Ztráta kočky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3396
15.5.11 16:16

karcule…tak to nemusí být
My bydlíme vedle restaurace, kam se stahují toulavé kočky a taky k nám chodí a my se o ně staráme.
Staráme se i o kočku, kterou nám tu nechala nájemnice, takže kdyby ji někdo přijel odchytit, také by mohl napsat přesně text…odchycena na zahrádce, kde o ni bylo dobře postaráno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karcule
15.5.11 16:21

aha aha, už to chápu. mě právě spletl ten text na jejich sránkách s tím co psala zakladatelka. chápala jsem to tak, že kočka byla zakladatelky a oni jen tak přijeli, kočku odchytili a umístili k sobě.

• Citovat
  • Upravit
149
15.5.11 16:27
karcule píše:
aha aha, už to chápu. mě právě spletl ten text na jejich sránkách s tím co psala zakladatelka. chápala jsem to tak, že kočka byla zakladatelky a oni jen tak přijeli, kočku odchytili a umístili k sobě.

:palec: to by fakt žádné OS neudělalo, mají takových problémů na řešení - kočky nemocné, handicapované, které by venku nepřežily, kočky v nouzi, kterým hrozí bezprostředně smrt od lidí…
Taky bych nerada, aby se tu sdružení, která dělají dost záslužnou a nedoceněnou práci, nějak démonizovala, místo aby je někdo pochválil. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
15.5.11 16:34
karkulina píše:
karcule píše:
:palec: to by fakt žádné OS neudělalo, mají takových problémů na řešení - kočky nemocné, handicapované, které by venku nepřežily, kočky v nouzi, kterým hrozí bezprostředně smrt od lidí…
Taky bych nerada, aby se tu sdružení, která dělají dost záslužnou a nedoceněnou práci, nějak démonizovala, místo aby je někdo pochválil. :think:
:palec: :palec: přesně, s tím souhlasím…dělají úžasnou práci a tuhle diskuzi nezaslouží
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6862
15.5.11 17:04

upřímně mě kdyby zdrhl náš kocour tak jsem ráda,že se našel živej a zdravej. Lepší než kdyby skončil někde na pekáči

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
15.5.11 17:20
karkulina píše:
Macík74 píše:
ještě bych ráda podotkla jak tady v okolí jsou nekastrovaní kocouři protivní! toulají se.. jsou neustále porvaní do krve! všechno očůrávají… a to mám všechny své kočky kastrované, ale když sem vleze nekastrovaný kocour je to katastrofa.. pere se s mýma kočkama… a očůraný mám celý dům! myslím, že majitelé kocourů by tím svým miláčkům - kocourům kastrací velmi prospěli! pokud je teda nemají na chov! :palec:
Souhlas. Je mi líto všech nechtěných utopených (v horším případě) nebo venku živořících koťat (v lepším případě). Jak by se všem ulevilo, kdyby majitelé dávali své kočky a kocoury kastrovat!
Nehledě na to, že když se nevykastrovaný kocour toulá za kočkou, pere se a velmi snadno přijde k úrazu nebo chytne nějakou hnusnou nemoc.

děkuji… myslím, že na kastraci není nic špatného! já to vidím jako velké plus! a ne jako újmu kocourovi! spíš mu prokážete službu. .samozřejmě když ho potřebuji na chov… tak to je něco jiného.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35766
15.5.11 17:25

No, na jednu stranu může být zakladatelka ráda, protože vlastně ušetřila, kastrace mých koček stála každá 1000,– a bez očkování, jídla.

Za kočky z útulku se normálně platí, minimálně proto, aby si tam pro ně někdo nechodil zadara třeba k jídlu, že. Když vám uteče pes a dají ho do útulku, taky se musí platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
15.5.11 17:27

viděli jste někdy v jakém stavu jsou toulavé kočky?? anebo koťata??? toulavých matek????? plné blech s kočičí rýmou a olepenýma očima! je to hrůza! chudáci! já v kastraci vidím jediné možné východisko pro lepší život pro kočky… a kocouři kteří jsou nekastrovaní jsou samý šrám a stup! teď sem právě chodí jeden který má vyholenou půlku ocasu protože málem o něj někdo přišel! vím, že něčí je! ale tady se prostě usadil! a už je tu několik týdnů!
podle veterináře nekastrovaný kocour obejde hodně velký okruh svého teritoria a někdy je to i celé městečko… bez potíží… jejich teritorium je fakt velké..
a toulavé kočky bývají a bydlí u domů … jenže jsou tam mnohdy „nevítanými“ hosty.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
15.5.11 17:36

Škoda, že se k tomu tady nemůže vyjádřit to OS :-? , aby bylo jasné, že asi nikdo nesbírá kočky ze zahrad a nekastruje je jen tak z plezíru, jak si myslí zakladatelka. Něco jako černá sanitka pro kočky :roll:

Příspěvek upraven 15.05.11 v 17:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
15.5.11 17:41
jenny.fields píše: Škoda, že se k tomu daty nemůže vyjádřit to OS :-? , aby bylo jasné, že asi nikdo nesbírá kočky ze zahrad a nekastruje je jen tak z plezíru, jak si myslí zakladatelka. Něco jako černá sanitka pro kočky :roll:
:mrgreen: jo že by nová urban legend?

Nic proti zakladatelce

• Citovat
  • Upravit
149
15.5.11 17:53
byron píše:
jenny.fields píše: Škoda, že se k tomu daty nemůže vyjádřit to OS :-? , aby bylo jasné, že asi nikdo nesbírá kočky ze zahrad a nekastruje je jen tak z plezíru, jak si myslí zakladatelka. Něco jako černá sanitka pro kočky :roll:
:mrgreen: jo že by nová urban legend?Nic proti zakladatelce

:lol: no to se tady snažím od začátku troubit.
Ale teď mám takový pocit, že zakladatelka to už stejně nečte. Hlavně nechápu, proč nesedne a do toho útulku nezavolá a nezjistí pravý stav věci, než tady otevře takovou diskuzi. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
15.5.11 18:07

No, ono když si otevřete ten odkaz co sem dala, tak v první chvíli jsem si říkala, že to snad musí být protizákonné, protože to fakt zní, jako že svévolně chodí a odchytávají kočky na kastraci.

Jinak nás kastrace kocoura stála minulý týden 500kč, kočky jsou dražší, ale to nás čeká až za rok, takže netuším :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
15.5.11 18:14

za prvé to zakladatelka čte, ale nemůže tu sedět u pc 24 hod, jak některé maminky a za druhé. kastrace stojí 600czk a pokud si to veterinář v organizaci dělá sám, tak nestojí tolik, ale to už nikdo nevidí. Moc děkuji za odpověďi. Samozřejmě, že se budu pídit přímo u nich, jen jsem chtěla věděť názor i jiných lidí, ale koukám, že se, že při kastraci je 99% procent kterých to tu píše. Nemělo význam se ptát, přijde mi, že mne tu spíš hafo žen kritizuje. No nic, ještě jednou děkuji

Nováková

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35766
15.5.11 18:19

600 jak kde, jak říkám, Praha 1000 bez rozdílu pohlaví.
Kočky mám sice doma, ale stejně jsou vykastrované, nehodlám je dál množit a ono to jak s kočkou ani s kocourem není zrovna žádný med, pokud kastrovaní nejsou.

Já jsem pro kastrování všema deseti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
15.5.11 18:22

Cena kastrace je jak kde, můžeš se dostat s kocourem i na 1500 nebo i na 500, ale to je jiná věc.
My jsme ti své názory řekly a ty jsi neustále chtěla slyšet, že ti kočku ukradli a chudáčka vykastrovali. Promiň, že ti nebudeme přitakávat, příště napiš do diskuze, že nestojíš o jiné názory :-D

xxx21 píše:
za prvé to zakladatelka čte, ale nemůže tu sedět u pc 24 hod, jak některé maminky a za druhé. kastrace stojí 600czk a pokud si to veterinář v organizaci dělá sám, tak nestojí tolik, ale to už nikdo nevidí. Moc děkuji za odpověďi. Samozřejmě, že se budu pídit přímo u nich, jen jsem chtěla věděť názor i jiných lidí, ale koukám, že se, že při kastraci je 99% procent kterých to tu píše. Nemělo význam se ptát, přijde mi, že mne tu spíš hafo žen kritizuje. No nic, ještě jednou děkujiNováková
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný