Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj. chtěla bych se zeptat, jestli příteli uzná zaměstnavatel paragraf, když bude mít nařízenou celozávodní dovolenou? Jde o to, že už nemá moc dovolené, tak by si chtěl ušetřit něco paragrafem. Děkuji moc za odpovědi… Hanka
@anonimus85 Myslíš jako, že bude dítě na povel nemocné
A jinak co si tím pomůže? Mě tohle udělat zaměstnanec, tak mu rozhodně tu dovolenou pak v jeho požadovaném termínu nedám, ale naopak si vyžere svátky a podobné opruzy v práci.
Tak asi si přítel taky nevybral, kdy bude nemocný, že, tak proč si vyplacat dovolenou, kdy nemůže někam jet a je nemocný a tvrdne doma a pak už by žádnou neměl, když by byl zdravý a chtěl jet na dovču, proč hned vyjebavat? ![]()
@Danulinka16 píše:
Tak asi si přítel taky nevybral, kdy bude nemocný, že, tak proč si vyplacat dovolenou, kdy nemůže někam jet a je nemocný a tvrdne doma a pak už by žádnou neměl, když by byl zdravý a chtěl jet na dovču, proč hned vyjebavat?
paragraf se bere na nemocné dítě.. Když je člověk nemocný, je na neschopence.
Né, takhle to nemyslím. jde o to, že mám za týden jednu malou operaci a týden až dva nebudu moct zvedat malého. A v tom období má zrovna přítel i celozávodní dovolenou. Lékař mi pro něho paragraf vypíše, jen jsem nevěděla jestli to zaměstnavatel uzná…