Kdyz byly deti male, nenapadlo me jezdit nekam bez nich, nebo bez pritele…na to budu mit dost casu, az vyletnou z hnizda ;)

• Citovat
  • Upravit
17057
16.6.24 05:47
@Anonymní píše: Více

Každý dítě je jiný a vy jste taky partneři nejen rodiče a nějaký čas ve 2 potřebujete, jinak to ten vztah pak odnáší, my po narození mladší nebyli pořádně někde sami kromě občasného 1 večera jako třeba na 2-3 dny 5 let…a prostě to není dobře a pak se na to partnerství, když jste jen rodiče už blbě navazuje… naši hlídání neměli když jsem byla dítě takže povazujou za samozřejmost že se na všechny dovolene jezdí s dětma…my pak byli asi 2× na wellness vikend a uzili si to, děti zadnou ujmu z toho neměly - babičky nebydlí od sebe daleko takže si je orohodily podle potřeby a 1 noc spal kluk i u kamaráda. Mladší by klidně u nějaké kámošky spala taky ale zatím mimo rodinu byla jenom párkrát u mojí kamarádky co ma cca stejně starého syna, u ni jsem byla v klidu brala je na výlety a hodně mi pomohla v době kdy ji naši ještě moc hlídat nechtěli. Takže pokud máte možnost hlídání, zkusila bych prostě postupně prodloužený vikend pak týden a uvidíte, oni ty děti si potřebujou taky budovat vztah s těma babičkama aj. a nebýt fixovany jen na vás, nám to teda děti nijak nevyčítaly že jsme jeli třeba na nějaký ten wellness, protože byla i společná dovolená ten rok a spousta jiných výletů. jasně že ta hlavní byla vždy s nima. Ale to že vyrazite na pár dní sami tak berte že děláte i pro to dítě - budete odpočatějsí, spokojenější a tím i lepší rodiče;) pro dítě je důležitý vidět i že se mate rádi a když mu obětujete veškerej spolecnej cas ale vy spolu v pohodě nebudete, nedáte si ani pusu pomalu, začněte se hádat a odcizovat jako to bylo u nás, stejně vycítí že je něco blbě. U nás už to těch par víkendu nezachránilo, ještě u staršího to bylo v pohodě a hlídání bylo,
v jeho 2,5 už jsme byli na celý víkend pryč, ale mladší už moc nikdo nechtěl neměli na ni asi už dost energie a byla jsem ráda za hlídání u tchánů kvůli práci, i to byla dost velká pomoc a o prázdninách je tam taky měli pár dní ale my opět v práci samozřejmě. Zato kolegyně mladý si teď odjeli na týden a zapojili obě babičky i do běžného provozu škola kroužky akce a nikdo nikomu nic nevyčítal. Když pojedete pak na dovču i s dítětem tak za mě úplně v pohodě a 2letý dítě vám fakt nadávat nebude pokud je na babičku zvyklé a je tam spokojené. Ale je to na vás samozřejmě. Jestli byste si to uměli užít nebo se celý týden trápit to pak nemá smysl…

Příspěvek upraven 16.06.24 v 06:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
16.6.24 06:03

Takhle, 10 dní se mi zdá hodně, ale ne kvůli tomu, že by to dítě nezvládlo, ale mě samotné by se stýskalo. Jinak já i manžel občas někam vyrazíme, nejdéle to bylo na cca týden, a je to velmi osvobozující. Děti ty transporty, cizí prostředí, dibmy jídlo a podobně moc nemají rady, tak nemá smysl je mordovat, kdyz chteji byt radsi na zahrade u bazénku, a zase aby člověk roky jen seděl doma, no na to taky nejsem zvědavá :mrgreen: takže jestli nezemřeš žalem, tak jeď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
16.6.24 07:11

Já bych jela, není to až tak dlouhá doba. Na reset ideální. Užij si to. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.24 10:45

@Jahudka82 no my máme mladší i starší dítko a pokud tak asi na tajnacku.. děti se to nesmí dozvědět protože je ochuzuji o výlet

• Citovat
  • Upravit
17057
16.6.24 11:43

Jezis tak jim řekni že jedete pracovně nebo já nevím na návštěvu tetičky z 5. kolene a že by je to tam nebavilo, a když je vezmete na výlet předtím nebo potom tak o nic ochuzeny být nemusí a spíš je to o tom jak si to srovnáte vy hlavě, to že někomu dítě vyčetlo výlet nemusí znamenat že to vaše bude reagovat stejně ne…
Když z vás dítě nebude cítit pochybnosti spisto bude v pohodě než když si to budete vyčítat. O některých věcech děti nemůžou rozhodovat, i když je teď moderní se jich ptát na všechno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
16.6.24 11:55
@Jahudka82 píše: Více

Doma to máme vykomunikované, byla jsem teď celé roky doma, příští rok bych chtěla otěhotnět s druhým takže vyhlídky na dovolenou s kamarádkama a sama, můžu zase na x let zapomenout. Tak je to takových výjimečných 10 dní :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
16.6.24 12:09
@Sonarka píše: Více

My samozřejmě jezdíme pořád spolu někde, kde je to hlavně rodinné a pro deti. S kamarádkama jedeme do destinace kde jsou hory a bude to taková akčnější dovča, nic pro dítě. Přítel už si taky parkrat vyrazil, ne na tak dlouho, ale už několikrát. Než vyletí z hnízda se mi čekat nechce, nasi to tak meli a beru to jako odstrašující případ- často nam to prehazovali, ze kvuli nam nikde nejezdili atd, cítila jsem vinu uz jako dite, ze se pro nas obětují. a taky nerada odkladam veci na potom, zivot je křehký a cas omezeny. Potom už se mi bude chtit jen na pohodovejsi dovče a ne na takove akcni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
16.6.24 13:01
@Amálka531 píše: Více

Jestli vam to predhazovali, tak jsou hloupí.. :roll: jinak na kazdou dovolenoj jde vzit dite, i na tu kde jsou hory, jde o to jen chtit.

Kazdej to ma ale nastaveny jinak, my samostatne na dovoleny nejezdime, jezdime jako rodina. A ne, nikdy bych to detem nepredhazovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.24 14:36

@Sonarka tak hlavně, aby se ti to splnilo a vydrželo Tí zdraví…my se odstěhovali a naším už se k moři samotným nechtělo, ale už dvakrát nám starší dceru vzali letecky k moři a moc si to všichni užili, měla necelé 4 roky a 4,5 a kousek…s námi a s malou sestřičkou si ještě užije 14dni na podzim u moře :-)

• Citovat
  • Upravit
6
16.6.24 16:40

Jestli je s tatínkem v pohodě, tak bych to neřešila a jela hned. Já takhle jela na týden a měla jsem spíš obavy o takový drobnosti, jakože jestli ji pořádně umeje zadek, nebude ji krmit jen párkama a tak 😃. Po asi 4 dnech mi po ní začalo být smutno, ale když jsem viděla, že se má s tátou nebo babičkou dobře, tak jsem se uvolnila a užívala si to. Byl to krásnej relax ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
16.6.24 16:58

Tak snad jsi dětem nedala přítelovo příjmení :roll: taky bych přítele okamžitě poslala na rodičovskou, ať si to užije se vším všudy :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
16.6.24 21:12

Dobrý den. Buďte v klidu. Většina otců funguje úplně normálně a děti jsou pro ně absolutně vše. Buďte ráda že máte tuto možnost. Já bych k moři bez dětí nejel a doba je velmi nákladná kort když mají kluci dva domovi a jak říkám. Málokomu se poštěstí takhle. Odpocinete si

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
16.6.24 23:03
@DandátkoP píše: Více

To ano zpočátku jsem ani nepřemýšlela a automaticky jsem ji chtěla vzít. No při plánování už mi to nepřišlo jako vhodný nápad, brzké vstávání nebo naopak pozdní návraty- nebo naopak večer si nikam nevyjít kvůli jejímu spánku atd a to vše dát dohromady s jejími potřebami..Madeira je krásná a chceme projet a projít vše kdoví jestli se tam ještě někdy dostanu:) bylo by to bez tatínka o to náročnější. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí