Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Přes cestovku bych jela úplně na pohodu sama
Lepší, než nuceně letět s někým, s kým si třeba nesedneš lidsky.
@Lucy75 děkuji já hledám poprvé někoho takhle protože jsem čerstvě nezadaná. A bojím se sama s dítětem do ciziny že se nám něco stane.
Jsou nějaké bezpečné země? Itálie a Řecko mi přijdou docela fajn
@Anonymní píše: Více
Jsou, ale v půlce října to tam k moři fakt není.
Nemáš vůbec žádnou kamarádku a rodinu? Co by se Vám mělo stát? Víš, že zabít tě může někdo i tady v Čechách? V říjnu se v Itálii i Řecku nevykoupeš.
Tak vem mamku, ségru, sestřenici, nějakou kamarádku ![]()
V Itálii a Řecku v říjnu budete klepat kosu, to už můžete jet rovnou na Lipno
Pokud v tomto termínu, budeš muset volit Egypt, Tunisko, Turecko apod.
jasně, Evropa je OK, klidně Itoška, Chorvatsko, Řecko, Bulharsko… tam všude s CK i s dítětem budete v bezpečí, moře je moře, není se čeho bát,
když se nechystáš do Iráku, Konga nebo do Brazílie ![]()
užijte si to a načti si cestovatelské tipy, jako co sbalit (například nezapomenout na léky, případně i náplasti, příruční taška na doklady a nezbytné věci, oblíbená hračka pro dítě…)
jestli myslíš až na říjen, tak fakt už bude chladno, tedy Itálie jen jižní a spíše přelom září/říjen, rychle se tam ochlazuje a třeba na konci září už byl hodně velký rozdíl i mezi 23/9, kdy jsme dorazili a 30/9, začlo i trochu pršet, moře bylo citelně chladnější…
ten říjen není na první dovču u moře v Evropě ideální… zkus to aspoň o 2týdny předsunout…
Ve vedlejší diskuzi se jedna rozplývá, jak se krásně vykoupali, když měla voda 14 st. To bude v tom Řecku i Itálii v říjnu určitě víc. ![]()
@lucad77 píše: Více
Jestli myslíš mě, tak si ten příspěvek o vodě 14st přečti znovu a nešiř bludy ![]()
@Lucy75 píše: Více
Já jsem byla předloni v půlce září v Chorvatsku a moře bylo tak studené, že jsem chytla zánět močáku, i když ho nikdy nemívám.
@Bytsamsebou Jasný, to se může stát i z mokrých plavek, když se člověk nepřevlíká.. já to neměla x let a aktuálně potíž po termálech
jsem si právě nechala - blbka stará - studivé plavky
![]()
Jinak studenou vodu nemusím, pod 20 vůbec, když jsme koukali na Bábu z ledu, tak jsem měla fakt husí kůži půlku filmu a bylo mi úplně z toho ledového koupání blbě ![]()
https://www.csfd.cz/…edu/prehled/(PS : jinak za mne super film)
Tak koukni na fb na active moms, pořádají zájezdy a akce pro mamky s dětmi ![]()
@Lucy75 píše: Více
Já se právě hned převlékla do suchého a stejně
. Jo, já se taky neotužuju
. Nejlepší je teplota čajíčku
.
@lucad77 každý preferuje jinou teplotu vody..já zas nemám ráda když lezu do vody a vůbec necítím že tam lezu..když mě to neosvezi a je to spíš jako by člověk lezl do vychladlé vany…voda měla kolem 25st myslím…už je to pár let co jsme tam byli…