Ztráta kočky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
149
15.5.11 15:18

Určitě to nikdo neudělal schválně, museli nějak dojít k závěru, že je to tulák. Kdybyste viděla, jak dlouho se čeká, až se v depozitech uvolní místo, aby mohli přijet na odchyt třeba opuštěných koťat a jak se těžko shánějí peníze na kastrace a léčbu… Těžko bude někdo jen tak z plezíru chytat očividně „něčí“ kočku.
Zajeďte tam, nebo zavolejte, řekněte, že si myslíte, že je to vaše kočka, vyptejte se na okolnosti nálezu, kdo ji donesl atd. a uvidíte. Jak dlouho ji postrádáte? Je možné, že někam spadla, ublížila si, o obojek mohla přijít, pak se přidala k nějakým tulačkám… Nebo ji někdo našel a v dobré vůli odnesl do útulku. A je taky klidně možné, že to není vaše kočička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.5.11 15:26

Tak to mne docela děsí, že kočku chytli i když měla obojek, neboť ono sdružení řádí poblíž naší vsi. Tady venku běhá spousta koček bez obojku, většinou je znám a vím, komu patří a kdyby je začali odchytávat a prodávat zpátky za 700,– :roll:
Tak tam zavolej a dej vědět, co ti řekli. Taky může jít o mstu nějakého souseda, kterýmu chodil kocour očurávat barák, že ho chytil a odnesl jim ho tam :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
15.5.11 15:26

Tak já osobně bych tam asi došla s fotkou kočky jako důkazem že je naše. Za to kdyby mi ho vykastrovali bych vděčná nebyla, co když jsem pro něj měla nevěstu a chtěla koťata, že.

Bohužel to že měl obojek se jménem jim asi nedokážeš :( Někdo mu ho mohl sundat. Nám takhle někdo kradl obojky proti blechám z kocoura. Nebo ani tak nekradl, jako měnil za mašle. A nakonec zmizel úplně :(

Ono jde dát očipovat i kočky? Co to vlastně znamená? Jako že do nich nastřelí nějaký čip s údaji? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
15.5.11 15:29

Naše babičky opravdu kočky očipované a s obojky neměly, ale pro změnu se toulavé kočky střílely a i ty domácí se ztrácely - vem si takový malý přežitek jako kočičí pás na záda nebo psí sádlo - to opravdu nebyly uměle vytvořené výrobky a ani nebyly ze zvláštních chovů.
Nikdo ti nezaručí, že ti tvoje kočka neodešla dál než od baráku. Sestřenka mě také přesvědčovala, že jejich roztomilá kočička nechodí přes silnici do vesnice a zaručeně jsem ji viděla na úplně druhé straně vesnice, i na své jméno slyšela. Prostě se někam kočka zatoulala, sundala obojek a někdo ji vyhodnotil jako toulavou.

O prodej nejde, ale o uhrazení nákladů za kastraci a péči!!! Kdyby ti takto zdrhnul pes, tak taky platíš za „uskladnění“ :-D
xxx21 píše:
Dobrý den,za prvé obojek se jménem měla, byl tam i telefon na mne, neměla jsem ji pouze očipovanou. Nechápu, Naše babičky nemusely mít na kočkách ani obojky a kočky se neztrácely.
Dokud byl doma, tak byl zdravý, takže nechápu, co tím chceš říct. Kočka mi na silnici vůbec nechodila. Prostě u baráku mi seberou kočku, a to je asi normální v dnešní době. Ono to může potkat každého, kdo nebude mít zavřenou kočku pod zámkem doma a pokud bude chtít někdo vykastrovat a prodat, tak může mít obojků hafo… :( sundaj obojek a je daná jako toulavá. to pak je každá kočka „toulavá“
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
15.5.11 15:32
Gina108 píše:
Tak to mne docela děsí, že kočku chytli i když měla obojek, neboť ono sdružení řádí poblíž naší vsi. Tady venku běhá spousta koček bez obojku, většinou je znám a vím, komu patří a kdyby je začali odchytávat a prodávat zpátky za 700,– :roll:
Tak tam zavolej a dej vědět, co ti řekli. Taky může jít o mstu nějakého souseda, kterýmu chodil kocour očurávat barák, že ho chytil a odnesl jim ho tam :nevim:

Jenom chci znova upozornit, že těch 700 není „cena kočky“, to jsou náklady spojené s kastrací. To OS na tom rozhodně nevydělává, tudíž nemá sebemenší zájem na tom, jen tak odchytávat kočky, dávat je kastrovat a pak je „prodávat“ zpět. OS z toho nebude mít ani korunu, to sotva pokryje náklady spojené s veterinářem.
A je podle mě vyloučené, že by lidi z OS nevrátili zpět kočičku, na které by byl obojek s kontaktními údaji. Buď o něj nějak přišla nebo to není kočička zakladatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
15.5.11 15:32

Některý lidi jsou fakt neuvěřitelní dementi :roll:
Vyměňovat kočkám obojky, tak na to musí být člověk fakt hodně na hlavu. :roll: :zed:

Hanule píše:
Tak já osobně bych tam asi došla s fotkou kočky jako důkazem že je naše. Za to kdyby mi ho vykastrovali bych vděčná nebyla, co když jsem pro něj měla nevěstu a chtěla koťata, že.

Bohužel to že měl obojek se jménem jim asi nedokážeš :( Někdo mu ho mohl sundat. Nám takhle někdo kradl obojky proti blechám z kocoura. Nebo ani tak nekradl, jako měnil za mašle. A nakonec zmizel úplně :(

Ono jde dát očipovat i kočky? Co to vlastně znamená? Jako že do nich nastřelí nějaký čip s údaji? :think:
  • Citovat
  • Upravit
4306
15.5.11 15:33
Ano, čipují se jako psi pod kůži, na čipu jsou údaje o kočce a majiteli. Při odchytu se kontroluje jestli čip má. Na těch stránkách, co dala zakladatelka byla u koček kolonka, jestli čip měla nebo neměla.
Bohužel na blbce nahrazující obojky za mašle narazíš kdekoliv, navrhuji zjistit kdo to je a dát mu trochu přes tlamu :palec:
Hanule píše:

Ono jde dát očipovat i kočky? Co to vlastně znamená? Jako že do nich nastřelí nějaký čip s údaji? :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
15.5.11 15:34

je to těžké…
já mám všechny své kočky vykastrované… a chodí ven… a vrací se… nechodí teda daleko… ale chápu tuto organizaci.. protože moje sousedka tuto funkci dělá sama.. za 1. krmí toulavé kočky po obci…za 2. nechává kastrovat na své!!! náklady kočky… protože je to opravdu problém! když nejsou kastrované za rok se namnoží a pak tyto toulavé kočky opravdu živoří.. hlavně v zimě bez jídla a domova!
co bych udělala????
koupila si ho zpět! a dala mu obojek či čip!
pak už by se snad nechal identifikovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
15.5.11 15:37

ještě bych ráda podotkla jak tady v okolí jsou nekastrovaní kocouři protivní! toulají se.. jsou neustále porvaní do krve! všechno očůrávají… a to mám všechny své kočky kastrované, ale když sem vleze nekastrovaný kocour je to katastrofa.. pere se s mýma kočkama… a očůraný mám celý dům! myslím, že majitelé kocourů by tím svým miláčkům - kocourům kastrací velmi prospěli! pokud je teda nemají na chov! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
15.5.11 15:42

Kočka si může obojek velice snadno sundat sama - o větev apod. Takže bych nekoukala na sousedy přes prsty, že to někdo udělal schválně. jediná jistota je kočku očipovat.
Sběr toulavých koček je hlášen místním rozhlasem nebo vyvěšen na úřední desce několik dní předem. Tyto akce jsou plánované a není to jako hup na kozu.
Pokud by měl FIP, tak je držen na karanténě a jediná podmínka pro adopci je eliminace od ostatních koček. A očkovaného si ho měla? To by přítomnost FIP vylučovalo. Pokud nee, tak nevím čemu se divíš. Kocourek neměl čip ani tetování, v době odběru toulavých koček sis ho nedržela doma a očkování?
Být tebou, tak bych tam zašla, přinesla fotku, zaplatila, PODĚKOVALA a šla i s kocourkem domů.
Jo a nedávno jsem četla, že už bude trestné, aby tvoje kočka šla na cizí pozemek. Jestli už to uzákonili, to nevím, ale jelikož už zvíře nebude bráno jako věc, tak s tím zcela souhlasím. Majitel si musí své zvíře pohlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
15.5.11 15:42

Ale psa ti v útulku nevykastrují. Nejde o těch 700czk, mně jde o tu kastraci a to, že mi vzali zdravého kocoura, který měl obojek. Vykastroval/La ho a prodává. Nezlob te se na mne, ale toto je trošku divné, když ti seberou kocoura, který se drží domu a když připustím, že by si odešel víc než by měl, tak nemají právo jí sebrat. Berou jiné věci, takže se asi nemohu divit, když je zvíře brané za věc, že ho seberou.
:cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
15.5.11 15:43
Macík74 píše:
ještě bych ráda podotkla jak tady v okolí jsou nekastrovaní kocouři protivní! toulají se.. jsou neustále porvaní do krve! všechno očůrávají… a to mám všechny své kočky kastrované, ale když sem vleze nekastrovaný kocour je to katastrofa.. pere se s mýma kočkama… a očůraný mám celý dům! myslím, že majitelé kocourů by tím svým miláčkům - kocourům kastrací velmi prospěli! pokud je teda nemají na chov! :palec:

Souhlas. Je mi líto všech nechtěných utopených (v horším případě) nebo venku živořících koťat (v lepším případě). Jak by se všem ulevilo, kdyby majitelé dávali své kočky a kocoury kastrovat!
Nehledě na to, že když se nevykastrovaný kocour toulá za kočkou, pere se a velmi snadno přijde k úrazu nebo chytne nějakou hnusnou nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
15.5.11 15:46
xxx21 píše:
Ale psa ti v útulku nevykastrují. Nejde o těch 700czk, mně jde o tu kastraci a to, že mi vzali zdravého kocoura, který měl obojek. Vykastroval/La ho a prodává. Nezlob te se na mne, ale toto je trošku divné, když ti seberou kocoura, který se drží domu a když připustím, že by si odešel víc než by měl, tak nemají právo jí sebrat. Berou jiné věci, takže se asi nemohu divit, když je zvíře brané za věc, že ho seberou. :cry:

Jelikož nebyl kastrovaný, tak nemůžeš zaručit, že byl jen kolem baráku. Ucítil kočku a pudy jsou daleko silnější než vůně domova. A jelikož se kvůli nezodpovědným majitelům, kteří své kočcoury a kočky nekastrují, kočky množí jako krysy, tak jsou tyhle akce. A jak už jsem psala - odchyt musel být oznámen. Takže je jen tvoje blbost, že si nečteš úřední desku a nepostaráš se o to, aby se tohle nestalo.- A pokud ti přijde 700,– hodně, jako náklady za stravu, léčení, pokud je FIP, tak to rozhodně není zadarmo, tak by mne zajímalo, čím krmíš, protože 700,– je pytel kvalitního žrádla pro kočku na cca 2 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
15.5.11 15:47
xxx21 píše:
Ale psa ti v útulku nevykastrují. Nejde o těch 700czk, mně jde o tu kastraci a to, že mi vzali zdravého kocoura, který měl obojek. Vykastroval/La ho a prodává. Nezlob te se na mne, ale toto je trošku divné, když ti seberou kocoura, který se drží domu a když připustím, že by si odešel víc než by měl, tak nemají právo jí sebrat. Berou jiné věci, takže se asi nemohu divit, když je zvíře brané za věc, že ho seberou. :cry:

Motáme se poněkud v kruhu. Neprodávají ho, snaží se ho umístit a chtějí jenom získat zpět peníze, které vynaložili na kastraci, nic víc.
Kontaktujte útulek a budete vědět, na čem jste. Podle mě prostě není možné, že v době, kdy se dostal do útulku, měl ten obojek, to by ho nikdy neodchytli. Nebo by ho odchytli a kontaktovali vás. Nebo to prostě není váš kocour.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
15.5.11 15:47

kocour byl očkovaný, odčervený, - měla jsem dva z jednoho vrhu, druhého ještě mám. S jedním i druhým jsem chodila k veterináři. Divím se tomu, že koucour byl zdravý a oni píše, že může mít jako jeho brášci vir.

druhého půjdu očipovat, když ani obojek nepostačí. Měl ho od malinkatého koťátka, aby se na něj naučil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný