Ztráta kočky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
48576
15.5.11 19:38
Hanule píše:
dada1511 píše:
A nevím,já zas tolik známostí na jednu noc teda neměla :-D :lol: :wink: .

A určitě bych se po nich nemnožila :lol: :lol: :lol:

Příspěvek upraven 15.05.11 v 19:25

Taky necouráš venku tak často jako kočka, né? :lol:

Co se děje s nekastrovanejma.. Maj koťata :lol: Ale to taky neznamená to, že by všechny ty koťata, kocouři a kočky byli bezdomovci toulaví. Ale u nás v okolí tu je asi taky někdo tohoto smýšlení, neb nám kdysi otrávili kočku (4měsíční kotě) jedem na krysy. O dalších pokusech o „adoptování“ našich koček nemluvě.

hanule ale jedna kočka muže mít kotata 4× do roka.4× klidně po 5.Vem si že pak jedna kočka má za rok klidně 20 kotat.Kdyby s toho pulka byli zase kočky tak je to klidně 100 koček za další rok :nevim: .
Poviností každého chovatele je svou kočku bud mít zavřenou doma a nebo jí mít kastrovanou proto že to pak nebereš ohledy na ostatní lidi :nevim:
Mě to docela sere tady poslouchat kočky jak řvou hlady pod okny,koukat na přichcíplá kotata a nebo na rozjetá od auta.taky jim občas něco hodim proto že je mi jich líto,ale taky sem je i na své náklady nechala kastrovat aby ten pohled byl snesitelnější teda spíš na menší počet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
15.5.11 19:39
Kamča.dalmatinka píše:
Hanule píše:
dada1511 píše:
A nevím,já zas tolik známostí na jednu noc teda neměla :-D :lol: :wink: .

A určitě bych se po nich nemnožila :lol: :lol: :lol:

Příspěvek upraven 15.05.11 v 19:25

Taky necouráš venku tak často jako kočka, né? :lol:

Co se děje s nekastrovanejma.. Maj koťata :lol: Ale to taky neznamená to, že by všechny ty koťata, kocouři a kočky byli bezdomovci toulaví. Ale u nás v okolí tu je asi taky někdo tohoto smýšlení, neb nám kdysi otrávili kočku (4měsíční kotě) jedem na krysy. O dalších pokusech o „adoptování“ našich koček nemluvě.
hanule ale jedna kočka muže mít kotata 4× do roka.4× klidně po 5.Vem si že pak jedna kočka má za rok klidně 20 kotat.Kdyby s toho pulka byli zase kočky tak je to klidně 100 koček za další rok :nevim: .
Poviností každého chovatele je svou kočku bud mít zavřenou doma a nebo jí mít kastrovanou proto že to pak nebereš ohledy na ostatní lidi :nevim:
Mě to docela sere tady poslouchat kočky jak řvou hlady pod okny,koukat na přichcíplá kotata a nebo na rozjetá od auta.taky jim občas něco hodim proto že je mi jich líto,ale taky sem je i na své náklady nechala kastrovat aby ten pohled byl snesitelnější teda spíš na menší počet.

Přesně, souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
15.5.11 19:46

No,a Haňule,ty jsi byla za poslední 3 roky venku jen jednou? :mrgreen: :lol: :mrgreen:

Kdybych to tak brala,tak já dvakrát za 7 let :lol: :mrgreen: :lol: ,a vlastně jsem ani ven nemusela :lol: :mrgreen: :lol:

• Citovat
  • Upravit
16291
15.5.11 19:52
dada1511 píše:
No,a Haňule,ty jsi byla za poslední 3 roky venku jen jednou? :mrgreen: :lol: :mrgreen:Kdybych to tak brala,tak já dvakrát za 7 let :lol: :mrgreen: :lol: ,a vlastně jsem ani ven nemusela :lol: :mrgreen: :lol:

Dado, vezmi si kolik tu je diskuzí - MS byla ten a ten den, čí je dítě které čekám? :lol: Ne všichni jsou věrní až za hrob, kdyby ano, nebyly by rozvody pro nev+ru, kdyby každý šel jen se svým celoživotním partnerem, nebylo by tolik svobodných matek a dětí bez otců… :lol:

Mi jen přijde nelogický, že všichni berou za to, že kočka který žije venku = toulavá.

Docela by mne zajímalo jak to u nás dělají, že jsem tu žádné toulavé a nemocné kočky ještě nepotkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
15.5.11 19:55

To nemůžeš srovnávat,to je fakt postavené na hlavu.

Třeba u vás mají lidi často k večeři „králíka“.

• Citovat
  • Upravit
16291
15.5.11 20:00

Je pravda, že Vietnamců je tu dost :lol: A bezdomovců se taky pár najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
15.5.11 20:15
Hanule píše:
Je pravda, že Vietnamců je tu dost :lol: A bezdomovců se taky pár najde.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: No,tak to je jasná regulace kočičích obyvatel.
  • Citovat
  • Upravit
dada1511
15.5.11 20:17

Myslíte, že je normální chytit na ulici kočku – vykastrovat a prodat?Koupili by jste si ho na zpět nebo by jste jim ho nechali?

K této otázce,co zazněla v úvodu.Když už vím,jak to je.

Ne,kočku bych zpět nekoupila,zaplatila bych jako šťastný majitel nálezci,za ošetření,péči a zdravotní prohlídku.Možná bych i 100kč přidala jako prezent.

• Citovat
  • Upravit
4306
15.5.11 20:19
Fuj, docela otřesná představa :mrgreen: Ale vysvětluje netoulavé kočky :palec:
Hanule píše:
Je pravda, že Vietnamců je tu dost :lol: A bezdomovců se taky pár najde.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
15.5.11 20:44

Kočka byla naprosto zdravá a oni u ní píší, je může mít vir FIP, mám obavy...........

:think: A ten vir,samozřejmě mít může a nemusí,ale za to organizace nemůže,to mohla kočka chytit právě od ostatních venku,takže to bych jim taky nevyčítala.

• Citovat
  • Upravit
48576
15.5.11 20:47

Já to teda chápu tak že nebyli ještě provedeny rozbory proto píšou že to muže mít,ale tím se jen kryjou.až udělaj rozbory určitě bude o.k.Kdyby ten vir měla tak by jí nejspíš utratili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
15.5.11 20:48

No to je tedy diskuze :lol:
Nemyslím si, že by bylo pravděpodobné, že vám někdo vykastruje chovného kocoura…chovné kočky totiž mají mít čip, aby byla možná jednoznačná identifikace (a to i na výstavách, bez kterých kočku neuchovníte, tudíž nemůžete produkovat koťata s PP). To, že někdo nazve chovným kocourem mourka, který se zrovna povedl..to je věc druhá.

Pokud pouštím ven kočku a nestojím na druhém konci vodítka, tak musím dopředu počítat s tím, že se mi ztratí nebo „ztratí“. Pochybuju, že by si nezisková organizace chodila kolem vašeho domu a čekala, kdy vyjde kočka s obojkem ven, aby jí sebrala, obojek sundala, kastrací zmrzačila a pak šoupla na stránky a do týdne prodala. Máš vůbec tušení, jak složité je umístit kočku? Zvlášť dospělou? Ani zadarmo to kolikrát lidi nechtějí a z čeho mají organizace brát na krmení, vet. péči (ne každá kočka se tam dostane vykrmená a bez škrábance).

Pochybuju, že spoléhají na to, že ji na stránkách najde majitel, který za ní zaplatí cokoliv. Věřím, že většina by to tak udělala, ale v případě zakladatelky, nevím nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
15.5.11 20:57

Kakika :palec: :palec: :palec: Přesně.

Mě utéct kocour,nečekám na nic,roznesu po městě letáky,řeknu to v každém obchodě,dám to i do reg. televize,obvolám organizace.Určitě nečekám,kdoví jak dlouho,co se stane.

• Citovat
  • Upravit
16694
15.5.11 21:08
dada1511 píše:
Kočka byla naprosto zdravá a oni u ní píší, je může mít vir FIP, mám obavy...........:think: A ten vir,samozřejmě mít může a nemusí,ale za to organizace nemůže,to mohla kočka chytit právě od ostatních venku,takže to bych jim taky nevyčítala.

No, zrovna u nemocí ta presunkce nevinny neexistuje…pokud není nemoc testy vyloučena, tak se to bere tak, že jí kočka pravděpodobně může mít. Testy na FIP tedy taky něco stojí. Pokud zakladatelka neměla kočku na FIP očkovanou, tak neexistuje způsob, jak by mohla dokázat, že před „posledním“ vypuštěním z domu byla kočka zcela zdravá…to je prostě směšné :lol:

Navíc…umím si představit, jak to ZVÝŠÍ pravděpodobnost adopce, resp. koupě. Každý se může úplně urvat, aby si za 700,– z útulku přinesl nemocnou kočku :zed: Koukám, že organizace se snaží vytřískat prachy za každou cenu :zed: :zed:
Kdyby jim fakt šlo o peníze, tak jsou všechny jejich kočky naprosto zdravé :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
16.5.11 00:53

Ahoj, necetla jsem reakce,tak snad nekoho neopakuju, ale kdyz se podivas na hlavni stranku,tak tam mas, kde kocky odchytily a kde vratily, podle me proto,ze se ozval puvodni majitel: 31.3.2011

Lešany - vrácena 1 kočka.

29.3.2011

Lešany - odchycena 1 kočka.
Kazdopadne bych tam zavolala,zeptanim zjistis vic nez touhle diskuzi.;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný