Ztráta kočky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
dada1511
15.5.11 18:56
xxx21 píše:
za prvé to zakladatelka čte, ale nemůže tu sedět u pc 24 hod, jak některé maminky a za druhé. kastrace stojí 600czk a pokud si to veterinář v organizaci dělá sám, tak nestojí tolik, ale to už nikdo nevidí. Moc děkuji za odpověďi. Samozřejmě, že se budu pídit přímo u nich, jen jsem chtěla věděť názor i jiných lidí, ale koukám, že se, že při kastraci je 99% procent kterých to tu píše. Nemělo význam se ptát, přijde mi, že mne tu spíš hafo žen kritizuje. No nic, ještě jednou děkujiNováková

A víš proč????Protože nechápu,jak můžeš pustit venčit ven kočku,která je nevykastrovaná,pudy jsou pudy,pak se divíš že zdrhne,a ještě když ji najdou,jsi s toho pohoršená,že se o ni postarali a vykastrovali,a nedej bože zvažuješ,zda si ji vůbec vyzvednout.

S toho jak byl napsaný úvod jsem pochopila,že vám někdo úmyslně kočku ukradl,vykastroval,a teď chce za to zaplatit. 8-o Jenže tak to není.Jelikož jsem se též nedívala,jen na stránku na kterou byl daný odkaz,pochopila jsem,že je to organizace,která právě pomáhá,nevyjádřila jsi se,jestli měl být kocour na chov,takže myslím že ne,tak nechápu,jakou teda utrpěl újmu.Hlavně,že se nešel,ne?

• Citovat
  • Upravit
16291
15.5.11 18:58

Pokud by mi kočku vykastrovali, taky bych zvažovala zda si ji „zmrzačenou“ vyzvednout.

Co kdyby takhle odchytávali lidi a kastrovali? Taky jsme prudce přemnoženi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
15.5.11 19:04

nejsme přemnoženi! jen se množte! ať máme taky nějaký důchod… jinak budeme bez něj. nebude mít na nás kdo dělat. ale to je na jinou diskusi..

myslím, že kočkám kastrace pomůže! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
15.5.11 19:05
Hanule píše:
Pokud by mi kočku vykastrovali, taky bych zvažovala zda si ji „zmrzačenou“ vyzvednout.Co kdyby takhle odchytávali lidi a kastrovali? Taky jsme prudce přemnoženi :nevim:

Hanule, nás likvidujou jinak :mrgreen:

Jinak kočky vykastrovat, neuvážené rozmnožování je blbost

• Citovat
  • Upravit
dada1511
15.5.11 19:06
Hanule píše:
Pokud by mi kočku vykastrovali, taky bych zvažovala zda si ji „zmrzačenou“ vyzvednout.Co kdyby takhle odchytávali lidi a kastrovali? Taky jsme prudce přemnoženi :nevim:

Jako promiň,ale to je trochu přitažené za vlasy,né?Člověk nejde na procházku s tím,že ojede co může,narozdíl od kocoura :lol: ,teda až na nějaké úchyláky… :lol:

• Citovat
  • Upravit
16291
15.5.11 19:12
Macík74 píše:
nejsme přemnoženi! jen se množte! ať máme taky nějaký důchod… jinak budeme bez něj. nebude mít na nás kdo dělat. ale to je na jinou diskusi..myslím, že kočkám kastrace pomůže! :palec:

Jenže při téhle rychlosti množení ta mládež naopak nebude mít KDE dělat :lol:

Sice jsem asi OT, ale co je myšleno neuváženým rozmnožováním? Jen to pustit nekastrovanýho kocoura ven?
Já tedy našeho se sevřenými čelistmi dala kastrovat i proto, aby nedělal koťata těm kdo je nechce, ale hlavní důvod byl to, aby neznačkoval a necoural se. Ale zrovna tak jsem mohla říct, že to je blbost těch co si nedali kastrovat kočku a ať se tedy nediví, že na ni skočil :nevim:

Dado, né? :lol: A co ta spousta známostí na jednu noc? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
15.5.11 19:20
xxx21 píše:
Dobrý den,

mám na Vás prosbu, co by jste delal/la když by jste si našla kočku na těchto stránkách?

http://www.cici.cz/…_program.php

úplně se mi udělalo špatně, když jsem tam Našeho Matýska (mají ho uvedený pod jiným jménem než se ve skutečnosti jmenuje) našla, piplám se s ní od malinkatého koťátka a v deviti měsících se mi ztratí a najdu ji tu, Našeho Matýska lze krásně poznat.
Zjistím, že mi ho vykastrovaly a chtějí za něj 700czk.

Koupili by jste si ho na zpět nebo by jste jim ho nechali?
Kočka byla naprosto zdravá a oni u ní píší, je může mít vir FIP, mám obavy, aby Náš mazlíček to nepřenesl na ostatní a i když toto pominu, tak kdo mi zaručí, že znovu nezmízí a že mi ho na ulici neseberou? Je naprosto normální, pokud kočka není zavřená v bytě, tak cestuje i mimo zahradu. A nevím o žádné vyhlášce, která by toto zakazovala, jakož to je u psů.

Sice uvádí, že odchytávají pouze toulavé kočky, jenže jak mohou poznat, že je to toulavá kočka nebo že si na chvíli odběhla z domu. Náš kocourek toulavý nebyl, byl vždy rád doma a jednoho večera při venčení se již nevrátil.

Myslíte, že je normální chytit na ulici kočku - vykastrovat a prodat?

Co by jste dělal/la na mém místě vy?

Předem děkuji za odpověď

Nováková

ani ve snu by mě nenapadlo jim jí nechat :nevim: :nevim:
To myslíš opravdu vážně?Vždyt je to tvá kočka.Očipovaná nebyla a kastrace by měla mít každá venkovní kočka jinak to pak dopadá jako u nás za barákem ze 2 toulavích jsme už na počtu 24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
15.5.11 19:21

Haňule,ale ty to nechápeš,nebo nevím.Je spousta toulavích koček,co nepatří nikomu,my máme mezi paneláky min. 10 takových,nepatří nikomu,bábiny je chodí krmit,tudíš se jich nejde zbavit,víš kolik mají nemocí???Kastrované taky nejsou,víš co s nimy udělá jeden vypuštěný kocour???Bude jich tu další rok 40 kousků,a děcka nebudou moct ani na písek.Adt.

Pokud nechci mít „zmrzačenou“ kočku,tak ji předci nevypouštím ven.Za těmi co jsou zablešené a mají bůhví jaké nemoci,to bych si zase bez prohlídky já nepustila zpět domů.Zakladatelka může být podle mě ráda.

Příspěvek upraven 15.05.11 v 19:22

• Citovat
  • Upravit
48576
15.5.11 19:22
Hanule píše:

spíš se zamysli co se děje s těma nekastrovanejma :nevim: .Díky bohu za takové organizace jinak by jsme dopadli :cert: .
Lepší když se kastrujou než když pak tady leží každej den na ulici nějaká přejetá a nebo si jí stáhnou bezdomáči.Taky už sem našla i zmrzlou za barákem.Není lepší je kastrovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
15.5.11 19:23

A nevím,já zas tolik známostí na jednu noc teda neměla :-D :lol: :wink: .

A určitě bych se po nich nemnožila :lol: :lol: :lol:

Příspěvek upraven 15.05.11 v 19:25

• Citovat
  • Upravit
48576
15.5.11 19:24

a cena 700 za kastraci je dobrá.U nás se platí od 1000-2000.Když jsme odchytili toulavé co tu žijou tak nám teda veterinář dal slevu a chtěl za jednu 400

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
15.5.11 19:31
dada1511 píše:

Taky necouráš venku tak často jako kočka, né? :lol:

Co se děje s nekastrovanejma.. Maj koťata :lol: Ale to taky neznamená to, že by všechny ty koťata, kocouři a kočky byli bezdomovci toulaví. Ale u nás v okolí tu je asi taky někdo tohoto smýšlení, neb nám kdysi otrávili kočku (4měsíční kotě) jedem na krysy. O dalších pokusech o „adoptování“ našich koček nemluvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
15.5.11 19:32
Hanule píše:

Vůbec nechápu, jak může takhle někdo uvažovat. 8-o Já bych byla šťastná jak blecha, že se kočička našla a vyzvedla bych si ji, i kdyby jí chyběla noha, oko, co já vím. A ty mluvíš o tom, že kastrací je zmrzačená? 8-o Nechápu.

Ale asi je ta diskuze teď fakt o něčem jiném - a to o kastracích, což zcela zřejmě nebyl záměr zakladatelky.
Nicméně by mě zajímalo, jak to dopadne, jestli jde skutečně o tu ztracenou kočičku, tak budu ráda, když to sem napíšete. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
15.5.11 19:34
Hanule píše:
dada1511 píše:

Taky necouráš venku tak často jako kočka, né? :lol:

Co se děje s nekastrovanejma.. Maj koťata :lol: Ale to taky neznamená to, že by všechny ty koťata, kocouři a kočky byli bezdomovci toulaví. Ale u nás v okolí tu je asi taky někdo tohoto smýšlení, neb nám kdysi otrávili kočku (4měsíční kotě) jedem na krysy. O dalších pokusech o „adoptování“ našich koček nemluvě.

možná ne všechny. Několik málo těchto koťat má to štěstí, že si je někdo vezme. Zbylé někde živoří nebo jsou utopená či jinak sprovozená ze světa. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
15.5.11 19:36

Nemůžeš srovnávat člověka a kočku,od toho mají lidi mozek,né,aby nešuštili a rozmnožovali se pokaždé,když můžou. :roll:

A nejde jen o to,ty si pustíš zpět domů zablešenou kočku infikovanou kde čím s radostí?

Příspěvek upraven 15.05.11 v 19:38

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný