Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky prosím Vás vy co jezdíte do Chorvatska můžete mě doporučit ubytování pro 4 dospělé a 2 děti (3 a 12 roků) jedeme s malou poprvé. Ideálně nějaký domek ne hotel a aby bylo nějaké vyžití pro děti. Děkuji moc za jakýkoliv tip.
@monika.man Každý to má jinak, my třeba jezdíme do kempu, kde jsou buď bungalovy nebo karavany, případně se dá zaplatit místo pro stan. K moři je to pár metrů, zázemí luxusní, k tomu velké vyžití jak pro děti, tak pro dospělé (dětský klub a také různé welnes apod.). Máme tři děti, t akže někde v hotelovém apartmánu bychom se s nimi asi zbláznili. Takhle vlastně pobíhají venku kolem nás, my si sedíme na křesílkách a prostě pohoda vládne. Menší mají na trávě deku, na které si hrají s hračkami, občas vyrazíme na výlet a na nákup a jinak žádné násilí ![]()
Ty bungalovy by mě samozřejmě nevadily. A nějakou destinaci popř. kam vy jezdíte by jste mě doporučila?
My jezdíme na Istrii, je tam toho fůra. Ale je asi dobré se na to podívat už teď a domluvit. Ideální je to na začátku sezony (my jezdíme první týden v červenci), to ještě nebývá tak obsazeno.
My jsme byli v roce 2015 tady.
Sestra s manželem a tehdy 2 letou dcerou, já a naše mamča. Ubytování krásné, mezi každou řadou apartmánů dětské hřiště - každé trochu jiné. K pláži kousek, hodně pozvolný vstup do moře. Do města na výlet kousek… Za mě paráda a určitě se tam s přítelem a naší maličkou vydáme taky.
Akorát co si pamatuji, rezervace dělaná leden/únor a bylo skoro plno ![]()
My jedeme letos do Biogradu na Moru - není to zas tak děsně daleko, na veřejné pláži je bazén a skluzavky zdarma a vloni postavili nový funpark. Pro děti je vhodný i třeba Medulin na Istrii, pokud byste chtěli trochu blíž.
Ahoj my na Istrii, oblast Premantura, kemp Stupnice, mají obytné stany, karavany, mobilhomy
krásný čistý kemp, městečko na večerní procházky pěkný
Byli jsme v kempu solaris a pronajali si mobilhaus, případně mají i nějaké domky. Je tam výhoda toho vyžití pro děti, což u apartmánů moc není. Tady jsem o tom něco napsala, byli jsme v září, takže ceny byly nízké: http://www.diyprojekty.cz/…s-detmi.html ![]()
Chtela bych se poradit ohledne dovolene do Chorvatska. Mame moznost jet do Seline a na ostrov Pag Mandre. Jedeme dve rodiny. Druha rodinka ma jeste malicke deti 2,5 a 1 rok. Nasi kluci 10 a 5 let. Budu rada za jakekoliv zkusenosti, hlavne koupani, prochazky…
V Mandre mame moznost ubytovani v domecku se zahradou, jen 2 apartmany a nikdo jiny. V Seline klasicke apartmany ale zase zahrada u plaze. Ted se jen rozhodnout
Dekuju
Prosím o tip na klidnou dovolenou s 2,5 letým dítětem na severu Chorvatska.
Moje představa by byla ideálně nějaké apartmány, ale aby šla dokoupit polopenze (např. někde poblíž v hotelu) a pozvolný vstup do moře.
Děkuji ![]()
@NikiZ. Ahojky my byli loni na istrii, konkrétně Banjole. V apartmánu KiKi. Majitelka je chorvatka, za apartmán si za noc bere 70€. Je to apartman jak krava
dvě ložnice, hezká koupelna a velka kuchyne s obyvakem dohromady plus zasklená veranda s posezením plus venkovní posezeni, gril a lehátka. K moři cca 5 minut chůze přes kemp. Vstup do moře pozvolný, pláž oblázková. Nám se tam moooooc líbilo. I do toho kempu jsme uvažovali že si zajedeme. Mají tam nespočet mobilhauzů, chat atd. Vše hezké, čisté upravené. Autem jsme to jeli 9 hodin s pěti přestávkami kvůli dceři ale sami bysme to dali za 7. V okolí Pula, Medulin, krasna pisecna plaz piescana uvala atd… doporučuhi kudy chodím. Jen nevím jestli je to sever
nejsem na zeměpis…Letos tam jedeme sami s mužem na prodloužený víkend jen 5km jinam.
Příspěvek upraven 14.06.18 v 20:12
@NikiZ. píše:
Prosím o tip na klidnou dovolenou s 2,5 letým dítětem na severu Chorvatska.Moje představa by byla ideálně nějaké apartmány, ale aby šla dokoupit polopenze (např. někde poblíž v hotelu) a pozvolný vstup do moře.
Děkuji
Jo a ještě má menší apartmán za 60€noc. Tam je jen kuchyně a jedna ložnic, zato větsí dvůr. Jídlo jde zařídit v tom kempu co je asi 50m
@NikiZ. píše:
@Korculalala Děkuji moc! Hned se jdu kouknout.
Mrkni, myslím že pro rodinku s dítětem je to ideální. Vše je v blízkosti. Hned za barákem je restaurace a my tam byli na jídle každy druhý večer když malá spala protože mi tam dosahla videochůvička. Majitelka nám vždy když nás viděla chystala stůl nejvíc v levo, abysme byly co nejblíž našemu domku. Přes ulici asi 20 metrů je ovoce, zelenina a na začátku ulice je pekárna a v Pule (20km cca) je velký kaufland a ceny stejné jako tady, ne-li nižší. Parkování je rezervováno hned před brankou od dvorku. Všechny pokoje mají klimatizaci a naprosto temnící rolety. Za ty prachy si myslím že odpovídající ubytování. Paní Kiki se živí turismem celý život. Je tam ještě jeden kemp a ten patří jejímu tatínkovi takže má zkušenosti s turisty a domluví se snad i s neandrtálcem ikdyž mluví jen chorvatsky ![]()
Dobry den,
prosim o radu ty, co jiz maji dovolenou v Chorvatsku za sebou. Jedu posledni tyden v srpnu s dcerou na Krk (Omisalj). Mame zaplaceny pobyt v hotelu (bez kuchynky, tedy bez moznosti vareni) s polopenzi. Jak se nyni pohybuji ceny v Chorvatsku? Jaka je optimalni vyse „kapesneho“ na ten tyden? Premyslela jsem o castce cca 1000 - 1500 Kn? Co myslite, je to malo - moc - akorat?
Blanka