Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli si někdo bral na dovolenou do Řecka repelent? Měli bychom letět na Kos, nikdy jsme tam nebyli, tak nevím, jaká tam je situace s komáry…
Vím, že do Chorvatska je to nutnost, ale nevím, jestli je to stejné i na Kosu..
Přemýšlela jsem, že bych vzala ty elektrické odpařovače RAID do zásuvky, ale nevím, jestli můžou být v odbaveném kufru. Nemáte někdo zkušenost?
Taky by mě ještě zajímalo, jaké věci si berete do příručního zavazadla v letadle. Můžu tam mít třeba léky?
Díky za odpovědi ![]()
V kufru jsem vždy vozila RAID do zásuvky. Brala jsem i lak na vlasy, takže proč ne repelent, co je pod tlakem… Ale dělají se i s rozprašovačem. Jinak ho koupíš na místě.
Lepší je koupit na místě. Konkrétně na Kosu ten náš na jejich komáry v noci nějak nezabiral. Takže na žádný ostrov nevozime, kupujeme jejich. I nám to delegát doporučil.
My měli loni RAID do zásuvky a pomohlo to. Repelent jsme neměli.
Ahoj, v odbaveném kufru můžeš mít i elektrický odpařovač. Na Kosu jsem byla asi před 10 lety, tak si situaci s hmyzem nepamatuji, ale myslím si, že i hotel měl na pokojích repelenty do zásuvky, ale úplně bych na to nespoléhala.
V příručním zavazadle mohou být léky, ale pokud máš nějaké hodně speciální, je lepší si nechat od doktrora napsat, že jsou pro tebe a k čemu jsou (v angličtině). Klasické léky - ibalgin/paralen, na alergii,… jsem měla vždy v pohodě.
V příručním zavazadle vozím prázdnou láhev (do kontrole si v bezcelní zóně do ní napustím z pítka vodu), nějaké cucací bonbony či žvýkačky. Pokud letím v sandálech či pantoflích, tak si beru ponožky, protože je mi vždycky v letadle zima. Nějakou drobnou svačinku nebo tyčinku na chuť, něco na čtení nebo poslouchání.
Užijte si dovolenou, Kos se mi velmi líbil!
Raid do zásuvky určitě v odbaveném zavazadle mít můžeš, v příručním zavazadle nesmíš mít tekutiny nad 100 ml, léky mít u sebe smíš.
Holky a co třeba Panthenol ve spreji, můžu ho mít v kufru? Nevadí, že je pod tlakem?
@inkakřivák píše:
Lepší je koupit na místě. Konkrétně na Kosu ten náš na jejich komáry v noci nějak nezabiral. Takže na žádný ostrov nevozime, kupujeme jejich. I nám to delegát doporučil.
A dají se koupit i v hotelu? My totiž budeme v hotelu, který je od nejbližšího města vzdálený asi 5 km. Takže to je docela z ruky
.
Ale určitě vezmu i ten Raid