Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@verus500 píše: Více
přestaňte mu dávat mléko, u nás bylo do půl roku po astmatu, bronchitidách, vyrážkách
@Lucy75 my jsme v Albánii byli před 10lety, ještě neměli all inclusive, ale polopenzi, ale bylo tam hezky
@Lucy75 píše: Více
Byla jsem v Albánii 2×. A rozdíl to byl masakr jen za ty dva roky. Teď už bych do Al v sezoně nejela.
Byli jsme autem a procestovali jsme od jihu po sever. ![]()
@stinga píše: Více
Prosímtě dáš to autem úplně v klidu. Zvlášť pokud jste dva řidiči. ![]()
Za mě kdo letí do Al a pak se plácá na jednom místě je blázen. Albánie je krásná země na prozkoumávání. Nabízí daleko víc jak to blbé Chorvatsko.
Takže buď teda vlastním autem, nebo letět - půjčit si auto a cestovat.
Jinak Albánie zatím není na takové úrovni jako Turecko, nebo Egypt co se týče all in. Takové velké resorty tam zatím nejsou. Ale dělají vše proto, aby tam ty resorty byly. ![]()
Na booking seženeš ubytování za pár korun. Ale jinak jídlo a pláže … to už je masakr. Jak ceny jídla, lehátek všeho …
Ideální doba na návštěvu Albánie skončila tak 3-4 roky zpět. Bohužel.
Ale pokud by jste jeli třeba květen nebo říjen, tak by to nebylo špatné. Jen by to nebylo 100% o moři, ale i o tom poznávání.
I když v říjnu se tam ještě normálně koupou, ale to počasí už je takové nevyzpytatelné.
@Šmoulice jako že už taky podražili? chlapi tam byli právě před více lety a říkali, že vše levné…
no už asi taky najeli na vlnu byznysu, co? tyhle ceny neplatí? https://www. dovolenaceny. cz/albanie/potraviny#:~:text=Aktu%C3%A1ln%C3%AD%20ceny%20v%20Alb%C3%A1nii%202025%20-%20potraviny.%20%E2%9C%94%EF%B8%8F, EUR%20a%20USD.%20Ceny%20dovolen%C3%A9%20v%20Alb%C3%A1nii%202025.
@Šmoulice kámoška tam byla loni a co se týče služeb přijela vytočená. Personál líný, bez zájmu, nic je nenapadlo, prostě cikánov. A to měli luxusní hotel za dost peněz.
@terien jj, to jsem taky slyšela, Balkán no… služby se teprve učí, uvidíme, no…
@Lucy75 píše: Více
Brutálně podražilo všechno …
@terien je to Balkán … S tím se musí trochu počítat. Prostě pro typické resorťáky to tam zatím moc není, no … ![]()
Ta stránka se mi nechce načíst. Nicméně v Al strašně záleží, kde jsi. U moře na jihu už jsou ceny jak u nás, i lehce vyšší. Zvlášť třeba restaurace.
Sever ( jezdí tam míň lidí), tak jsou lepší. Ale už taky žádný zázrak. Jak před x lety.
Co je tam levné, tak základní zelenina na trzích i v obchodech. Okurky, rajčata, papriky, cibule …
Ale kde jsou ceny nízké, tak ve vnitrozemí, kam moc turistů nejezdí. ![]()