Dovolená - Kypr

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
terezka19
12.1.11 13:27

Dovolená - Kypr

ahoj holky, jdu k vám opět pro radu :-)
chtěla bych letět s přítelem na kypr, můžete mi doporučit nějaký hotel, který je v blízkosti pláže, je čistý a není drahý? jaké tam jsou ceny? a kolik je tam stupňů vzduchu a vody v sprnu? a je lepší jet na řeckou nebo tureckou část? prosím všechny vaše nápady a rady sem. díky terka :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3138
12.1.11 13:37

Hm, na Kypru jsem byla tak 3 roky zpět. Doporučuju pujčit si auto (pozor, řídí se vlevo :mrgreen: ) a projet si ostrovm zajít i do turecké části (vízum ti dají na hranicích). Bydleli jsme povětšnou v kempech ve stanu, ale poslední týden jsme byli v hotelu. Myslím, že byl dost levný a byl tam bazén a klídek - ale nebyl tuším přímo u moře (byli jsme na jaře).
Jestli máš zájem, vyhledám deníček a napíšu tipy. Jo, rozhodně běžte do zoo.

J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
12.1.11 13:37

:mavam:
s dcerou jsem byla v roce 2009 na Kypru. Hned u městečka Pafos, v komplexu Kefalos Beach Village. V létě je tam pořádný pařák, my byli v září a teploty byly pořád kolem třiceti stupňů.
 http://www.mimibazar.cz/…nne_foto.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
terezka19
12.1.11 13:46

consi, ten hotel vypadá moc pěkně :-) nepamatuješ si kolik zhruba stál na 110-14 dní na osobu s polopenzí (plnou penzí)?

• Citovat
  • Upravit
6882
12.1.11 13:55

no my jeli na last minute a stál kolem 18tis. s polopenzí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
terezka19
12.1.11 14:01

a to bylo na osobu těch 18 tis? pokud ano, tak je to za polopenzi docela drahé :-( na netu jsem právě našla letenky za necelých 5 tis, takže myslím, že bez cestovky by to vyšlo mnohem levněji

• Citovat
  • Upravit
6882
12.1.11 14:04

jj…na osobu.Pokud jedete sami dva bez dětí, tak to zkuste bez cestovky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
12.1.11 14:48

Consi,hotel na fotce vypadá opravdu moc pěkně…a s ostatním jste byli spokojeni? Myslím stravu,pokoj…a jestli můžu ještě se zeptat s jakou jste byli CK? Jinak díky za tip!!

…jinak k těm penězům,mě přijde za posledních pár let,že pokud chceš v sezoně červenec-srpen,hotel na úrovni,s jídlem a ještě u pláže a třeba i bazén,tak už ani nic levnějšího není…pak jít s nároky dolů nebo jet na týden…nebo zkusit přes zahr.CK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
12.1.11 15:06

Pavlínko, ono to byla spíše taková studia i s kuchyňským koutem. Ale nám to max. vyhovovalo. Malá v té době měla 2,5 roku a pro ní to tam bylo jak dělané - dětská hřiště, malý bazén i blízká pláž. Strava byla pestrá, vždy bylo i dětské menu. Do města to bylo cca 20minut. Samotný Pafos má hodně památek a krásný archeopark. Za pár šušňů se dá autobusem dojet na další pláže. A ceny tam jsou taky v normálu. Jeli jsme s brněnskou ck Emma.
tady jsou další fotky a info
http://www.booking.com/…lage.cs.html?…*tdLUq0iZ7QfOBPsP7fAS2960342738;ws=&gclid=CO3ggInrtKYCFYQXzQod7×F6Ig

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
12.1.11 18:52

Na Kypru jsem byla před 5 lety, takže se mohlo leccos změnit.
V každém případě, co se týče cen za ubytování, jídlo a služby, tak to není rozhodně levná oblast (mluvím o řecké části).
Bylo nám tenkrát řečeno, že turecká část je na dovolenou hezčí, ale tam se minimálně v té době nedalo jet na delší pobyt přímo, ale pouze přes Turecko.
Je možné tam jet z řecké části na jednodenní výlet, ale je tu (nebo alespoň tenkrát byl) háček … auta z půjčoven nebyla pojištěna na tureckou část, takže nebylo doporučeno jet tam s „řeckým“ autem. Oni se opravdu nemají mezi sebou rádi, takže si dělají co nejvíce „naschválů“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí