Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den všem,
prosím o radu. V létě bychom měli jet na dovolenou s ročním prckem a šestiletou slečnou. Je to jen tady v ČR, asi tak 150 km od domova. Jedeme autem a budeme bydlet v penzionu s polopenzí. Pořád jsem ale na vážkách, jestli dovolenou mám nebo nemám absolvovat. Malá je teď docela protivná, žárlí na malýho a mám pocit, že mám doma malou puberťačku, ale věřím, že na dovolené by to bylo lepší. Problém je s malým. Začíná chodit a odmítá být byť jen pár minut v kočáru. Plánovala jsem si, že vezememe golfáč a budeme jezdit po výletech, ZOO, akvapark..Ale teď už si nejsem tak jistá, jestli se to dá zvládnout, když nebude chtít být v kočáře. Se spaním to taky není nic moc, ale snad by se to taky mohlo zlepšit. Co myslíte, mám jet nebo ne?
Urcite jedte. Pro deti to bude prijemna zmena a chovat se budou taky jinak - hlavne ta starsi, bzde plna dojmu z vyletu ze na zarleni zapomene.
My ted v kvetnu byli s 20ti mesicni holkou a 5ti mesicnim klouckem v penzionku v Jizerkach a bylo to naprosto supr. Taky jsem se desila co bude a nakonec z toho byla supr dovca - vylet do Liberce do ZOO a na jested, vylet vlakem do Harrachova ![]()
Já bych taky jela, třeba to děti víc sblíží a budou si líp rozumět, každopádně rok už není tak málo, nevidím v tom problém. Užijte si to tam. ![]()
Určitě to jde. Golfky vemte, ono až bude muset jít tři kiláky do kopce tak nakonec bude za kočár rád a mezitím vám poslouží jako batoh na pláštěnky, jídlo a pití. No a pak hodně trpělivosti,však to znáš, oni musí prozkoumat každý šutr, a když konečně popojdou deset kroků tak se o dvacet vrátí zpátky
.Pro tu starší během toho vymyslet nějakou hru, aby se tolik nenudila. Třeba pojmenovávat stromy, dohledávat kytky v atlase (jo fakt jsme ho tahali s sebou). Hledat po ceste cache. Nebo tak. Hlavně si to užijte. Do léta se ta nechuť ke kočáru klidně ještě může změnit, my se k němu taky vrátili ![]()
tak my mame uplně to stejny,jen holce je 5.a jedeme,doufam,že to bude pro ně změna a všechno bude novy a zajimavy.jsem sama na to zvědava.třeba se někde potkame,jak rveme ty naše kluky do kočárku,cele zpocene,holky litaj a nadavaj,manžel bude na nervy,ale budeme si to uživat,neeeeeeeee.
sranda,byli jsme na horach a taky dobry tak do toho jdeme.uvidiš bude to změna i pro tebe
My na dovču s ročním jedeme, taky do penzionu a spíš počítáme s odpočinkovou dovčou, takže se budeme vyskytovat kolem penzionu, bereme nafukovací bazének, občas někam zajet, ale budeme mít premiéru chceme vzít kola se sedačkou, tak jsem na to zvědavá.
My jezdíme několikrát do roka od 3m obou. Jela bych určit ě. Program uzpůsobíte podle aktuální situace - třeba bude zase kočárek v kurzzu.
My jsme loni byli i v cizine - ja tehotna, holka mela presne rok a vydali jsme se letecky na ostrov Thasos - takze brzo rano ji vzbudit a hura na letiste, tam cekat na let a 2hodiny letu do Kavali s mezipristanim v Ostrave-z kavali autobusem do pristaviste- pak 45minut trajektem na ostrov-zpet do autobusu a odvoz do penzionku.
A mala byla celou cestu naprosto supr
A ja toho mela plny kecky