Ztráta kočky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
149
15.5.11 15:49
lemaz píše:
xxx21 píše:
Ale psa ti v útulku nevykastrují. Nejde o těch 700czk, mně jde o tu kastraci a to, že mi vzali zdravého kocoura, který měl obojek. Vykastroval/La ho a prodává. Nezlob te se na mne, ale toto je trošku divné, když ti seberou kocoura, který se drží domu a když připustím, že by si odešel víc než by měl, tak nemají právo jí sebrat. Berou jiné věci, takže se asi nemohu divit, když je zvíře brané za věc, že ho seberou. :cry:
Jelikož nebyl kastrovaný, tak nemůžeš zaručit, že byl jen kolem baráku. Ucítil kočku a pudy jsou daleko silnější než vůně domova. A jelikož se kvůli nezodpovědným majitelům, kteří své kočcoury a kočky nekastrují, kočky množí jako krysy, tak jsou tyhle akce. A jak už jsem psala - odchyt musel být oznámen. Takže je jen tvoje blbost, že si nečteš úřední desku a nepostaráš se o to, aby se tohle nestalo.- A pokud ti přijde 700,– hodně, jako náklady za stravu, léčení, pokud je FIP, tak to rozhodně není zadarmo, tak by mne zajímalo, čím krmíš, protože 700,– je pytel kvalitního žrádla pro kočku na cca 2 měs.

Přesně tak. Mám pocit, že zakladatelka nějak nechce slyšet nic jiného, než že jí někdo sprostě ukrad kočku a teď se na tom snaží vydělat, což prostě není pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
15.5.11 15:50
xxx21 píše:
kocour byl očkovaný, odčervený, - měla jsem dva z jednoho vrhu, druhého ještě mám. S jedním i druhým jsem chodila k veterináři. Divím se tomu, že koucour byl zdravý a oni píše, že může mít jako jeho brášci vir.druhého půjdu očipovat, když ani obojek nepostačí. Měl ho od malinkatého koťátka, aby se na něj naučil.

čip je fakt jistota. Obojek ti nikdy nezaručí, že si ho někde nesundá.
Pokud byl proti FIP vakcinovaný, tak ho mít nemůže. Takže bych ještě koukla do očkováku, jestli to tam je, protože kočky se můžou vakcinovat proti různým nemocem a třeba zrovna tohle tam může chybět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306

Podle práva platí to, že své věci si máš hlídat (tohle říká zákon a já nehodlám polemizovat, jak si máš kočku ohlídat! Když ji máš, tak ji měj buď doma anebo se nediv). Kočka byla neoznačená, kdovíkde se toulala - existují na to vyhlášky, kdy můžeš toulavá zvířata odchytnout a tvoje kočka se do vyhlášky zjevně vešla.
Kastrace se dělá standardně, dovedeš si představit třeba 20 kocourů a 30 koček pohromadě nekastrovaných v útulku?

xxx21 píše:
Ale psa ti v útulku nevykastrují. Nejde o těch 700czk, mně jde o tu kastraci a to, že mi vzali zdravého kocoura, který měl obojek. Vykastroval/La ho a prodává. Nezlob te se na mne, ale toto je trošku divné, když ti seberou kocoura, který se drží domu a když připustím, že by si odešel víc než by měl, tak nemají právo jí sebrat. Berou jiné věci, takže se asi nemohu divit, když je zvíře brané za věc, že ho seberou. :cry:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14048

ty peníze jsou základní cena za kastrování, žaloba je vtipná věc, ona si má totiž zabezpečit svoje zvíře, takže pokud by se dokázalo, že je její, tak by platila nejen 700, ale veškeré náklady na péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
15.5.11 15:52
Upřímně řečeno, zajímalo by mě jestli kočka vůbec byla očkovaná - nechci se zakladatelky dotknout jen mě to zajímá. U nás veterinář, pokud je kočka venkovní, tak čip doporučuje právě pro případ zatoulání/ztráty.
lemaz píše:
xxx21 píše:
kocour byl očkovaný, odčervený, - měla jsem dva z jednoho vrhu, druhého ještě mám. S jedním i druhým jsem chodila k veterináři. Divím se tomu, že koucour byl zdravý a oni píše, že může mít jako jeho brášci vir.druhého půjdu očipovat, když ani obojek nepostačí. Měl ho od malinkatého koťátka, aby se na něj naučil.
čip je fakt jistota. Obojek ti nikdy nezaručí, že si ho někde nesundá.
Pokud byl proti FIP vakcinovaný, tak ho mít nemůže. Takže bych ještě koukla do očkováku, jestli to tam je, protože kočky se můžou vakcinovat proti různým nemocem a třeba zrovna tohle tam může chybět.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
15.5.11 15:52
xxx21 píše:

A jste si fakt jistá, že je to váš kocourek? Když tady píšou o celém vrhu nemocných koťat? Ty mourinky jsou si často podobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
15.5.11 15:54
A pokud by kočka způsobila navíc škodu, tak by majitelka ještě byla za ni odpovědná a zaplatila i tuto škodu :palec: Jak správně říkáš, své věci si má zabezpečit.
jizvíková píše:
ty peníze jsou základní cena za kastrování, žaloba je vtipná věc, ona si má totiž zabezpečit svoje zvíře, takže pokud by se dokázalo, že je její, tak by platila nejen 700, ale veškeré náklady na péči.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
15.5.11 15:55

Kočky jsou brány jako věc a ne jako zvířata? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
15.5.11 15:58
Hanule píše:

Zvířata jsou právně brané jako věc. Ale má dojít ke změně. Nevím v jakém stavu je návrh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
15.5.11 15:59

Zvířata obecně jsou brána jako věc.Proto za týrání nejsou takové tresty.

Hanule píše:
  • Citovat
  • Upravit
dada1511
15.5.11 16:01

No,to teda čučím,co se děje,sem tam zdrhne každá kočka,my máme bytovku,ale taky nezaváhá a zdrhá z balkonu.Jenže já pro ni hned jdu.Kočka ti utekla,daleko,právě proto,že vykastrovaná nebyla,kastráti se tolik netoulají.

První jsem byla rozhořčena,že nečekali,a hned ji vykastrovali,ale na druhou stranu,jak nad tím přemýšlím,tak se divím,že vykastrovaná spíš nebyla.Pokud to není ušlechtilé plemeno,a nepočítala jsi s dalším rozmnožováním,byla bych jen ráda,že ji našli a ujali se jí.Ono 700 za „pobyt“ s kastrací,není tak moc,když vezmeš i náklady na žrádlo,a vyšetření.

No,zase lepší,než kdyby ji našel nějaký bezdomovec,a dal si jí k večeři.Byla bych ráda,že se našla.Zavolala bych tam pro informace a domluvila se na dalším postupu.

A pokud jste chodili pravidelně na veterinu,nemusíš brát fotku,to snad stačí průkazka.

Příspěvek upraven 15.05.11 v 16:05

• Citovat
  • Upravit
3396
15.5.11 16:03

no mám dojem, že tato organizace jezdí na zavolání a mají dohodu s obcemi…že by někam přijeli a sebrali kočku, tak o tom silně pochybuji…jen pro zajímavost…
Jak je to dlouho, co vám ji údajně odvezli?
A taky, co jsem pochopila ze stránek, tak odchycené a vykastrované vrací zpět. Nabízí kočičky, které někdo přiveze jako do útulku…
Takže mám zvláštní pocit, že je tohle jen na poškození dané organizace, která podle mého dělá hoodně záslužnou práci…
Jinak díky za tip, protože zrovna řeším to, že nám odešla nájemnice z bytu a jaksi si „zpomněla“ odvést s nábytkem i kočičku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karcule
15.5.11 16:10

nějak nechápu…na stránkách píšou:
„Krásný mourek patří mezi koťata odchycená na zahradě, kde o ně bylo dobře postaráno.“

to jako ukradli kočku ze zahrady (kde o ní bylo dobře postaráno), nechali ji vykastrovat a teď se ji snaží prodat?? 8-o co je to za organizaci?? pokud to tak bylo, a jako že na svých stránkách píšou, že kočku odchytili na zahradě, tak bych na ně asi podala trestní oznámení - když je kočka na zahradě, tak není toulavá, ne?

• Citovat
  • Upravit
3040
15.5.11 16:13
karcule píše:
„Krásný mourek patří mezi koťata odchycená na zahradě, kde o ně bylo dobře postaráno.“to jako ukradli kočku ze zahrady (kde o ní bylo dobře postaráno), nechali ji vykastrovat a teď se ji snaží prodat?? 8-o co je to za organizaci?? pokud to tak bylo, a jako že na svých stránkách píšou, že kočku odchytili na zahradě, tak bych na ně asi podala trestní oznámení - když je kočka na zahradě, tak není toulavá, ne?

Tohle je běžná praxe. Nějaký dobrovolník našel koťata, staral se o ně, ale nechat si je nemohl, proto kontaktoval tuto společnost. Přeci jen organizace má větší možnosti, než dobrovolník.

Jen si myslím, že tohle není kocour zakladatelky, neboť byl nazelen i se sourozenci a to ten její byl sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
15.5.11 16:16
karcule píše:
„Krásný mourek patří mezi koťata odchycená na zahradě, kde o ně bylo dobře postaráno.“to jako ukradli kočku ze zahrady (kde o ní bylo dobře postaráno), nechali ji vykastrovat a teď se ji snaží prodat?? 8-o co je to za organizaci?? pokud to tak bylo, a jako že na svých stránkách píšou, že kočku odchytili na zahradě, tak bych na ně asi podala trestní oznámení - když je kočka na zahradě, tak není toulavá, ne?

Několikrát jsem se na chatě starala o „ničí“ koťata, která prostě nějak vznikla, a starala jsem se o ně dobře, takže o ně bylo dobře postaráno. :lol: Ale nebyla moje a nemohla jsem si je vzít domů, tudíž jsem se je vždy snažila umístit, buď u kočkomilných známých nebo prostřednictvím podobných organizací. Klasika - někdo si na léto pořídí na chatu kočičku, ta mu povije koťátka, no a na podzim šlus, sezóna končí a kočka i s rodinkou ho přestane zajímat. Kočka možná zimu přežije, koťata dost pravděpodobně ne.
Je to off topic, jen jsem chtěla vysvětlit, jak to bylo možná myšleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný