Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
ale nekecej, na Istrii je teď teplota vody 20 stupňů, vzduch 24 stupňů nejvyšší teplota, na příští dny je předpověď podobná, voda za týden by měla mít 22 stupňů, ale žádné třicítky se nečekají - vždyť se to dá dohledat
my naposled Omiš a Podgora
já mám tu jejich přírodu fakt ráda, ale milovala jsem to v devadesátkách, kdy to autem šlo fakt low-cost a po válce tam skoro nikdo nejezdil, prázdné krásné čisté pláže…
teď je tam hlava na hlavě a ceny jak v Hiltonu ![]()
jako normální obchody a tržiště ještě ujdou, ale vše ostatní je mazec… škoda, bývala to moje srdcovka.. i když tam byly ještě miny… to si turistů vážili a všude nám cpali rakiju, travaricu, olivy, ovoce… dnes to člověk krutě zaplatí.. mám ráda jejich domácí ořechovku, mňam ![]()
@stinga jestli jsou níž, tak těch skoro 30 mohlo dnes být…
a mělo by to stoupat, dívej, třeba Makarská… https://www.in-pocasi.cz/…akarska-595/
tu mají být tropy o víkendu, tak to jsem teda skutečně zvědavá, protože jsem se letos de facto ještě ani pořádně neohřála a k večeru tu furt topíme jak kreténi ![]()
@Cizinka 999 píše: Více
ona „plavala“ na koupališti v bazénu 5 metrů hloubka v plavací vestě ve dvou letech, ale z moře měla prostě strach
@Lucy75 píše: Více
jo, už jsem dočetla, že píše o Primoštenu, já se dívala na Crikvenicu, protože zadání je Istrie ![]()
A pak to probuzení
samozřejmě do chorvatského slunce ![]()
@stinga tak Istrie je prostě hodně velký sever, však je to kousíček z Rakouska… není velký rozdíl počasí jet do jižního Maďarska nebo do Umagu, ale v Maďarsku utratíš půlku a ohřeješ se v termální vodě
kdežto v Umagu v první polovině června bude koupačka otázkou trošku náročnější Výzvy
![]()
@Lucy75 no ale teplota vody v Primoštenu dnes a další dny je 18 stupňů, vzduch 24-25, no dá se to, ale tropy vypadají jinak
@stinga jasný, tak furt je zatím jen začátek června.. ono to za týden zas bude trošku lepší a za dva zas…je to fakt citelné, kdysi v mládí jsme měli na dovču jen pár tisíc, tak jsme jeli mimo sezonu v květnu do vesničky kousek od Zadaru, okolí i pláž super, ale ty žiletky, to nechceš
vždy jsme se nadechli, rychle tam vběhli a já chvíli křičela, než jsem si zvykla
naštěstí tam skoro nikdo nebyl, jen my, blázni.. ![]()
a předloni úplně na konci září to fakt se ochlazovalo ze dne na den, vzduch i voda.. a ten začátek října už fakt doporučit na koupání nemůžu.. na poznávačku ovšem ideální…
@stinga ale ona chce primošten, ten je mnohem jižněji a tady se koupou celé rodiny…jak je na Istrii nevím
@stinga tak já našla 31 až 35 vzduch a moře 23 průměr, u břehu je příjemné, tomu bych věřila, nejsem žádný otužilec…jsme tu 4.den a 4 dny je vedro…
Příspěvek upraven 09.06.25 v 21:27
V úvodním příspěvku píše, že na Istrii, pak Primošten. Když jsem já a ostatní uživatelky psaly o upřesnění, kam tedy jedou - neodpověděla ![]()
Jezdit dálky v noci je sebevražda a navíc Chorvatsko je už dva roky mimo. Není důvod tuhle zemi živit.
@Lucy75 jsme v primoštenu, také jsem do Chorvatska jezdila s rodiči a pak 19let spíše letecky do různých zemí nebo 12× v Itálii…červen je ještě ok, nejdražší je cesta, ubytování na airbnb se dají sehnat v pohodě…ale drink za 12e na baru mě trochu překvapil, ještě se dají sehnat za 8e…ale zase capučíno je 62kč, což mi nepřijde raketa a bylo výborné…