Ztráta kočky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5
15.5.11 14:31

ztráta kočky

Dobrý den,

mám na Vás prosbu, co by jste delal/la když by jste si našla kočku na těchto stránkách?

http://www.cici.cz/…_program.php

úplně se mi udělalo špatně, když jsem tam Našeho Matýska (mají ho uvedený pod jiným jménem než se ve skutečnosti jmenuje) našla, piplám se s ní od malinkatého koťátka a v deviti měsících se mi ztratí a najdu ji tu, Našeho Matýska lze krásně poznat.
Zjistím, že mi ho vykastrovaly a chtějí za něj 700czk.

Koupili by jste si ho na zpět nebo by jste jim ho nechali?
Kočka byla naprosto zdravá a oni u ní píší, je může mít vir FIP, mám obavy, aby Náš mazlíček to nepřenesl na ostatní a i když toto pominu, tak kdo mi zaručí, že znovu nezmízí a že mi ho na ulici neseberou? Je naprosto normální, pokud kočka není zavřená v bytě, tak cestuje i mimo zahradu. A nevím o žádné vyhlášce, která by toto zakazovala, jakož to je u psů.

Sice uvádí, že odchytávají pouze toulavé kočky, jenže jak mohou poznat, že je to toulavá kočka nebo že si na chvíli odběhla z domu. Náš kocourek toulavý nebyl, byl vždy rád doma a jednoho večera při venčení se již nevrátil.

Myslíte, že je normální chytit na ulici kočku - vykastrovat a prodat?

Co by jste dělal/la na mém místě vy?

Předem děkuji za odpověď

Nováková

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lucineeccka
15.5.11 14:40

Ahojky,
já bych si ho koupila a nechala ho očipovat. Nebo bych mu dala obojek a na něm přívěšek s tvým tel.číslem. Aby věděli, že to není nějaká toulavá kočka, ale kočka co má majitele.
Náš kocour má ten obojek.

• Citovat
  • Upravit
1638
15.5.11 14:41

pokud ji máte ráda, neváhala bych a jela si pro ní, možná dost odloučením trpí…
kdoví jak to bylo, to je pravda..třeba se ji někdo ujal a pak nabídl na toto místo, třeba to neblo schválně, ale to , že za ni chtějí peníze je docela síla, pokud do toho ovšem vložili svoje peníze /vykastrování, veterinář/tak to zase chápu :nevim:
naše kočka má obojek, aby bylo znát, že není toulavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
15.5.11 14:41

No tak to bych ji chtěla zpátky a zadarmo. A jak dlouho byla pryč? asi neměla ani obojek že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
15.5.11 14:46

Asi bych se přesvědčila, že je to opravdu moje kočka. Koukala jsem na ty vystavené a jediný s tou nemocí byl nějaký Pedro a to mi přijde jako mourina, kterých je hodně :nevim: Vidím nějaký ukouslý ucho, ale to měla naše taky :think:

Pokud by to byl on, tak by si ji rozhodně koupila zpátky, i když nevím, jak je to s tou infekčností té nemoci. :nevim:

Nevím, ale nemyslím si, že vidí kočku na ulici a hned ji seberou :think: A ten obojek na krk je asi dobrý nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.5.11 14:46

Teda, to je drsný. No co bych dělala - psala bych to všude možně, abych varovala lidi před takovýmto pochybným sdružením :pocitac: A ještě somrují o peníze :cert:
Možná teď budu psát blbosti, jen prostě píšu, co mě první napadá: Co takhle podat žalobu za krádež? Myslím, že zvířata jsou pořád dle zákonů brána jako věc, takže kdyby se bránili tím, že ji našli, tak co žaloba na zatajení a poškození (kastrace) věci.
A by se to příště nestalo, dala bych kočku očipovat, snad to jde stejně jak u psů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
15.5.11 14:47

Kočku bych si vyzvedla a peníze zaplatila - jsou to náklady za ubytování, stravu, péči veterináře a kastraci. Pokud jsi se podobné situaci chtěla vyhnout, tak jsi kočičáka měla nechat očipovat! (kočka jim asi sama neřekne čí je)
Trochu mě tvá diskuze naštvala, protože místo toho, aby jsi byla ráda, že se kočka našla, tak jsi naštvaná, že ji nechali vykastrovat - taky mohla skončit pod koly auta nebo ji mohli nechat uspat.

Ohledně toho, že kočka byla uvedená pod jiným jménem - no comment (pokud teda neměla obojek s adresou a svým jménem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
15.5.11 14:50

No tak já bych byla ráda, že se kocourek našel
a rozhodně bych si ho vzala zpět a ráda bych zaplatila. 700 kč za kastraci a ostatní péči je totiž dost málo. A můžete být rádi, že máte kocourka vykastrovaného, nebude se tolik toulat a navíc nebude rozmnožovat řady toulavých koťat.
A stejně jako ostatní doporučuju dávat obojek, kočičce to nijak nevadí a je na první pohled vidět, že to není tulačka.
A rozhodně bych se nezlobila, že vám ho odchytili. Mohl se připlést třeba k nějaké kolonii toulavých koček (často jsou krmené), tudíž byl snadno zaměněn s tulákem a proto odchycen. Určitě to nikdo neudělal proto, aby z vás tahal peníze. Vím, jak to v těchto organizacích chodí a majetkový prospěch je opravdu to poslední, o co jim jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
15.5.11 14:53
JanaK88 píše:
Kočku bych si vyzvedla a peníze zaplatila - jsou to náklady za ubytování, stravu, péči veterináře a kastraci. Pokud jsi se podobné situaci chtěla vyhnout, tak jsi kočičáka měla nechat očipovat! (kočka jim asi sama neřekne čí je)
Trochu mě tvá diskuze naštvala, protože místo toho, aby jsi byla ráda, že se kočka našla, tak jsi naštvaná, že ji nechali vykastrovat - taky mohla skončit pod koly auta nebo ji mohli nechat uspat.Ohledně toho, že kočka byla uvedená pod jiným jménem - no comment (pokud teda neměla obojek s adresou a svým jménem)

Souhlas, taky mě to naštvalo. Já bych byla šťastná, že se kocourek našel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
15.5.11 14:58

Naprsto souhlasím s Karkulínou.
My platili za kastraci naší kočky víc a pokud by mi jí někdo našel a vykastroval za 700,–, budu jedině ráda.
Možná jim ho tam někdo přinesl jako toulavého kocoura a oni se o něj jen postarali.
Já bych neváhala ani chvilku, ani kdyby za něj chtěli víc. Kdybych ho měla ráda, bylo by pro mě nejdůležitější, že se našel. Ale řekla bych, že je náš, to jo. A fakt bych buď čipla nebo dala obojek.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
15.5.11 15:01

Co bych dělala? Byla bych ráda, že se našel. Nejdřív bych si ověřila, že je to opravdu on. V té organizaci bych řekla, že je kočka moje a zeptala se proč jí odchytili, proč usoudili, že je toulavá. Zaplatila bych, dala mu obojek jak píšou holky a nechala ho tetovat / čipovat. Po odchytu psa se také platí - za kastraci a pobyt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
15.5.11 15:04

Dobrý den,

za prvé obojek se jménem měla, byl tam i telefon na mne, neměla jsem ji pouze očipovanou. Nechápu, Naše babičky nemusely mít na kočkách ani obojky a kočky se neztrácely.
Dokud byl doma, tak byl zdravý, takže nechápu, co tím chceš říct. Kočka mi na silnici vůbec nechodila. Prostě u baráku mi seberou kočku, a to je asi normální v dnešní době. Ono to může potkat každého, kdo nebude mít zavřenou kočku pod zámkem doma a pokud bude chtít někdo vykastrovat a prodat, tak může mít obojků hafo… :( sundaj obojek a je daná jako toulavá. to pak je každá kočka „toulavá“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
15.5.11 15:06
xxx21 píše:
Dobrý den,za prvé obojek se jménem měla, byl tam i telefon na mne, neměla jsem ji pouze očipovanou. Nechápu, Naše babičky nemusely mít na kočkách ani obojky a kočky se neztrácely.
Dokud byl doma, tak byl zdravý, takže nechápu, co tím chceš říct. Kočka mi na silnici vůbec nechodila. Prostě u baráku mi seberou kočku, a to je asi normální v dnešní době. Ono to může potkat každého, kdo nebude mít zavřenou kočku pod zámkem doma a pokud bude chtít někdo vykastrovat a prodat, tak může mít obojků hafo… :( sundaj obojek a je daná jako toulavá. to pak je každá kočka „toulavá“

Já nějak nechápu, proč by to dělali. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
15.5.11 15:11

Vždyť koček je tolik, znám tolik lidí, kteří nabízeli koťata zadarmo a nikdo je nechtěl :nevim: . Nechápu proč by obyčejnou kočku někdo kradl, kastroval a prodával úmyslně :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
15.5.11 15:16

Tak to je fakt divný :nevim:
Tak to bych tam vlítla.

xxx21 píše:
Dobrý den,za prvé obojek se jménem měla, byl tam i telefon na mne, neměla jsem ji pouze očipovanou. Nechápu, Naše babičky nemusely mít na kočkách ani obojky a kočky se neztrácely.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný