Dovolená od bráchy s bráchou

Anonymní
23.7.12 08:14

Dovolená od bráchy s bráchou

Téma zní možná dost blbě, ale mám takový dotaz. O vánocích jsem já a moje dcera dostala od mého bráchy dovču do Turecka, dovča má být až koncem září. Letěl by s náma můj brácha, já a moje dcera (nejsem sama, jsem vdaná, ale naše fin. situace není nejrůžovější). Čím více se dovolená blíží, tím více zjišťuji, že se mi na ni vůbec nechce (u moře jsem byla jednou v před 16.ti lety v chorvatsku). Nevím, proč, ale mám obavy, o čem si budu s bráchou povídat celých 12.dnů. Dovča mě moc potěšila, bylo to v době, kdy se rozcházel se svou přítelkyní, ale nyní jsou opět spolu, on můj názor na tu osobu zná, jenže je slepý, hluchý (už se 2× v manželství spálil a opět má ženskou, která je na prachy a on to nevidí). Navíc je to ženská pomlouvačná, falešná, která se do očí usmívá a hází špínu na lidi, rozeštvalai naši mamku s bráchou, já kvůli ní k bráchovi ani nechodím.
Nevím, jestli to někdo pochopil oč mi jde, ale fakt se mi na tu dovču nechce a přemýšlím, jak to taktně říct, ať ji přepíše na někoho jiného dokud je čas.
Předem díky za rady, ale chci slyšet jen, jak z toho ven a radu, jak to taktně bráchovi říct či napsat. Díky moc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1112
23.7.12 08:18

A dceru pustíš? Třeba právě s bráchou a jeho partnerkou? Pokud ano, tak nevidím problém, prostě si vymyslím nějaký osobní důvod a řeknu, že bych byla moc ráda, kdyby jeli v tomto složení. A pokud se dcera a brácha hodně těší, asi bych tu averzi vůči jeho partnerce zkousla - ona tam přece nebude. (A věř, že tě moc chápu, u nás v rodině je to nemlich to samé, můj milovaný bratr se oženil s hydrou. Od jejich svatby jsme se neviděli, už je to pár let. Takový je život…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
23.7.12 08:18

Já to moc nechápu, on má přítelkyni a ty manžela a na dovču je necháte doma a jedete jen vy dva s malou??? 8o
To mě přijde uplně mimo…
Já bych takhle nejela, buď by místo bráchy jel manžel a nebo ať on jede s tou svojí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.12 08:26

@Aghata dcera měla min. týden 10.let dovču ve složení brácha+ta jeho zažila 2× a už nechce, navíc ta dotyčná pracuje v obchodě, shodou okolností moje kamarádka tam byla a vyslechla rozhovor, jak popisuje dovolenou (život píše příběhy) a to, co jsem se doslechla, že vyprávěla, mě fakt zabolelo.

@Dice jako nechápu, že je na tom něco divného, kolikrát slýchám, že jede na dovču matka=babička+její dcera a přitom mají obě partnery nebo když jedou kamarádky a obě vdané a navíc třeba samy. Osobně, bych chtěla vidět bráchu granda, který by koupil ségře, švagrovi a dceři dovču skoro za 60.tis. a s velkým gestem by řekl „leťte si a užijte si to“.

• Citovat
  • Upravit
ArankaC.
23.7.12 08:27

Tak ať jede se svojí přítelkyní, ty jí sice nemusíš, ale on jí má určitě rád a víc si to s ní taky užije a dcerku ti můžou vzít sebou, aspoň si můžete udělat s manžílkem týden pro sebe. ;)

• Citovat
  • Upravit
2926
23.7.12 08:31

Já ti nevím, já bych jela. Však s bráchou nebudete na dovče pořád, budeš hlavně s dcerkou a dospělej chlap si půjde radši sednout pod slunečník na pivo, než aby s váma ležel na pláži. Že nemáš ráda jeho přítelkyni, to se stát může, nezatahuj toto téma do hovoru během dovolené a věřím, že si to moc užijete. Já bych opravdu jela, od bratra mi to přijde taky skvělé, že s vámi chce trávit čas a ještě do toho vložil nemalé finance. Myslím, že si to tam užijete, byla by škoda to zrušit. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
23.7.12 08:33

A dcera to vezme v pohodě, že nepojede? Když tedy nepojedeš ty? A já bych jela. Moc nerozumím tomu důvodu, proč vlastně tam nechceš - protože brácha žije s ženou, kterou nesneseš? Kdyby s ní byl rozejitý, nebyl by problém jet? Vím, žes chtěla jen radu, jak se z toho vyvléct, ale co ta tvá holčina? Proto se tu zamýšlím i nad možností, že byste přece jen jeli vy tři, jak bylo původně plánováno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
23.7.12 08:34

Mmch, můžeš to otočit: s bráchou se kvůli té jeho v podstatě nevídáte. Tak tady máš krásnou možnost, jak si deset dnů užít fajn čas s bratrem, aniž by tam její přítomnost kazila vzduch. Můžete zablbnout jak za mlada, zavzpomínat, prostě si to užít. Jak píše Loll, vynechat jisté téma a zbytek může být moc fajn…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
23.7.12 08:58

Já bych jela hned :palec: však se o té cuchtě :mrgreen: bavit nemusíte. Určitě si to užijete :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
23.7.12 09:01

Tak pokud nepojedes tak stopro pojede ta co ho ma jen na aprachy :nevim: ja bych teda jela, brala bych to jak si nejen uzit, s dcerkou, ale jeste jak se s brachou ice sblizit a probrat i neprobratelne ;)

• Citovat
  • Upravit
6234
23.7.12 09:04

Já bych jela hned :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
23.7.12 09:27

Já bych s bráchou taky jela hned. Nemám pocit že bysme si neměli o čem povídat, ale jako s kámoškou by to určitě nebylo. Ale to je přece jedno, se sourozencem se dá i mlčet. A jak píše @Loll chlap si stejně spíš půjde na pivo, nebo bude s neteří řádit ve vlnách :palec:
A nepřijde mi teda vůbec nic divného na tom, když pozve brácha sestru s dítětem na dovolenou :nevim: Přece nebude zvát taky švagra, za prvé to je pro něj v podstatě cizí chlap a za druhé by to dotyčný nejspíš ani nepřijal (chlapská ješitnost). Naopak je to od bráchy krásné gesto. Musím to na toho svého taky zkusit, jestli by nás někam nevzal :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
23.7.12 09:36

Já bych jela právě proto, že jinak se s bráchou moc nevídáte, tohle je bezva příležitost, jak se zase sblížit. Dcera se určitě k moři těší, ne? Já bych se nenechala vyštvat jen proto, že jede jeho přítelkyně. Ale pokud bys fakt nechtěla, tak bych mu to řekla na rovinu, že si nesednete a že kdybys věděla, že pojedete ve třech (dospělých), tak bys dopředu řekla ne, že jim nechceš dělat křena. :nevim: Akorát by mi bylo líto dcery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
23.7.12 09:38

Od bratra je to velmi hezké, bylo by opravdu krajně neslušné teď z dovolené vycouvat. Tak trochu z tvého příspěvku vyplývá, že je to proto, že žije s ženou, která ti nejde pod nos ;). Pokud je toto ten pravý důvod, tak by to byl dost hloupý důvod. Bratra nech žít jeho život, do jeho výběru partnerky ti opravdu nic není, užij si dovolenou s ním a s dcerou (neboj se, že bys ho měla pořád nalepeného na patách, on si jistě najde i vlastní aktivity) a hlavně nenačínej téma jeho přítelkyně, pokud se mu nechceš za dovolenou „odměnit“ nepohodou.

• Citovat
  • Upravit
6256
23.7.12 09:38

Já bych taky jela. A nebála bych se toho.. Téma k rozhovoru se vždycky najde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí