Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, příští týden jedeme na dovolenou do kempu Rozkoš. Jedeme dvě rodiny a budeme mít sebou děti ve věku 4,6 a 7 let.
Poradíte, kam jet na výlet? V plánu máme zatím Babiččino údolí a možná pevnost Dobrošov.
Je v okolí třeba nějaký vnitřní bazén? Co jsem tak hledala na netu, tak bazén v Náchodě má přes léto zavřeno. Na Rozkoši je prej hnusná voda, tak abysme se aspoň jednou vykoupali. ![]()
Jo a do Polska nemůžeme, nemáme pro děti doklady.
Díky za pomoc, pište případně i odkazy. ![]()
Ahoj tak krytý bazén je pěkný v Polsku, ale to ve vašem případě teda ne, když nemáte doklady. Kdyby bylo hezky je koupaliště v Náchodě a v Jaroměři. Jinak na výlet bych taky vyrazila k Novému městu do Pekla, tam je moc hezky.
My byli v okolí Rozkoše před 3lety, dcera měla 1,5 roku. Byli jsme v safari ve Dvoře Králové, vaše děti už jsou větší, určitě bych doporučila i Adršpachy.
Jaroměř - železniční muzeum Výtopna. Josefov - pevnostní podzemí. Broumov - prohlídka kláštera s loupežníkem Lotrandem. Police nad Metují - muzeum Merkur.
Jeee, jeste donedavna jsem bydlela s vyhledem na Rozkos ![]()
Kryty bazen funguje v HK, jinak opravdu je peknek koupalko v Jaromeri nebo treba ve Dvore Kralove. Na vylet doporucuju treba Nove Mesto nad Metuji
pekny zamek, namesti, pod namestim je obora s divokymi prasatky a s jeleny. V Nachode na zamku medvedi. Pak taky vlakem do Castolovic, tam je na zamku krasna minizoo, pro deti super!
Dal me ted zrovna nic nenapada, ale urcite si vzpomenu ![]()
Jesli mate radi zamky, tak v Nachode - tam byvali medvedi, nevim jestli jeste jsou, zamek v Novem Meste - tam je hezka zamecka zahrada, zamek v Opocne, Castolovicich…
Bazen je pekny v Dobrusce, ale myslim ze ten vnitrni bude mit taky zavreno.
Na vylet to Peklo, na Sendraži (nad N. Mestem) je relativne nova rozledna, ale to nevim s detma, my tam lezli kdyz mela mala 3 roky a ted bych ji tam uz nedostala pac se boji vysek. Pak Adrspach, ten je ale uz celkem daleko, bliz jsou treba Broumovske steny nebo Teplicke skaly nebo myslim ze malym deckam by stacil i Ostaš (u Police n. Metuji).
Treba me jeste neco napadne ![]()
@PetraJ Ahoj
doufám, že si v našem kraji užijete bezva dovolenou.
Doporučuji nový krytý bazén v Rychnově nad Kněžnou, z Rozkoše je to asi 25 km.
http://www.kralovehradeckyregion.cz/…eznou-41630/
Jinak město Rychnov stojí jistě za vidění, je tu zámek, pěkné náměstí, u zámku je park s hřištěm a klasickými houpačkami - lodičkami. Je tu i venkovní koupaliště v krásné přírodě. No a taky bych doporučila třeba dětské hřiště u hotelu Studánka.
http://www.hotelstudanka.cz/
tam je i nádherná procházka po lese dolů k Ivanskému jezeru. A kuchyně je tam taky skvělá, ale zas nebudu tolik chválit ![]()
Jinak Dobrošou ve podle mě dobrá volba a ještě já osobně mám ráda Nové Město nad Metují - náměstí, výhledy, zámek, kavárna Seladon a kousek od Nováče je Peklo - výletní restaurace v krásné přírodě.
Takže možností je dost ![]()
Jak psala Hanucha - doporučuji Ostaš - malé skalní městečko, opět s restaurací, krásné výhledy a od Rozkoše kousek.
Jo a… kdo má rád podzemí - v Josefově u Jaroměře jsou prohlídky pevnosti. Pro chlapi, co mají rádi třeba historii a stará cihlová města, to je jistě bomba, pro děti, si myslím, taky. A v Jaroměři je vláčkové muzeum (nebyla jsem osobně, nevím jaké). Jinak podle mě Jaroměř nic moc.
Příspěvek upraven 22.07.12 v 20:15
Holky díky, píšu si. ![]()
Hlavně ukládám ten bazén, ten se bude určitě hodit.
@rychnov3 - manžel podzemní chodby miluje, takže ukládám i ten Josefov.
Pak určitě nějaký ty skály a zámky.
Všechno to tenhle týden pozjistím a uděláme si nějaký program.
Jo a kdyby jste někdo jel pro změnu na dovču k Mácháči, tak zas můžu poradit já, páč ho mám kousek od baráku. ![]()
Vláčky v Jaroměři jsou opravdové mašiny parní i motorové - počítejte s ušpiněním dětí
Jinak pěkné je také farmaceutické muzeum na Kuksu a pěší cesta z Betlému v Žírči do Kuksu.