Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chtěla bych se zeptat. Jedeme s přítelem do itálie, do Bibione. Ale je tu háček, mám fobii z nemocí, z toho že mi může být špatně (zvracení, průjem, omdlení, závratě..) atd. Může to být vtipné někomu a přijít mu to jako hloupost, ale není. Mám obavu z cesty, ze mi nebude dobře. Pak máme výlet do Benátek, v ceně. A tam se pluje na lodi. A další problém. Strach z mořské nemoci, že budu zvracet. Sice mi nevadí nijak jízda autobusem, nemam problémy se zvracením, ale i tak. Je to hrozné trápení. Nepřála bych to nikomu. Nemáte někdo zkušenosti, jak se s tím porat? Děkuju. Z. ![]()
@zelvin
Tak když už je dovolené zaplacená, tak se s tím budeš muset nějak poprat
. Zkus v lékárně koupit nějaké léky na nevolnost, pokudmáš strach, že Ti bude zle na lodi. Mně se také dělá blbě a docela dost, v autě, v buse, v letadle a přitom cestuju o 106
. A to jsem také někdy na začátku vystreslá, jestli mi nebude zase blbě.
. Jinak, pokud Tě můžu uklidnit, tak Benátky jsou sice „na moři“, ale ta cesta lodí tam je docela krátká a není to žádná divočina ![]()
@saracenka30 píše:
@zelvin
Tak když už je dovolené zaplacená, tak se s tím budeš muset nějak poprat. Zkus v lékárně koupit nějaké léky na nevolnost, pokudmáš strach, že Ti bude zle na lodi. Mně se také dělá blbě a docela dost, v autě, v buse, v letadle a přitom cestuju o 106
. A to jsem také někdy na začátku vystreslá, jestli mi nebude zase blbě.
. Jinak, pokud Tě můžu uklidnit, tak Benátky jsou sice „na moři“, ale ta cesta lodí tam je docela krátká a není to žádná divočina
Mě nebývá špatně, a taky hodně cestuju. Vážně je to kousek z bibione do benátek?
@zelvin Zkus se podívat na http://www.e-bach.eu/ Já teda měla jiný problém, ale bachovky pomohl rychle.
@Zuuzzka píše:
@zelvin Zkus se podívat na http://www.e-bach.eu/ Já teda měla jiný problém, ale bachovky pomohl rychle. [/ciJá se u těch kapek bojím, vedlejších účinkůAbych třeba po nich nezvracela.
@zelvin píše:
Mě nebývá špatně, a taky hodně cestuju. Vážně je to kousek z bibione do benátek?
Tak cesta busem, autem, nevím, čím pojedete, do přístavu chvíli je, ale po té lodi je to pak už jenom chvilka. Ony jsou ty Benátky poměrně blízko pevniny.
@saracenka30 píše:
Tak cesta busem, autem, nevím, čím pojedete, do přístavu chvíli je, ale po té lodi je to pak už jenom chvilka. Ony jsou ty Benátky poměrně blízko pevniny.
Dobře, moc děkuji za uklidnění. Jsi hodná. ![]()
Tak si kup kinedril, ten pomuze na vsechno a pokud nechces leciva, zkus zazvorovy lizatka, ty taky pomahaji na zaludecni nevolnosti ![]()
@jane-e píše:
Tak si kup kinedril, ten pomuze na vsechno a pokud nechces leciva, zkus zazvorovy lizatka, ty taky pomahaji na zaludecni nevolnosti
Kinedril, si určitě vezmu. A za ty lízátka děkuju, to jsme nevěděla. ![]()
@zelvin tak az pujdes do lekarny pro kinedril, kup si rovnou ty lizatka
ja je nosila vsude sebou, kdyz mne trapily tehotenske nevolnosti a fakt pomahaly ![]()
Hoj, tak my jsme byli v Benátkách taky lodí a byly vlny…celkem velké. Většina pasažérů byla zelená, někteří krmili rybičky. Pomohlo mi uzemnit se o podlahu a hlavu opřít o stěnu lodi a zavřít oči, no jako u opice
Ale fakt je, že je to krátká cesta, stojí to za to a třeba bude bezvětří. Užijte si to, Itálie je srdeční záležitost
Buon viaggio.
Já tě zakladatelko docela chápu, takové fobie mi nejsou cizí
Dřív jsem se tak bála o sebe a co teď máme malýho, bojím se tak o něj. I přesto jsme se ale v sobotu vrátili právě z Itálie a i přes všechny strachy bylo vše v pohodě! Doporučuju z vlastní zkušenosti bylinný sirup Novo-Passit z lékárny, tlumí úzkostné stavy, což možná trochu máš…je bez předpisu. Já vždy pro jistotu cestuju s Neurolem, ten je na zklidnění, je na předpis. Většinou si ho ani vzít nepotřebuju, ale už mě uklidní to, že ho mám u sebe a že kdyby něco, pomůže mi. Přeju krásnou dovču!
@zelvin píše:@Zuuzzka píše:
@zelvin Zkus se podívat na http://www.e-bach.eu/ Já teda měla jiný problém, ale bachovky pomohl rychle. [/ciJá se u těch kapek bojím, vedlejších účinkůAbych třeba po nich nezvracela.
To si nemyslim. Když si nevíš rady s výběrem. Můžeš na těch stránkách napsat mail přímo paní která o tom ví, myslim, že vše. Přesně ji napíšeš svůj problém, podrobně popíšeš čeho se bojíš a ona ti kapky namíchá na míru. Já si osobně myslim, že ani vedlejší účinky nemají, jsou to bylinky, ale samozřejmě občas vsugesce funguje. Záleží na přístupu. Mě bylo fakt mizerně avěřila jsem, že je to fakt to co mi pomůže. Cca po 2 dnech byl problém pryč. Asi po týdnu jsem kapky přestal užívat a problém se už nevrátil. Rok mám pokoj.