Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@terien muj syn ma náběh na astma, doktorka nám doporučila, ze pomáhá more. Nemáme jinou časovou možnost letos nez červen kvůli praci muze. Tak to beru tak, ze pokud mam aspon tuto možnost mu dopřát to klima, o které tam primárně jde, tak ji chci využít. Lepší než vubec si rikam. Mrznout tam nikdo nebude a maly se bude moci smočit treba v bazénku, ktery sebou vezeme…ideální to samozřejmě neni, ale hraju s kartami, jaké mam k dispozici jak se rika
@Cizinka 999 píše: Více
moje dcera se moře bála asi do 5 let, snesla jen Rimini, kde byla voda po kolena, která byla samozřejmě vyhřátá - o zimu asi nešlo, spíš o ten strach z těch přívalů vody kolem, a úzkostlivá matka nejsem
@Cizinka 999 woow, to jste dobří
, ono opravdu je to velmi individuální, takže prostě uvidíme až budeme přímo na místě. Ideální to treba nebude, ale říkám si, ze dopřeju synovi změnu klimatu a obecne změna prostředí je obcas fajn. I ja se těším, několik let jsem u moře nebyla
@verus500 píše: Více
přesně tak, jeďte, určitě si to užijete, tak malé dítě beztak netouží „plavat“ hodiny v moři, ale to cachtání v bazénku si užije ![]()
Když bude moře studené, dáte vodu do bazénku. S kamínky atd. si může hrát i tak. Vy se holt třeba nevykoupete, ale děláte to kvůli tomu vzduchu, který malému má pomoci. Obávám se jen, že 5 dnů je na pomoc krátká doba, ale lepší než nic.
@Fitsun moc díky za reakci
, já jsem takový divny analytický typ vis
…pomáhá mi slyšet více názorů a je jedno jaké jsou, zda převažují pozitivní nebo negativní, vždy si z toho něco odnesu.
Pomůže mi to tu vždycky, byť samozřejmě i za cenu různých jedovatějších komentářů
, i přesto mi to pomůže.
Přece jen se ozvou lidi co mají fakt osobní zkušenost a lecos navíc se dozvím.
Shrnula jsi to moc dobře, je to tak. Hold mám ted takovéhle možnosti, tak nemůžu mít ještě more jako mlíčko kdyz jedem ted a nejlíp na sever ![]()
A kam teda jedete?? Na Istrii (nemyslíš Poreč?) nebo do Primoštenu? však ten je až pod Šibenikem..
Hele, jezdili jsme od května až do října, vše má svoje, červen už je krásné počasí, od poloviny i docela horké, i na té Istrii,
voda na mne ještě studená - vše pod 20 nebo těsně kolem prostě na mých x hodin cachtání ve vodě nestačí…
Ale červen už se bere jako sezona, zvláště jižněji už je lepší i to moře… a dítě ocení pláž, hraní s kamínky, kyblíčky, v mini bazénku se voda brzo ohřeje, strach bych neměla.. zvláště ne, pokud je to ten Primošten…
Příspěvek upraven 09.06.25 v 18:58
@Cizinka 999 píše: Více
na mě je to studená voda… brrr… my měli vloni vodu 25… to byla paráda ![]()
@Šmoulice píše: Více
A nase znama je taky v chorvatsku a koupou se, prej je to paráda. ![]()
A k ty teplote, ta se normalne meri vis, mas to dostupny na vsech serverech, nevymejslej si vic stupnu, aby nalakali turisty. ![]()
A jo, Chorvatsko je nas druhy domov, takze si muzu placat co chci, kdyz to clovek alespon zna. Mohla bych ti poslat fotku teploty more, kterou vidim online na baráku, ale ta je jeste vyssi, protoze to je o neco niz, to by te jeblo vid, videt teplotu 23 stupnu, v cervnu.. U nas protejka Jizera ve meste a plaz je vzdycky oblezena a rozhodne ta voda nedosahuje takovy teploty.
To, ze ty mas ráda hodne teply more neznamena, ze to neni normalne koupatelny.
Ale klidne oblec svymu diteti perovku a bezte se projit, dneska by venku jeden umrzl.
![]()
A jak te znam, tak zas vyletis jak certicek a udelas nejakej slusnej stěr, protoze mas vzdycky pravdu vid.
To uz v tyhle diskuzi nastesti nebudu. ![]()
@verus500 ted koukám vždy Primošten je dole pod šibeníkem, to není až tak už Istrie, nee? Istrií beru tam kolem Rijeky, Pula… ale možná mám špatné info. Noo ale to už byste pak museli jet až tak Dubrovnik.
@verus500 píše: VíceČerven je úplně v pohodě, ale ne na severu Chorvatska. Proč nejedete jinam, kde uz bude moře vyhřáté a trváte na destinaci, kde se dost možná ani v moři nevykoupete?
Jsme tady a koupeme se, je vedro a voda teplá, taky i výletíme…tak šťastnou cestu
@verus500 já miluju Egypt v létě a přesto se teď v primoštenu koupeme a voda je teplá 😍 koupali jsme se v červnu minulé roky i na Mallorce, Itálii…atd, naší jsou v Tunisu, taky všichni na webu, jak je tam v červnu zima a mají se krásně
@terien a to sis někde přečetla nebo jsi to zkoušela? Já jen že jsme tady a je tu vedro a voda teplá, i pro děti ![]()