Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý večer, do Tunisu litá me každy rok. Nikdy jsme si nestezovali. Ubytováni, strava vyžití pro deti. Super. Na výlety chudší pouze organizované a všude stejně. Strava je jak místní tak evropská, jen rizik nečekejte.
Zdravím my byli na Djerbě a super, byli jsme tam v srpnu, musím říct ze neskutečné vedro bylo, přiletěli jsme zpátky černí jak uhlí, jídlo i ubytování bylo dobré nějak zvlást jsme si nestězovali, vzdy toho bylo dost a vseho, byli jsme na 15 dní, na výletě jsme byli a všude taková chudoba ze to bylo hrozne
já tam mela průjem takže doporučuji smecta dá se sehnat u nás v každe lekarne, cerné uhlí nepomáhalo nic jen smecta a nejake jejich prásky co jsem si tam koupila, ale treba takove problémy mít nebudete, jinak vsechno okey v záři by tam melo být urcite teplo
kdyztak si dej na google.cz pocasi v tunisu a ono ti to samo vyhledá.
Pekný vecer
@jana0000 píše:špína Vám nevadí?
@Domu děkuji a muzu se zeptat na moře je teple, někdo i rikal že tam je spinave ale to by nám extra nevadilo
Vincci je dobrý hotel takze pokud se vyskytne větší množství chaluh tak pláž uklidi nebo je do druhého dne spláchnout moře a určitě bude i teple
@jana0000 píše:
@Domu děkuji a muzu se zeptat na moře je teple, někdo i rikal že tam je spinave ale to by nám extra nevadilo
More tam bylo ciste, zadny neporadek nebo tak tam nebyl
prave pridavam par fotecek co jsem nasla jeste v tel ![]()
Jinak more bylo teploucke ale jak rikam my byli v srpnu a to tam bylo hrozne moc velke vedroo
Prosím o radu zkušenější.
Jak se vyvarovat omyté zelenině a ovoci jejich vodou? Umýt znova svou kupovanou nebo jinak?
@Anonymní píše:
Prosím o radu zkušenější.Jak se vyvarovat omyté zelenině a ovoci jejich vodou? Umýt znova svou kupovanou nebo jinak?
Nejíst nic tepelně neupraveného a oloupaného
Salát asi neomyješ. Ale spíš se nepřežírat a nelézt na prudké polední slunce.
Do Tunisu létám a jim i kupovanou zmrzlinu na ulici ![]()
To není Egypt, tady faraon nehrozí..průjem asi ano ale evropské bakterie se mění za ty Africké a někdy to vyvolá průjem.. nic hroznýho. Muj 4 letý syn byl bez průjmu úplně ale měsíc do předu jsem ho ladovala probiotickýma kapslema.
A většinou za to může snaha stlasknout páté přes deváté. ![]()
Prohnalo nás to po každém jídle
takže úprk na pokoj na WC.nebylo to ale nic hrozného jen to k tomu prostě patřilo ![]()
@alialiali píše:
Prohnalo nás to po každém jídletakže úprk na pokoj na WC.nebylo to ale nic hrozného jen to k tomu prostě patřilo
Hm. Proto radši jezdím po Evropě. Prát se o záchod po každém WC, to je teda dovolená…
@Russet nepotká to každého..já průjem měla..ale asi tak 1-2× za den..a to ještě nebylo nic naléhavého.Syn neměl průjem vůbec…dá to předejít probiotiky.
Nepoznat Afriku je škoda..mám ji daleko víc raději než Evropské dovolené. ![]()
@Malike píše:
@Russet nepotká to každého..já průjem měla..ale asi tak 1-2× za den..a to ještě nebylo nic naléhavého.Syn neměl průjem vůbec…dá to předejít probiotiky.
Nepoznat Afriku je škoda..mám ji daleko víc raději než Evropské dovolené.
Já v Africe byla a průjem jsem neměla. Jedli jsme normálně jejich jídla a v kavárně pili čaj. Ale proležet dovolenou za zdmi v komplexu nepovažuju za dovolenou.
Nevím.. raději si připlatil za lepší Evropskou dovolenou. Nikdy nevíte, jak to který člen z rodiny bude snášet a celá dovolená zkazena. Nehledě na to, že my osobně nechceme Araby/Muslimy podporovat a ještě mít větší šanci, že nás na pláži zapichnou…
Ano,super.. počasí bez mracku, vyžití pro děti, ale raději Evropu… ![]()
@Russet píše:
Já v Africe byla a průjem jsem neměla. Jedli jsme normálně jejich jídla a v kavárně pili čaj. Ale proležet dovolenou za zdmi v komplexu nepovažuju za dovolenou.
No vidíš..ale Tunisko je část Afriky..
A já teda nebyla za zdmi komplexu..taxíkem jsme navštěvovali na vlastní pěst Tunisko..
Od Tunisu ( hlavní město)mediny,přes Kartágo, lázně po Zoo a různá centra..dokonce jsme byli i v nejchudších částech a to teprv bylo něco.Úžasní lidé..
Nebo i Egypt se dá bez fakultativního výletu. ![]()