Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, prosím o radu nebo zkušenost s ubytováním na Kypru.
Chtěli bychom letět na začátku června, se dvěma dětmi (2 a 4), nejlépe all inclusive.
Neměli byste tip na pěkný hotel, přátelský k dětem, ne příliš daleko od letiště? ![]()
Díky moc!
Lenka
Tak já oživuji tuto diskuzi. Mám stejnou otázku. Jen ty děti už jsou větší…6 a 10 let.
Děkuji
Záleží, jestli chcete jet na Severní nebo jižní Kypr. Co očekáváte za zábavu, klasické turistické městečko nebo spíš odlehlou samotu.
Chci jih, moře, teplo, palmy, klidný hotel se zábavou pro děti…
@Janina81 přesně tak, to jsou ty důležité dotazy. Taky záleží na ceně - Severní Kypr je mírně levnější, nevýhodou je bohužel mezipřistání v Turecku. Jižní Kypr má let přímý.
Ano, to vím, proto chci jih. Hledám nějaký pěkný hotel a nemohu najít. Chci all inclusive 4-5 hvězd.
@jancabr píše:
@Janina81 přesně tak, to jsou ty důležité dotazy. Taky záleží na ceně - Severní Kypr je mírně levnější, nevýhodou je bohužel mezipřistání v Turecku. Jižní Kypr má let přímý.
Zase na druhou stranu ten přímý let je tak drahý, teď jsem koukala na léto (bude lítat Smartwings a ještě i kyperská - ruská společnost Cyprus airways a ceny mají přes 10 tis.).
Mezipřistání v Turecku je na hodinku. Ale musí mít všichni pas, žádné cestování na občanku.
Severní Kypr je hezčí, levnější.
@Darcakarca píše:
Ano, to vím, proto chci jih. Hledám nějaký pěkný hotel a nemohu najít. Chci all inclusive 4-5 hvězd.
Podívej se v blízkosti Ayia Napa (Agia Napa), je tam Aquapark (na normální vstup dost drahý, ale občas se v ceně nějakého balíčku nabízí levněji). Hezký moře, ale hotely - služby, ceny a masovost stojí dost za h…
S manželem jsme na Severním Kypru byli na podzim. Země je to zajímavá, kvalita ubytování odpovídá ceně, jídlo také ok, cesta i s mezipřistáním byla v pohodě. Zmiňovala jsem to pro @Darcakarca kvůli dětem. Většina rodin s dětmi má radši přímé lety.
My byli s manželem na Kypru, na jihu. Bylo tam super. Hotel Lordos Beach. O prazdninách jsme tam chtěli vzít děti, bohužel české CK přestaly na jih létat a létají jen na sever. Je tam dlouhý let, mezipřistání v Turecku, cca 4-5 hod. Takže jsme zvolili jinou zemi.
Ještě doplním, že jsme byli v červnu, hotel poloprázdný, na pláži snad 10 lidí. Hotel byl 4* s AL.
@Evelýna 1 nepřestali tam létat, Jih je stále v nabídce - Fischer, Tip travel, VTT/Viamare, Inex, Čedok - ti všichni je mají
Lordos Beach vypada pěkně, ale nenabící all inclusive.
Aspon jsem to nikde nenasla.
Uz to vidim…to je strasny jak je to strasne drahy ty dovoleny
@Darcakarca píše:
Uz to vidim…to je strasny jak je to strasne drahy ty dovoleny
To je problém jižního Kypru, je tak strašně drahý, že je to až neskutečné. A přitom pak kvalita služeb neodpovídá té ceně.