Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, můj dvouletý syn zvrací v autě už po 20 minutách cesty a chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti. Nepomohl mu ani kinedril. co třeba náramky proti nevolnosti? Nemáte zkušenost?
Zkusit můžete, mně pomáhaly v těhotenství. Ještě je přírodní Antimetil na nevolnosti právě třeba v autě🤔 Jezdí po směru nebo proti? Švagrovcům pohohlo, když otočili syna do posměru, proti se mu také dělalo špatně. Vím, že se to nedoporučuje, ale v této situaci je to buď a nebo🤷♀️
Vždycky jsem chtěla zkusit brýle proti kinetóze, zkušenost zatím nemám. Co nějaká homeopatika, nepomohla by?
Zkoušeli jsme oba směry a žádná změna, dokonce jsme vyměnili autosedačku a stále nic. Určitě zkusím nějaká ta homeopatika a o brýlích jsem nikdy neslyšela, tak se na to podívám. Děkuji moc za rady Vám oběma 😊 krásný den vám přeji 😊
Trpím kinetózou od narození. Dnes je mi přes 30 let. Relativně mi zabíral kinedril. 30min před jízdou a při dlouhé trase co 3 hodiny další dle váhy. Sedět po směru. Chápu že je to blbé ale za záda (bederní část) třeba srolované tričko aby bylo břicho spíše vyboulené a nemačkal se žaludek. Žádný telefon, knížky, hračky - nic. Musí se koukat do dálky ven z okna. Chápu, že u dvouletého těžko naučit ale já se s kinetózy nikdy nedostala. Musím vždy dodržovat tyto pravidla. A nejlépe spát!
Nám nejvíce pomohly pytlíky na zvracení, asi od 3 let si je dítě zvládá držet samo. S věkem se to u nás zlepšuje.
Naucila jsem se rovnou se nevysmivat, ale pred nakupem naramku bych si zjistila, zda jsou nejake dukazy, ze to funguje. Teoreticky by mohlo i placebo efektem, kinetoza na lodi pry zmizi, kdyz ma namornik co na praci.
Určitě žádné tablety apod, mně bývá taky špatně, když bych měla koukat do mobilu. Můžeš zkusit místo toho audio knížky. Dítě by to mohlo zaujmout a mohlo by se soustředit na něco jiného.
Teoreticky by melo pomoci zavazat oci, ta kinetoza je z rozporu zrakoveho a rovnovazneho vjemu. Kdyz nekouka z okna, at nekouka radeji vubec.
A co nemučit dítě nekonečnou jízdou v autě? Chápu, že to nejde vždy, ale často třeba ano ![]()
@Yasmen píše: Více
A kde beres tu jistotu, ze se jedna o nekonecnou jizdu v autě? Me se umi udělat špatně za 10 minut v MHD a bohuzel ne vsechno je v dosahu pesi chuze e leteho ditete nebo kočárku.
@Yasmen píše: Více
Kinetóza se může projevit i po 10 minutách jízdy. Mě kolikrát stačí jet na nákup po městě. 3 semafory a je hotovo
U dospělého se to dá relativně ovládat a tlumit lekama ale dítěti nevysvětlíte, že musí dodržovat nějaká opatření.
@Pudloslava píše: Více
Taky jsem zkoušela, ale zavřít ani zavázat oči u mě bohužel nefunguje, stačí, že se to auto párkrát zhoupne nebo prudce přibrzdí a je hotovo. Jediné, co opravdu pomáhá, je Kinedryl nebo ještě lepší Vomex (ten se prodává v DE), ale pak jsem jak zdrogovaná
. Antimetil také nic moc, to je skoro jako placebo. Doufám, že to syn nezdědí po mě… Nevíte, v jakém věku nejpozději se u dětí kinetóza projeví?
@Zlobolka123 jo, kdyby po deseti. Syn je schopen začít zvracet do minuty. ![]()
@Zuz186 píše: Více
Asi kdykoliv. U nas se peojevila az nekdy v 6 či 7 letech. Ale je to jak kdy, někdy problem a jindy v pohodě, kynedeil ji taky zabira dobře.