Dovolená se psem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3089
16.5.11 23:00

Dovolená se psem

Zdravím, chtěla bych se zeptat, jedeme s psíkem na týden k moři do Slovinska, nevíte někdo přesně co všechno musím kvůli psíkovy vyběhat aby nás třeba na hranicích neposlali zpět? Vím že musí být očkován, to je. A někde sem slyšela že by měl mít razítko od veterináře, že je zdraví a pak ještě nějaké kulaté razítko od Vet. správy, že v čr není nějaká karanténa, nebo tak něco 8-o My byli s pejskem skoro před třema lety v Chorvatsku a nic z toho sem nevyběhávala, tak nevim jestli je to novinka. Ale taky je pravda, že jediný kdo dělal zle kvůli psovi byli celníci ve Slovinsku, nechtěli nás pustit domů.
Děkuji za rady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101518
16.5.11 23:34

Já myslím, že do Slovinska potřebuješ jen mezinárodní očkovací průkaz (takový ten modrý) a to je vše, tedy krom těch očkování… Jinak to další co píšeš, tedy potvrzení o zdravotním stavu psa a kulaté razítko z veteriny je potřeba mimo EU, tj. třeba do toho Chorvatska. A že dělali Slovinci cestou zpět problémy, je logické, vraceli se zpět do EU a oni jsou hraniční země.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
17.5.11 06:21

jojo, chce to potvrzení od veterináře, že je zdravý a kulaté razítko. Pozor na lhůtu před odjezdem přesně se nepamatuju, ale je dost krátká. Nevím, jaké vztahy máte s vaším veterinářem, ale náš nám dal razítko, ani psa vidět nechtěl. Jinak nás cestou do i z Chorvatska nikdo nekontroloval. Doufám, že Slovinci jsou ke psům vstříčnější než Chorvati, neb po našem zážitku náš labrador k moři už asi nepojede :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30301
17.5.11 07:21

Ještě mám pocit, že musí být od 1. 7. psi očipovaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
17.5.11 07:30

Cell a co jste měli za „zážitek“ v Chorvatsku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101518
17.5.11 08:06

Taky by mě to zajímalo, my žádný problém neměli, ale bylo vidět, že se Chorvati obecně psů dost bojí… a to máme čivavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
17.5.11 08:26

Ahoj vloni jsem byla se psama v Chorvatsku i Slovinsku. Musíš mít Pet Pas (modrý), čipovaného psa, očkovaného. Ideálně při cestě k moři i odčerveného a použít přípravek proti srdečnímu červovi. Není to povinnost, ale vzhledem k tomu, že tam je to běžné je dobré svého psa chránit. Do chorvatska potřebuješ doklad z vet. správy (nedávají razítko do pet pasu, ale zvlášť formulář - pozor - to je věčný omyl lidí). Slovinsko jako člen EU nemá žádné zvláštní požadavky, čili jen pet pas, čip, očkování. Ve Slovinsku se ke psům chovají úžasně, můžou téměř do každého hotelu, venčení i na volno atd, v chorvatsku to bylo trošku šložitější - tam zásadně jen vodítko :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
17.5.11 08:32

Ještě je dobré kromě toho potvrzení nechat dát pejskovi týden před cestou ty pipety ( kapičky za krk )proti " srdečním červům " co přenášejí komáři. Na lidi to nepůsobí, ale pro psy je to smrtelné. Chorvati jsou na psy nepříjemný, proto jezdíme pravidelně radši přímo na psí pláže do Itálie. Já mám dvě cane corso, a ještě k tomu kupíráky, takže Chorvatsko neee. V Itálii je to v pohodě, tam to nikomu nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
17.5.11 08:33

my máme labradora - 32 kg živé váhy, naprosto nekonflitní, hravá, s dětma naprosto v pohodě. Byli jsme s ní na ostrově, kde byli většinou samí Chorvati - po prvním příchodu na pláž vznikla davová hysterie jako kdybychom přivedli na pláž vlkodlaka, hned nás vyhnali, museli jsme chodit daleko, kde jsme byli sami a i tam se na nás přiřítila jedna ženština, která pravděpodobně posbírala děti z celé pláže a tam na nás řvala, že ten pes zabije ty děti, navíc že do moře nesmí, že ho umaže, no prostě jsme se skoro druhý den chtěli zvednout a odjet. Nebylo to vůbec příjemné, dost to pokazilo moje mínění o Chorvatsku … náš pes jezdí skoro všude s námi, nikde jinde nebyl žádný problém :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
17.5.11 08:41

cell - tak to je fakt nepříjemné :zed: to bych se asi sbalila a jela domů
lenulik - to ráda slyším, kamarádka nás láká do Itálie na dovolenou tak jsem ráda,že je to tam s pejskem v pohodě. Máme ročního syna tak snad najdeme místo kde to bude pro děti zajímavé a náš pes nebude nikomu vadit:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
17.5.11 09:08
Mišela1 píše:
cell - tak to je fakt nepříjemné :zed: to bych se asi sbalila a jela domů
lenulik - to ráda slyším, kamarádka nás láká do Itálie na dovolenou tak jsem ráda,že je to tam s pejskem v pohodě. Máme ročního syna tak snad najdeme místo kde to bude pro děti zajímavé a náš pes nebude nikomu vadit:-).

Určitě, je to tam bez problémů. Na psí pláži pes dostane svou misku na vodu a vlastní lehátko :lol: Pro ročního prcka ideální, krásný písek a hodně pozvolný vstup do moře. Akorát tam jezdí dost němců, kteří když vidí moje " bojový plemeno " tak propukají v hysterii a také sbírají děti pryč. Ale tam je výhoda, že kdo nemá rád psy nebo se jich bojí, tak jde na lidskou pláž, kde psi nejsou. Nezapomenu na jeden zážitek z lonska, mým fenám nevadila slaná voda, a blbky jí v moři pily,tudíž měly stolici dost " průjmovitou ". Jedna němka poblíž na dece začala hystericky ječet, když proběhly 10 metrů od ní, moje feny jí měly na háku a jedna najednou šla a ten " průjem " jí hodila na deku, no-pěkný trapas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucy1327
19.5.11 08:46

a do Itálie stačí jen modrý průkaz, očipovaný a očkovaný pes, nebo taky nějaká potvrzení a razítka?

• Citovat
  • Upravit
101518
19.5.11 11:26
Lucy1327 píše:
a do Itálie stačí jen modrý průkaz, očipovaný a očkovaný pes, nebo taky nějaká potvrzení a razítka?

Měl by stačit jen modrý průkaz a očipovaný očkovaný pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
19.5.11 14:37
Lucy1327 píše:

Doktor nám ještě k tomu připsal pro formu na papír, že pes je v pořádku, ale nikdo to po nás nechtěl. Ale určitě nechat dát týden před odjezdem tu pipetu, to je fakt pro psy nebezpečná nemoc z komárů. Působí to na měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný