Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, máte někdo zkušenosti? Chtěli bysme letět s dětma do Tuniska, all inclusive, takže bez kuchyňky, nejmenšímu je 10 měsíců. Řeším, jestli mají v hotelech na půjčení židličky na krmení, malý ještě nesedí, ale doufám, že do té doby bude. Pak taky jak jste řešili plínky? Vozili jste sebou, nebo se dají i v Tunisku někde koupit? Malý mi jí jen skleničky, vozili jste sebou nebo jak jste řešili? A půjčí mi na pokoj varnou konvicí, ať můžu malému udělat mlíko? Je k dispozici balená voda, nebo se dá koupit v hotelu? Díky za odpověďi
@gabriellllla píše: Více
Netahej mimino do Tunisu, neblbni. Jed do lepší destinace.
My letos taky letíme do Tuniska, ale mladší dcera je kojená, bude mít necelé 2 roky…židličky většinou mívají ty obyč IKEA, my jsme byli loni v Bulharsku, to mladší ještě neměla rok…ale seděla od 8měsíců, měli ty obyč židle a v Egyptě předtím se starší stejné židle. Rychlovarná konvici si můžeš vzít svoji, balenou vodu dávají, pleny si přibal balík do vaku s kočárkem…můžeš se zeptat v daném hotelu, zda mají k dispozici mikrovlnnou troubu…dcera v tu dobu už jedla vše normální, takže jsem ji vybírala těstoviny, maso, rýží, brambory, zeleninu, polévky…tak jsem ji brala jen pár přesnídavek, spíše na cestu…
Tady záleží na hotelu. Většinou už v popisu bývá, zda je např. 1 láhev nebo 2 na den k dostání na baru. Nějaké hotely naopak dávají pití jen do malých kelímků. Na jednu stranu Tunisko ano, protože děti zbožňují a vyjdou ti vstříc. Na druhou stranu je to tam takové zvláštní byla jsem 2× a už bych tam nejela. Vadí mi obtěžování na plážích či mimo hotel (prodejci, nahlížení na lidi, dokonce plivání pod nohy jako znázornění znechucení). Židličky na krmení tam určitě mít budou, to mají ve většině. Záleží také jak blízko hotelu jsou nákupní možnosti. Mimo hotel asi záleží na oblasti, není dobré se procházet sama nebo i s rodinou mezi místními. Vlastní zkušenost. Jestli to je obchod před hotelem, tak to asi není problém. Varná konvice taky bude v popisu hotelu, je to hotel od hotelu jiné. Jinak existuje malá cestovní.
@gabriellllla
S tak malým děckem Tunis nikdy. Plínky tam koupíš, balenou vadu mají všude a hned si jí kupte.
Jídelní židličky určitě v restauraci mít budou. balená voda k dispozici bude popsána v popisu hotelu. Někde dávají lahve na pokoj, někde si vyzvedáváš lahve na barech, někde je jen možnost čepované vody a velmi neradi vidí, když si ji natáčíš do lahví místo do jejich kelímků. Skleničky tam asi koupíš, pokud budete mít možnost normálních obchodů okolo hotelu. Opět velmi pozorně studuj popis hotelu, jeho recenze (i na zahraničních webech tipu Tripadvisor) a google mapy. To samé plínky. Jako samozřejmě, že se tam dají koupit. Ale otázka je jaké a zda vám budou vyhovovat. Jo a dětské jídlo a plínky mívají v těchto státech i v lékárnách (možná spíš než v běžných potravinách). Já mám teda zkušenost spíše s Tureckem, ale ono se to o moc lišit nebude.
Jo a s takto malým dítětem doporučuji hotel 5*. Případně některé hotely mají v rámci All inclusive i baby bufety, kde se dá dobře vybrat jídlo pro nejmenší a mají tam i mikrovlnku.
@nozu tak Turecko a Tunis se liší sakra velmi hodně. V Turecku-myslím v těch turistických oblastech je čisto, krásné promenády i mimo hotel naprosto bez problémů, zdravotnictví na vysoké úrovni, prostě cvilizovaná země. Tunis-mimo hotel bordel, špína, prostě Afrika. Hotel když se vybere dobře tak v pohodě, pláže některé krásné-třeba Mahdia. Koupí se tam všechno, jak jídlo, tak pleny, i kojenecká voda. Židličky v jídelně budou, balená voda většinou taky, chce to zjistit v popisu hotelu.
Ale za mě, nechápu proč si vybrat na první dovolenou s miminem zrovna Tunis, kde je i riziko průjmů, daleko větší než po Evropě.
@gabriellllla píše: Více
Do Tunisu uz bych nejela. Byla jsem 2× a pokazde zklamani. Ta hygiena tam fakt nic moc.
To radsi 100×lepsi je Turecko, kdyz uz.
Do Tuniska nikdo normální nelétá. A už vůbec s takhle malejma děckama.
@renap jo, to s tebou plně souhlasím. My létáme do Turecka už roky, mladší tam byl ještě v břiše ![]()
@Zumpa píše: Více
A tak to si zase nemyslím, znám dost normálních lidí, co tam lítají, i pravidelně. My tam byli dvakrát plus jednou na Djerbě. Třeba v Mahdii je opravdu nádherný moře, asi nejhezčí, co jsme kdy byli. A to máme projeto několik řeckých ostrovů, Baleáry, Turecko obě riviéry, Itálii. Pokud se vybere dobře hotel, tak na válecí dovolenou v pohodě. I nějaké památky tam jsou.
Ale furt nevidim důvod tam tahat mimino, s tím bych zvolila Evropu.
Vždycky mě zajímalo, co lidi vede létat s takhle malýma dětma do těchto zemí? ![]()
@Simod my se tam taky těšíme, během roku máme několik různých dovolených a na jednu válecí tam je hezké moře 😍 v Egyptě jsme se taky měli krásně, starší dcera má 5,5let a už tam byla dvakrát a jednou v Tunisku
my jsme naopak zažili malý výběr jídla v Albánii a v Řecku, to se pak vůbec nedá srovnat ve stejné cenové…