Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem, umí prosím někdo bulharsky??Mám nové sousedy a potřebovala bych přeložit větu:Pěkně prosím, všechny dveře ve Vašem bytě mají kliky, začněte je prosím používat a snažte se zavírat dveře tiše. Chápu, že vstáváte v 5 ráno na směnu, ale ostatní sousedé se chtějí vyspat. Budíte nás každé ráno od 5 do 5,45 než všichni odejdete. Díky
Moc všem děkuji za pomoc-do bytu vedle nás se nastěhovalo 8 bulharů a každý den třískají dveřmi a budí mě i dceru, pak už samozřejmě neusneme protože to není jedno bouchnutí ale trvá to pomalu hodinu než všichni pozavírají své pokoje a odejdou…
@sarlota535 Bulharsky nemluvím, ale umím česky a představ si, stejně se mi to za téměř 18 let soužití nepodařilo mému manželovi vysvětlit. Málokterý pán ví, k čemu slouží klika, je to taková jejich nepěkná vlastnost ![]()
@Amys píše:
@sarlota535 Bulharsky nemluvím, ale umím česky a představ si, stejně se mi to za téměř 18 let soužití nepodařilo mému manželovi vysvětlit. Málokterý pán ví, k čemu slouží klika, je to taková jejich nepěkná vlastnost
Napsala bych to anglicky a cesky. Pokud jich je osm, tak tomu nekdo rozumet bude.
@BloomingGorgeous Stíhám češtinu a řečtinu, anglicky pouze základy co se týče mojí práce. česky neumí a řecky nepředpokládám…
@sarlota535 píše:
Ahoj všem, umí prosím někdo bulharsky??Mám nové sousedy a potřebovala bych přeložit větu:Pěkně prosím, všechny dveře ve Vašem bytě mají kliky, začněte je prosím používat a snažte se zavírat dveře tiše. Chápu, že vstáváte v 5 ráno na směnu, ale ostatní sousedé se chtějí vyspat. Budíte nás každé ráno od 5 do 5,45 než všichni odejdete. Díky
Moc všem děkuji za pomoc-do bytu vedle nás se nastěhovalo 8 bulharů a každý den třískají dveřmi a budí mě i dceru, pak už samozřejmě neusneme protože to není jedno bouchnutí ale trvá to pomalu hodinu než všichni pozavírají své pokoje a odejdou…
A vy si myslíte, že oni to pochopí? Moje matka tříská všemi dveřmi celý život, nejsou to jen dveře od skříně, je to všechno, s čím se dá třískat, takže dveře jako takové, dvířka od kuchyňské linky, dvířka od peřiňáku, víko od WC mísy, atd., a za celý svůj život nepochopila, že jsou lidé, kterým to leze na nervy.
Takže se možná snažíte úplně zbytečně, protože pokud jsou na třískání zvyklí, těžko je předěláte.
Je to podobná situace, jako když je někdo zvyklý na hlasitý rozhovor, taky ho nepřesvědčíte mluvit potichu.
Existuje ale Google překladač, slušně vybavená pomůcka…
, mluví i s přízvukem.
@Elen8 píše:![]()
To není všeobecná pravda, představ si, že jsou chlapi, kteří dveře zavírají bez třískání. je jich dost. ![]()