Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
karcule…tak to nemusí být
My bydlíme vedle restaurace, kam se stahují toulavé kočky a taky k nám chodí a my se o ně staráme.
Staráme se i o kočku, kterou nám tu nechala nájemnice, takže kdyby ji někdo přijel odchytit, také by mohl napsat přesně text…odchycena na zahrádce, kde o ni bylo dobře postaráno…
aha aha, už to chápu. mě právě spletl ten text na jejich sránkách s tím co psala zakladatelka. chápala jsem to tak, že kočka byla zakladatelky a oni jen tak přijeli, kočku odchytili a umístili k sobě.
karcule píše:
aha aha, už to chápu. mě právě spletl ten text na jejich sránkách s tím co psala zakladatelka. chápala jsem to tak, že kočka byla zakladatelky a oni jen tak přijeli, kočku odchytili a umístili k sobě.
to by fakt žádné OS neudělalo, mají takových problémů na řešení - kočky nemocné, handicapované, které by venku nepřežily, kočky v nouzi, kterým hrozí bezprostředně smrt od lidí…
Taky bych nerada, aby se tu sdružení, která dělají dost záslužnou a nedoceněnou práci, nějak démonizovala, místo aby je někdo pochválil. ![]()
karkulina píše:karcule píše:
aha aha, už to chápu. mě právě spletl ten text na jejich sránkách s tím co psala zakladatelka. chápala jsem to tak, že kočka byla zakladatelky a oni jen tak přijeli, kočku odchytili a umístili k sobě.to by fakt žádné OS neudělalo, mají takových problémů na řešení - kočky nemocné, handicapované, které by venku nepřežily, kočky v nouzi, kterým hrozí bezprostředně smrt od lidí…
Taky bych nerada, aby se tu sdružení, která dělají dost záslužnou a nedoceněnou práci, nějak démonizovala, místo aby je někdo pochválil.
upřímně mě kdyby zdrhl náš kocour tak jsem ráda,že se našel živej a zdravej. Lepší než kdyby skončil někde na pekáči
karkulina píše:Macík74 píše:Souhlas. Je mi líto všech nechtěných utopených (v horším případě) nebo venku živořících koťat (v lepším případě). Jak by se všem ulevilo, kdyby majitelé dávali své kočky a kocoury kastrovat!
ještě bych ráda podotkla jak tady v okolí jsou nekastrovaní kocouři protivní! toulají se.. jsou neustále porvaní do krve! všechno očůrávají… a to mám všechny své kočky kastrované, ale když sem vleze nekastrovaný kocour je to katastrofa.. pere se s mýma kočkama… a očůraný mám celý dům! myslím, že majitelé kocourů by tím svým miláčkům - kocourům kastrací velmi prospěli! pokud je teda nemají na chov!
Nehledě na to, že když se nevykastrovaný kocour toulá za kočkou, pere se a velmi snadno přijde k úrazu nebo chytne nějakou hnusnou nemoc.
děkuji… myslím, že na kastraci není nic špatného! já to vidím jako velké plus! a ne jako újmu kocourovi! spíš mu prokážete službu. .samozřejmě když ho potřebuji na chov… tak to je něco jiného.. ![]()
No, na jednu stranu může být zakladatelka ráda, protože vlastně ušetřila, kastrace mých koček stála každá 1000,– a bez očkování, jídla.
Za kočky z útulku se normálně platí, minimálně proto, aby si tam pro ně někdo nechodil zadara třeba k jídlu, že. Když vám uteče pes a dají ho do útulku, taky se musí platit.
viděli jste někdy v jakém stavu jsou toulavé kočky?? anebo koťata??? toulavých matek????? plné blech s kočičí rýmou a olepenýma očima! je to hrůza! chudáci! já v kastraci vidím jediné možné východisko pro lepší život pro kočky… a kocouři kteří jsou nekastrovaní jsou samý šrám a stup! teď sem právě chodí jeden který má vyholenou půlku ocasu protože málem o něj někdo přišel! vím, že něčí je! ale tady se prostě usadil! a už je tu několik týdnů!
podle veterináře nekastrovaný kocour obejde hodně velký okruh svého teritoria a někdy je to i celé městečko… bez potíží… jejich teritorium je fakt velké..
a toulavé kočky bývají a bydlí u domů … jenže jsou tam mnohdy „nevítanými“ hosty.. ![]()
Škoda, že se k tomu tady nemůže vyjádřit to OS
, aby bylo jasné, že asi nikdo nesbírá kočky ze zahrad a nekastruje je jen tak z plezíru, jak si myslí zakladatelka. Něco jako černá sanitka pro kočky ![]()
Příspěvek upraven 15.05.11 v 17:42
jenny.fields píše: Škoda, že se k tomu daty nemůže vyjádřit to OS, aby bylo jasné, že asi nikdo nesbírá kočky ze zahrad a nekastruje je jen tak z plezíru, jak si myslí zakladatelka. Něco jako černá sanitka pro kočky
Nic proti zakladatelce
byron píše:jenny.fields píše: Škoda, že se k tomu daty nemůže vyjádřit to OS, aby bylo jasné, že asi nikdo nesbírá kočky ze zahrad a nekastruje je jen tak z plezíru, jak si myslí zakladatelka. Něco jako černá sanitka pro kočky
jo že by nová urban legend?Nic proti zakladatelce
no to se tady snažím od začátku troubit.
Ale teď mám takový pocit, že zakladatelka to už stejně nečte. Hlavně nechápu, proč nesedne a do toho útulku nezavolá a nezjistí pravý stav věci, než tady otevře takovou diskuzi. ![]()
No, ono když si otevřete ten odkaz co sem dala, tak v první chvíli jsem si říkala, že to snad musí být protizákonné, protože to fakt zní, jako že svévolně chodí a odchytávají kočky na kastraci.
Jinak nás kastrace kocoura stála minulý týden 500kč, kočky jsou dražší, ale to nás čeká až za rok, takže netuším ![]()
za prvé to zakladatelka čte, ale nemůže tu sedět u pc 24 hod, jak některé maminky a za druhé. kastrace stojí 600czk a pokud si to veterinář v organizaci dělá sám, tak nestojí tolik, ale to už nikdo nevidí. Moc děkuji za odpověďi. Samozřejmě, že se budu pídit přímo u nich, jen jsem chtěla věděť názor i jiných lidí, ale koukám, že se, že při kastraci je 99% procent kterých to tu píše. Nemělo význam se ptát, přijde mi, že mne tu spíš hafo žen kritizuje. No nic, ještě jednou děkuji
Nováková
600 jak kde, jak říkám, Praha 1000 bez rozdílu pohlaví.
Kočky mám sice doma, ale stejně jsou vykastrované, nehodlám je dál množit a ono to jak s kočkou ani s kocourem není zrovna žádný med, pokud kastrovaní nejsou.
Já jsem pro kastrování všema deseti.
Cena kastrace je jak kde, můžeš se dostat s kocourem i na 1500 nebo i na 500, ale to je jiná věc.
My jsme ti své názory řekly a ty jsi neustále chtěla slyšet, že ti kočku ukradli a chudáčka vykastrovali. Promiň, že ti nebudeme přitakávat, příště napiš do diskuze, že nestojíš o jiné názory ![]()
xxx21 píše:
za prvé to zakladatelka čte, ale nemůže tu sedět u pc 24 hod, jak některé maminky a za druhé. kastrace stojí 600czk a pokud si to veterinář v organizaci dělá sám, tak nestojí tolik, ale to už nikdo nevidí. Moc děkuji za odpověďi. Samozřejmě, že se budu pídit přímo u nich, jen jsem chtěla věděť názor i jiných lidí, ale koukám, že se, že při kastraci je 99% procent kterých to tu píše. Nemělo význam se ptát, přijde mi, že mne tu spíš hafo žen kritizuje. No nic, ještě jednou děkujiNováková