Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, na procházky to moc nebylo, ale když jsme po minidisku zašli na průlezky do sousedního hotelu Gaia Palace, tak jsme na pokoj přicházeli okolo půl desáté a to už byla naše dcerka, která má tři řádně unavená. Jo a je tam mini zoo srnečky, labutě, papušci, chodili jsme na denně:-)
Je to fantastický hotel, podle recenzí jsme jela na dovolenou s obavami, ale supr, jen jsme čekali na pokoj. Jídlo super i pro tak malé děti:-)
Stojí za to vzít si taxi a zajet za 25 euro do hlavního města KOS, jeli jsme hned po snídani a na oběde po jedné jsme byli zpět, cesta trvá asi 20 minut:-)
Pokoj jsme měli krásný a protože jsou to tří patrové domečky v zahradě tak jsme klimu pouštěli vžda hodinku před spaním a pak bylo příjemně a dalo se spát i s otevřeným balkoném měli tam všude síta proti komárům. Jen si vem fenistil, když tě něco kousne. Bazány pro děti úplně super, voda čistá, jen tam docela foukalo tak v moři byla vlny, ale malé se líbilo když byla v kruhu a houpala se se mnou na vlnách:-)Kdydy si měla nějaké otázky tak písni.
Ahoj, já tam byla před víc jak třema rokama. A je to klidnější místo, hlavně pro rodiny s dětma. Je tam dost sucho. Cena zájezdu nebyla velká a tomu to i odpovídalo. Nebylo to nejhorší, ale nic kam bych chtěla jet znovu.
Byli jste tam někdo v poslední době a půjčovali jste si auto? Zajimílo by mě, jestli vám blokovali na kartě vratnou zálohu za případně škody. Protože půjčení auta na týden za 80 eur (+30eur pojištění) a k tomu blokace 1.650 EUR mi příjdě fakt na hlavu. Zatím jsem našla nejmenší zálohu/blokaci 650 EUR. Je to mazec. Do Řecka se chystáme po delší době a nestačíme se divit. Ve Španělsku nikdo nikdy po nás žádný deposit nechtěl.
Jezdíme roky na Krétu, auto si půjčujeme pokaždé na celých 14 dní, za celé ty roky ještě nikdy kartu nechtěli.
@kalinichta ahoj take si pujčujeme auto na každde dovolene a blokace 1000-2000 eur je zcela bežná… zaleží kde a taky jake auto si pujčuješ..zatim nam to vždy vratili nikdy jsme nebourali nebo tak… neznam dnes firmu ktera by auto pujčila bez blokace…pouze pokud si zaplatite pojistení bez spoluučasti - pak je sice pujčovne třeba o 150 eur dražší ale vetsinou nechteji deposit.
@kalinichta zaplat si pojistění bez spoluučasti. nabizí to většina pujčoven. zaplatiš teda třeba 1OO eur víc na týden ale pak vetsinou kartu nechtějí
U téhle , ale až na místě v hotelu. Je mozné, že třeba na letišti by to bylo jinak ![]()
Predloni na Krete jsme si pujcovali asi na tyden, domluvili jsme si to az na miste obesli jsme nekolik pujcoven a zaplatili jsme pojisteni, deposit urcite nechteli.
@axelina Já se zatím s blokací nesetkala zkoušele jsem více půjčoven, ale je fakt, že jezdíváme Španělsko a španělské ostrovy. Takže trošku šok. Pojištění spoluúčasti si určitě ráda připlatím. Nabízí ho třeba rovnou Ryanair přes AXU, ale netuším jestli to pak bude mít u autopůjšovny nějakou váhu… Navíc jedeme bez cestovky, takže potřebujeme auto přistavené už na letišti.
@kalinichta my jezdíme take pouze sami. auto pujcujeme vždy na letisti nebo spíš u letiste… máš pravdu že zrovna na Kanarech po nas garanci take nechtěli,.ale pujcili nam teda otřesný krám auto sotva že to jelo…jinak ale Kypr, Kreta, Kos, Rhodos, Mallorka, Sardinie, Korsika, Malaga, Palermo..všude chteli. my si pujcujeme nejvíc u „Car de la mar“
Děkuji