Zvracení v autě - náramky?

36
22.6.25 07:50

Zvracení v autě - náramky ?

Dobrý den, můj dvouletý syn zvrací v autě už po 20 minutách cesty a chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti. Nepomohl mu ani kinedril. co třeba náramky proti nevolnosti? Nemáte zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
221
22.6.25 08:33

Zkusit můžete, mně pomáhaly v těhotenství. Ještě je přírodní Antimetil na nevolnosti právě třeba v autě🤔 Jezdí po směru nebo proti? Švagrovcům pohohlo, když otočili syna do posměru, proti se mu také dělalo špatně. Vím, že se to nedoporučuje, ale v této situaci je to buď a nebo🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1029
22.6.25 09:40

Vždycky jsem chtěla zkusit brýle proti kinetóze, zkušenost zatím nemám. Co nějaká homeopatika, nepomohla by?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
22.6.25 09:45

Zkoušeli jsme oba směry a žádná změna, dokonce jsme vyměnili autosedačku a stále nic. Určitě zkusím nějaká ta homeopatika a o brýlích jsem nikdy neslyšela, tak se na to podívám. Děkuji moc za rady Vám oběma 😊 krásný den vám přeji 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
22.6.25 10:55

Trpím kinetózou od narození. Dnes je mi přes 30 let. Relativně mi zabíral kinedril. 30min před jízdou a při dlouhé trase co 3 hodiny další dle váhy. Sedět po směru. Chápu že je to blbé ale za záda (bederní část) třeba srolované tričko aby bylo břicho spíše vyboulené a nemačkal se žaludek. Žádný telefon, knížky, hračky - nic. Musí se koukat do dálky ven z okna. Chápu, že u dvouletého těžko naučit ale já se s kinetózy nikdy nedostala. Musím vždy dodržovat tyto pravidla. A nejlépe spát!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4093
22.6.25 11:09

Nám nejvíce pomohly pytlíky na zvracení, asi od 3 let si je dítě zvládá držet samo. S věkem se to u nás zlepšuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
22.6.25 11:21

Naucila jsem se rovnou se nevysmivat, ale pred nakupem naramku bych si zjistila, zda jsou nejake dukazy, ze to funguje. Teoreticky by mohlo i placebo efektem, kinetoza na lodi pry zmizi, kdyz ma namornik co na praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1029
22.6.25 11:27

Určitě žádné tablety apod, mně bývá taky špatně, když bych měla koukat do mobilu. Můžeš zkusit místo toho audio knížky. Dítě by to mohlo zaujmout a mohlo by se soustředit na něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
22.6.25 11:39

Teoreticky by melo pomoci zavazat oci, ta kinetoza je z rozporu zrakoveho a rovnovazneho vjemu. Kdyz nekouka z okna, at nekouka radeji vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2763
22.6.25 11:41

A co nemučit dítě nekonečnou jízdou v autě? Chápu, že to nejde vždy, ale často třeba ano ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101749
22.6.25 12:04
@Yasmen píše: Více

A kde beres tu jistotu, ze se jedna o nekonecnou jizdu v autě? Me se umi udělat špatně za 10 minut v MHD a bohuzel ne vsechno je v dosahu pesi chuze e leteho ditete nebo kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
22.6.25 12:36
@Yasmen píše: Více

Kinetóza se může projevit i po 10 minutách jízdy. Mě kolikrát stačí jet na nákup po městě. 3 semafory a je hotovo :lol: U dospělého se to dá relativně ovládat a tlumit lekama ale dítěti nevysvětlíte, že musí dodržovat nějaká opatření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
22.6.25 13:03
@Pudloslava píše: Více

Taky jsem zkoušela, ale zavřít ani zavázat oči u mě bohužel nefunguje, stačí, že se to auto párkrát zhoupne nebo prudce přibrzdí a je hotovo. Jediné, co opravdu pomáhá, je Kinedryl nebo ještě lepší Vomex (ten se prodává v DE), ale pak jsem jak zdrogovaná :(. Antimetil také nic moc, to je skoro jako placebo. Doufám, že to syn nezdědí po mě… Nevíte, v jakém věku nejpozději se u dětí kinetóza projeví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
22.6.25 13:22

@Zlobolka123 jo, kdyby po deseti. Syn je schopen začít zvracet do minuty. :lol:

• Citovat
  • Upravit
101749
22.6.25 13:38
@Zuz186 píše: Více

Asi kdykoliv. U nas se peojevila az nekdy v 6 či 7 letech. Ale je to jak kdy, někdy problem a jindy v pohodě, kynedeil ji taky zabira dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí