Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosim o nazor, nedokazu se rozhodnout nebo nejak objektivne posoudit.
Manzel chce jet s nasima klukama (5 a 7) k mori do Italie, jeli by velkym autem jeste se svagrovyma, co maji dvojcata (5 let). Ja musim byt doma s dvoumesicni dcerou. jako rodina jsme byli u more jen jednou, v Tunisku, to je dva roky zpet, letecky, kluci si to uzili.Ted by jeli na 14 dni, bez stravy, pochybuju, ze manzel bude varit, to bude jen a jen na svagrove Termin je tyden v srpnu a prvni tyden v zari, takze starsi nebude hned prvni tyden ve skole (jde do druhe), coz beru jako minus, i jemu to trochu vadi 14 dni mi prijde az dost, minule jsme byli tyden a stacilo to bohate. navic manzel neni zvyklej se o ne starat, maximalne s nima jde ven a tim jeho starani konci, nejake jidlo, piti, oblikani on nikdy neresil, vzdy pripravuju doma ja…
nevim, zda to odsouhlasit, ja si predstavovala puvodne, ze s nima poleti na tyden behem prazdnin, ale pro manzela je toto pohodlnejsi, protoze vse bude zarizovat jeho bracha a varit svagrova…
nevim, zda to odsouhlasit, mozna uz jsem zblbla kojenim a peci o miminko, proto by me zajimal i nazor nekoho jineho, i kdyz vim, ze rozhodnout se musim ja
Pokud ted nepojedou, tak urcite pojedeme vsichni pristi rok v cervnu…
S přehledm bych je pustila, bude tomít jednodušší, nebude na ně sám, švagrová se postará, nevídím důvod, proč by nemohli jet.
@misinka79 já bych je pustila
děti už jsou velké, tak se připomenou kdyby něco a manžel je určo ohlídá ![]()
@misinka79 Tak já bych asi raději dala korunky stranou a zajela si na pořááááádnou dovču příští rok celá rodina (tak bych to udělala já
)
Poslala bych ho s dětma, oblečení bych neřešila, nahé je nenechá, a to že to neřeší doma neznamená že si neporadí
co se týče jídla, tak se domluv se švagrovou, co máš přibalit, připravit, můžeš jim něco zavařit atd. aby to nebylo jen na ní, vůbec se ničím nestresuj, oni si poradí ![]()
Co se týče školy u syna, tak ten první týden vůbec nevadí, kdyby šel do první třídy nebo na jinou školu tak by to bylo blbé, kvůli kamarádům, ale takhle ne.
A ty si užij pohodičku s jedním dítětem, miminkem ![]()
No zeptala bych se švagrpvky zda jí nevadí vařit o dovolené pro 3 krky navíc, nebo se jí muž už přímo zeptal? Jinak ať se taky stará chvilku tatínek ne?
Já bych je pustila, třeba si pak muž uvědomí, jaké je to starat se o děti
Spíš asi tobě bude smutno, děti to přežijou ![]()
Neboj, manžel tam nebude sám, švagrová s dvojčatama má rozhodně dost zkušeností s tím, co dětí jí a jak často. kluci mají šanci mít parádní zážitky! Určitě bych je pustila. Ty si taky trošku odpočineš od toho mumraje a buseš se moct věnovat naplno malé
všichni by byli určitě smutní, kdyby jim to nevyšlo. A kuci už nejsou zas tak maličcí aby se drželi jen mamčiny sukně ![]()
Příspěvek upraven 31.07.13 v 14:33
@misinka79 zeptala bych se švagrové, jeslti jí to nevadí, že bude mít na bedrech vaše kluky
jinak v tomhle věku už se o sebe docela postarají a nijakou extra péči nepotřebují, předpokládám…
Jejej, sama bych jim zabalila tašky a pořádně mávala ![]()
Je to jejich táta, kdo jinej by se ti o děti postaral líp
Navíc na ně nebude sám, švagrová s dvojkama je určitě co se dětí týče taky zkušená. Jen jestli tuší, že bude mít tři hladový krky navíc, aby jí to nevadilo.
Jinak v tom nevidím problém, dovolená jen s tátou bude pro kluky určitě zážitek, přeci jen tatínkové mají tu výchovu takovou volnější a neřeší zbytečný kraviny. První týden ve škole bych neřešila už vůbec ![]()
Jo smutno mi bude
to vim, ani kluci takhle dlouho nebyli beze me, ale je fakt, ze uz jsou velci…
jinak ted s tim navarenim a balenim jidla sebou nevim, maximalne neco koupim, ja prave preferuju dovolenou bez vareni, pro me dovca s varenim neni dovolena, protoze vyvarim doma kazdy den ![]()
Svagrova manzela zna, urcite vi, ze to pro ni bude prace navim, ale dlouho jsme se nevideli, tak nevim, co si o tom mysli, navic je takova, ze i kdyby ji to stvalo, tak to nerekne
Ale to uz je vec manzela, jak si to tam zaridi, ze?
@misinka79 pustila bych bez problémů. Kor, když jde starší už do druhé, týden to přežije.. jinak u nás jezdí jen banda otců a dětí a děcka mají fakt super zážitky
neboj, hlady tam neumřou, věřím, že se o ně dokáže bez problémů postarat ![]()
S tatínkem bych je pustila, ale ne tak, aby to zasahovalo do školy, když to dítko spíš nechce a už vůbec ne tak, že tatínek sice bude s dětma na dovči, ale starání bude na švagrové (to bych jí neudělala, ať ji mám nebo naopak nemám ráda). Ať se stará tatínek.
Já bych je pustila určitě. Manžel byl takhle s nejstarší, když jí bylo pět, o jídlo se musel starat sám (před tím nikdy nemusel) a holka se vrátila šťastná jak blecha ![]()