Chorvatsko sever v červnu - zkušenosti

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
158
9.6.25 14:09

Chorvatsko sever v červnu

Ahoj všem, nemáte někdo náhodou aktuální zkušenost s Chorvatskem ted v červnu? Konkrétně tedy Istrie…my jedem v neděli 15.6., původně jsme měli jet září, ale to nepůjde, tak alespoň takto…nicméně co čert nechtěl, marodi mi synek 2,5 roku…už je teda dobrej celkem, “jen” odhleňujeme. Teplota byla 2 denní a naposled v sobotu ted.
Chystame se do Primoštenu, pojedeme na noc…jen me trosku vystrašila teta a přidali se ostatní příslušníci :potlesk: …ze more bude studené a ze se ani neokoupeme 8o …koukala jsem na netu, udaje různé..každopádně je tam okolo 26-30 ve stínu porad a nechtěli jsme jet v sezoně. A tak se jen tak zkouším ptát, jestli nekdo nejezdíte třeba pravidelně? A mate zkušenosti? Ja u moře nebyla cca 5 let, nechce se mi letadlem, ptz me ted trápí uz dyl potize se zalehanim ucha a to jsem na pevnině :lol: …mam obavu co by dělal přetlak…treba nic, nevim no…dle ORL je to ok, takze vlastně zatím nevim příčinu. Chorvatsko je blízko a sever Itošky taky, ale tam se mi nelíbí to moře. Dekuju případně za reakce :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
9.6.25 14:28
@verus500 píše: Více

No podle internetu je momentálně teplota vody v téhle lokalitě 18.3°C. Tak záleží, jak jste otužilí, my bychom s tím problém neměli, ale znám lidi, co do vody pod 25°C nevlezou :nevim: Ale každopádně bych jela, syn se lépe domarodí v mořském klimatu, než doma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
9.6.25 14:32

@unuděná je to tak, do pondeli pry 22 stupňů..kdoví :lol: …ja vlastně ani nevim, jaka teplota vody v lete vyhovuje mne :mrgreen:, posledního 2,5 roku mi delalo vedro od těhotenství zle a ted se to trošku upravuje vsechno mam pocit.
Maly ma prave potíže s alergii, sklony k astma, takze more doktorka vyloženě schvaluje, jde mi hlavně o něho :srdce:. Chceme navic po cca 5.dnech přejet jeste do Rakouska do hor na par noci. Jinak přítel ten nema problem s chladnější vodou…ja uvidím. Diky za zpravu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15398
9.6.25 14:33

Jednou jsem byla v půlce června v Chorvatsku na severu a nikdy víc. Do moře se pomalu vlézt nedalo. Na mě brutálně ledové. Mělo to tak 19st. Což je fakt málo. Že má dítě rýmu, bych vůbec neřešila. Rýma není nemoc a dá se s ní fungovat normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
9.6.25 14:35

@Šmoulice toho se právě děsím :,( …tak se asi neokoupu…on ted už jen hleny, ale min týden měl obstrukční bronchitidu a dýchal doma Ventolin. Bohuzel se mu to vrátilo, ale nejspíš protože sel brzy zase do jesliček. Ted budeme poctivě týden doma a je to uz od pátku znát, ze velká úleva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.6.25 14:36

Tak pokud počítáte i s tím, že se nevykoupete, ale prostě si tam odpočinete, budete výletit, ochutnávat místní kuchyň, případně budete mít třeba bazén na ubytku, vůbec bych neváhala. Navíc pokud bude teplý vzduch, tak do 19stupňové vody se dá vlézt úplně v pohodě (můžete si koupit trička z lehkého neoprenu) a 2,5 leté dítě si stejně asi víc užije hraní s kamínky na pláži, než nějaké vyloženě koupání a plavání ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15398
9.6.25 14:39

Tak to se nejspíš neokoupe ani to dítě… Nebo teda aspoň já bych dítě po takové nemoci do ledové vody nepustila.
Jako celkově bych uvažovala o změně destinace. Nebo aspoň termínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
9.6.25 14:40

@unuděná dekuju moc, jojo bude to takhle nejspíš :andel:. My nebyli u moře déle, mame radi hory, ale pro malého je to prý vhodne, takze to budeme realizovat. Myslim, ze jak píšete, pokud bude vedro, ma byt, tak se nejak smočit člověk zajde. Maličký bude mít malý bazének sebou, stan…kelímky a kamínky to je jeho 😁 😁 😁. Takze načerpáme jine klima. Ale samozrejme, ze koupat se v příjemné vodě by byl velký plus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.6.25 14:41
@Šmoulice píše: Více

Naopak, na nemoci průdušek je chladné počasí i voda to nejlepší. Ono beztak záleží na dítěti. Mě dcera leze na jaře do bazénu, co má 14 a nijak zvlášť se neklepe, mám problém jí odtamtud vyhnat. A pak jsou děti, co mají modré rty v červenci na Slapech, které mají 23 :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
9.6.25 14:46

@Šmoulice asi vyloženě v moři ho tam dávat ne, pokud bude ledové, to je jasný. Ale v bazénku se trocha vody vyhřeje. U něj jde spíš o to klima. Destinaci taky uvažuju jinou, ale zas se mi moc nechce to letadlo :,(. A termín kvůli práci bohužel jiny uz nedáme. Takze ted přemýšlím, zjišťuji a brzy se musime finálně rozhodnout. Ale doktorka to doporučuje, ze to těmto dětem vazne pomáhá, takze asi pojedeme i s touto menší nevýhodou ohledně teploty moře. Ta obstrukční bronchitida je u nás spis dispoziční, astma v rodině, měl by z toho vyrůst..snad…takže to more je pro něj dobra volba pry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15398
9.6.25 14:49
@unuděná píše: Více

Záleží co komu vyhovuje :)

Za mě jsou top termály od 30st a výš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
9.6.25 14:49

@unuděná jo ona právě ta doktorka z alergo/imuno. oddeleni nám doporučila at volíme červen nebo září spíše a ne plnou sezonu. Ze zase velké vedro ideál neni, takze jsme chtěli záři, ale pracovne nemůže partner. Tak proto takto…kdyžtak vám dám zpětně vědět jak jsme přežili 😅. Jemu se to chudákovi právě vrací…furt stejný průběh…trocha rýmy a za pár dnů náběh buď na laryngitidu a nebo obstrukci. Zpravidla po 2-3 dnech běžné léčby je ok…tak cokiliv co může pomoct, se snažím dopřát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
9.6.25 14:50

@Šmoulice pro mě taky tepleji radši :D :D, hold se obětuju :,( :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.6.25 14:53

Myslím, že mu to prospěje. Nebo pokud byste raději přecijen pouvažovali o jiné blízké lokalitě, tak Ligurské moře (severní Itálie) je o pár stupňů teplejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
9.6.25 14:54

Myslím, že teď už to bude v pohodě. My jsme byli koncem dubna, a koupali jsme se skoro každý den. Voda měla 14 st, tak to bylo osvěžující. Ale moje děti vlezou do všeho, koupali se i ve Skotsku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí