Řecko, ostrov Kos

644
20.7.12 20:23

Řecko, ostrov Kos

Ahojky, letos letíme na dovču do Řecka na ostrov Kos - nemáte někdo nějaké tipy na výlety, půjčovnu aut apod.? Děkujeme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6
20.7.12 20:33

Ahoj, na Kosu jsme byli před dvěma lety s tříletou dcerou. Auto jsme si půjčili na místě, aniž bychom si nějak zjišťovali ceny atd. Člověk přijde, půjčí, zaplatí a jede :-). Byla to parádní dovolená, dítě nadšené, dodnes vzpomíná. Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4630
23.7.12 13:43

Taky jsme byli před měsícem…je pravda, že tam fouká, ale záleží kam přesně jedete. U našeho hotelu foukalo málo, ale když jsme ostrov projížděli autem, tak někde to bylo otravný. Auto doporučuju. My měli od Budgetu (45eur/den) přistavili nám ho k hotelu a zase si ho tam vyzvedli, možná nějaká místní by to měla levněji. Výlet…doporučuji - mys Kata, Asklepion (kousíček od hlavního města Kos), pak johanitskou pevnost (nemůžu si vzpomenout za kterou vesnicí je k ní odbočka, ale je to z té hlavní silnice cca v půlce ostrova, ve směru Kos - Kefalos vlevo před kasárnama, je tam značka „hrad“ ) nemůžete minout kasárna jsou hned u silnice :) a ta hlavní je tam jen jedna ;) byli jsme tam po páté, vstupné se tam už neplatilo…pak j e hezké paví údolí cca 8km z hlavní silnice ve směru Kos-Kefalos odbočka na „Plaka“, taky stojí za vidění Limniónas, je tam sice jen malá tavernička (dobré rybí speciality) ale jsou tam krásné útesy a když vyleze kousíček nahoru (po cestě) tak je hezký pohled dolů. Z pláže v Kamári je vidět ostrov, který je focený snad ve všech průvodcích a je hodně v katalozích cestovek. Pak je hezká horská vesnička Zía - krásný rozhled a v jedné taverničce mají domácí limonádu, sice stojí 3 eura, ale je vynikající, samozřejmě i v hlavním městě Kos je plno věcí k vidění, pokud máte rádi historii…ještě jsme byli v lázních Embrós (Empros Therma) krásné pokoupáníčko, jsou přírodní, do moře vyvěrají syrné prameny, místní tam udělali půlkruh z kamenů, nic se tam neplatí, doporučuju jet tam ráno, pak už tam je dost lidí a tudíž „hlava na hlavě“. Zajímavý je i výlet na sousední ostrov Nisyros - činá spící sopka, kde lze sejít do kráteru. Vypadá to tam jak měsíční krajina, je tam šílené vedro a srmdí to tam po pukavcích :lol:.

kdyby tě zajímalo ještě něco, písni SZ…přeju ať se vám tam líbí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
evkasilver2
27.3.13 22:30

Ostrov Kos-dají se tam sehnat pleny, výživy atd.?

Trochu neaktuálně, jelikož jsem nikde na netu nenašla nic moc konkrétního. V červnu jedeme se 14 měs. synkem na Kos a rádi bychom ušetřili místa v batohu - limit dohromady 30 kg. Dají se na místě sehnat pleny, popř. dětské výživy? V hotelu máme polopenzi (btw je to http://www.tripadvisor.co.uk/…ecanese.html), takže počítám, že malému spíš budeme shánět ovoce, zeleninu, sýry, jogurty a pečivo, ale nevím, jak to budeme řešit, třeba co se týče masa atd.. A co voda - dá se synkovi normálně dát po převaření z kohoutku? Brali jste s sebou do hotelu i takové „drobnosti“, jako jsou bezpečnostní krytky do zásuvek? A kolik si tak vzít Euro? Chtěli bychom si tak 2× taky půjčit auto.. Moc díky za jakoukoliv radu:)

• Citovat
  • Upravit
6525
28.3.13 00:55

U nás doma jsme nadšení pro Kos. Je tam víceméně klid a málo turistů. Byla jsem tam 3× ještě s našima a pak 2× s manželem. Je fakt, že tam více fouká, hlavně v sezoně o prázdninách. Chce to klobouček nebo čepici, je hned plná hlava písku.
Po plenách a výživě jsem neměla důvod se dívat, ale poptala bych se spíše na té cestovce, co vám zajišťuje pobyt. U nás nám zjistili, co nás zajímalo. Vodu bych kupovala balenou, na to nás fakt upozorňovali. A zvlášť s malým dítětem bych to neriskovala. Navíc na hotelu obvykle nebývá v čem převařit.
Měla jsem ale pocit, že v obchodech se dá běžně sehnat vše, co u nás. My byli spíše na té půlce blíže ke Kefalosu (zátoka Kamari - nový Kefalos a pobřeží Marmari). S ovocem, zeleninou, sýry, jogurty a pečivem by podle mě neměl být problém, sehnali jsme vždy vše, co jsme chtěli. V hotelu maso jistě dostanete v polopenzi, tak ho nemusíte řešit v obchodě, ne? My měli taky polopenzi a stačila úplně nad míru. Dokupovali jsme pouze ovoce, zeleninu a občas něco k obědu. V tom vedru ale člověk stejně vezme za vděk spíše ovocem.
Já bych jako pěkné místo ještě doporučila Ag. Theologos, tak je to jak u oceánu. Všude moře, kam jen oko dohlédne, obrovské vlny, pěkné okolí…Alespoň za podívání určitě stojí, pokud budete půjčovat auto.
Mezi Tigaki a Marmari je solné jezero Alikes. Tam nás to zklamalo.
Asklepion je nádherný, ale pozor, chce to přesně zjistit otvíračku, poměrně brzo zavírají (nás např. překvapilo). My byli cca 1 před zavíračkou a bylo tam liduprázdno. Další krásný „ruiny“ (jak to říct jinak :D ) jsou cestou ke Kefalosu - Ag. Stefanos. Neplatí se vstup, nikde nikdo a před západem slunce je to ráj.
Památky mají poměrně dobře označené při příjezdu cedulkama, za to města moc ne. Pořád jsme tápali, kde vlastně jsme. Chce to s sebou mapu :palec:

Oooo, každému, kdo tam jede, tiše závidím…Já letos v létě pojedu tak akorát do porodnice :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
28.3.13 07:01

Výživu i plenky tam seženeš bez problémů. My byli několikrát na Kalymnosu, ten je kousek od Kosu a je mnohem menší a výživy i plenky měli. A když jsme pak uvizli na Kosu na letišti, tak hned vedle byl supermarket a taky jsme tam jeste dokupovali skleničky.

Akorát teda když jsme byli loni na Kefalonii, tak jsme taky nebrali pleny, že je tam koupíme a byly dost drahý. V minimarketu nechutně drahý, v supermarketu to bylo trochu lepší, ale fakt mě štvalo, že jsem ten balík nevzala za domu.

Skleničky měli dobré a cena docela ušla.

Co se týče hotelu- to bych se asi poptala přímo v cestovce.

Jo a co se týče vody- nevím jak na Kosu, ale na sousedním Kalymnosu jsme vodu z kohoutku nepili ani my, kupovali jsme balenou- vlastně na všech ostrovech, kde jsme byli, jsme kupovali balenou s výjimkou Karpathosu, tam se dala pít kohoutková.

Co se týče auta- nejlíp by bylo pohledat na netu půjčovny a udělat si tak představu o cenách. Na každém ostrově je to trochu jinak, někde dražší, někde levnější, někde je autosedačka v ceně, jinde se za ni připlácí atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
evkasilver2
22.4.13 18:33

Holky, moc děkuju:) Teri, tobě přeju bezproblémový a rychlý porod - však se taky dočkáš:) Ještě dotaz: Myslíte, že na Kosu dostaneme mléko „pitelné“ pro 17ti měsíčního prcka? Zatím má na pití Nutrilon, ale ten nevím, jestli tam seženeme. Kolem roku a půl bych krom toho chtěla přejít na kravské na pití, ale nevím, jestli „cizí“ země jsou vhodné na počátek zkoušení něčeho takového..

• Citovat
  • Upravit
6525
22.4.13 21:37

Evkasilver2:
Děkuji za přání. Letos to bude holt jiná dovolená :mrgreen: Taková mateřská ;)
S mlíkem asi neporadím, to se ještě neorientuju ani tady. Ale kravské bych tam asi nezaváděla. Taky nevím, zda bys ho tam sehnala.
Jinak, co si pamatuju, tak na Kefalosu byla určitě lékárna. Na Marmari nevím, tam jsme tolik necourali. Ale to snad zjistíš i někde na mapách…tam by tyhle mlíka měli, ne?

Jinak tady jsem dávala nějaké info fotky z Kosu a taky jsem tam myslím psala nějaké informace co a jak:
 https://www.emimino.cz/…rankovani/3/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
22.4.13 21:54
@evkasilver2 píše:
Holky, moc děkuju:) Teri, tobě přeju bezproblémový a rychlý porod - však se taky dočkáš:) Ještě dotaz: Myslíte, že na Kosu dostaneme mléko „pitelné“ pro 17ti měsíčního prcka? Zatím má na pití Nutrilon, ale ten nevím, jestli tam seženeme. Kolem roku a půl bych krom toho chtěla přejít na kravské na pití, ale nevím, jestli „cizí“ země jsou vhodné na počátek zkoušení něčeho takového..

co se týče UM, tak netuším, já jsem tam ještě kojila, ale myslím, že jsem něco v supermarketu viděla :think:
a kravské tam mají výborné, teda aspoň manžel si mlaskal, já mléko nepiju :lol: kupovali jsme normálně krabicové, bylo plnotučné a prý fakt dobré, já si ho dávala akorát do kafe, tak to tolik neposoudím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
29.4.13 21:30

Ahoj my také letíme letos na KOs:-) Poprvé, jiné řecké ostrovy máme za sebou:-) Jedeme do hotelu Gaia royal village byli jste tam někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2405
8.5.13 22:20
@Bledulka píše:
Ahoj my také letíme letos na KOs:-) Poprvé, jiné řecké ostrovy máme za sebou:-) Jedeme do hotelu Gaia royal village byli jste tam někdo?

Ahoj, taky letos jedeme do tohoto hotelu ;) V jakém termínu letíte? My od 8. července na týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
15.5.13 21:59

Je tak to my přiletíme po vás letíme od 15.července:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evondr
6.8.13 12:53

@Bledulka @RenkaH holky, prosim, jak se vam libilo na Kosu a konkretne v tomto hotelu, mam ho vybrany, zatim jeste koukam i na dalsi, ale chteli jsem obas po veceri nekam na prochazky do klidnejsiho mesta a zda se mi, ze tady je to dost osamote. dikyjedeme s 18 m prckem

• Citovat
  • Upravit
2405
6.8.13 22:39

Ahoj, nám se tady líbilo. Jen hotel je opravdu v polích, takže večerní procházky nehrozí. Je tady opravdu dost mrtvo, ani neběžely večerní programy. Nám to teda nevadilo, byli jsme ještě s rodinou kamarádky, takže jsme měli 4 děti a ty se rozhodně nenudily :lol: Děti už máme starší, takže chodily během dne do klubu, měli jsme zájezd od Fischera, takže jejich klub Funtazie. Večer pak měly děti diskotéku, což byla v podstatě jediná večerní zábava. Jinak Němci tam měli spoustu aktivit i během dne, různá cvičení a tak a tam se dalo taky jít. Většinou ty hodiny dělali v angličtině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evondr
7.8.13 08:04

Děkuji

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat