Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Zumpa píše: Více
Jojo, strašně to přepískli
přitom taková krásná země.. teď se kvůli tomu půlka klientely vrhla na Albánii a do pěti let z toho bude to samý ![]()
ale nad tou jižní Albánií na příští rok vážně uvažujeme.. kvůli moři a přírodě… uvidíme, co tam udělá letošní turistická sezona s cenami..
to by si jeden v devadesátkách nemyslel, že drsná balkánská zaostalá středověká mafiánská Albánie se stane českou dovolenkovou destinací ![]()
já to asi zkusím, chci to vidět..
sever prý není tak pěkný, ale ten jih dle fotek za pokus stojí…
https://www.google.com/search?…
tohle je krása.. https://www.albanie-cestovani.cz/jihozapad/
@Lucy75 píše: Více
já jsem nejledovější vodu zažila na Korfu, to jsme letěli v červnu na levnou dovolenou, no také to bylo „laciné, dvakrát placené“, hotel nic moc, jídlo blé, voda jako ty žiletky, to se fakt nedalo, jestli jsem tam vydržela 5 minut, tak moc - ale počasí bylo krásné, horko, slunce - Řekové neskutečně otravní, a ty hajz..papíry v koši
nikdy více
to Chorvatsko v červnu je proti tomu kafe
miluju Itálii, a proto letos jedu po čtvrté v červnu do Chorvatska ![]()
@Lucy75 ta Albánie vypadá moc hezky, to se létá nebo se dá i autem?
@stinga to autem nedáš, buď CK (nejlépe) nebo akční letenka a booking,
je to fakt daleko… a sever je hnusnej dle recenzí, to fakt ne.. chce to tu albánskou riviéru, je to dražší než sever, ale půjdem do toho
furt to vyjde levněji v akci než chorvatsko.. achjono…v létě tam letí maceška s kámoškou (táta už není
), tak mi slíbila, že bude podávat detailní info… za mne je tam nádherná příroda i moře, takže vzhůru do dobrodrůža..ještě nemají tak vychytané služby a čistotu, no, Balkán… ![]()
@stinga píše: Více
kam jedeš? spočti si náklady celkové a pak mrkni v last minitu na tu Albánii, teď vidím, že to jde kolem 10-12 v sezoně na hotel all-in, tak to je boží.. my dali letos za Marsu pro tři lidi 70 a už nechci tolik dávat… takže rozkaz na next year zní jasně : Albánská riviéra v akci ![]()
aha, já nerada lítám, ne že bych se bála, ale nebaví mě to čekání na letišti, na odbavení, v gate, v letadle při zpoždění
![]()
ale autem bych si netroufla, to ani do toho Chorvatska, jezdím denně, ale dálky ne,
já spíš vidím jako cenově stejnou alternativu Chorvatska Mallorcu - akorát teda je to zase letecky, co se cestování týká, nejsem žádný dobrodruh ![]()
do Crikvenice - proto se dívám na to počasí a vodu a zatím moc nic, ale to je v červnu normální, je mi jasné, že voda jako kafe tam nebude,
ale tak na příští rok se dá popřemýšlet o změně ![]()
@stinga jo tak… aha, hele, zbav se fobie z lítání, za dvě hodinky jsi u moře, španělsko třeba.. to máme v září, Malagu, strašně se těším
(ale to se nemá, tak joo, netěším se, bude to strašný
) zvažte tu Albánii, kolegové byli spokojení a co jsem viděla od nich za fotky z těch nádherných hor a kostelů a pláží co tam jsou, je to nádherná země
oni teda jeli většinou adrenalin na mašinách a spávali přes booking zrovna tam, kam dojeli, ale i tak i v těch dědinách to bylo čisté, často i pěkné, nic nechytli ![]()
Do Albánie jsme se chystali, ale čím dál víc se mi nechce jet.
Okolí už docela Albánii…letecky do Tirany na vlastní pěst, půjčit si tam auto a jezdit kolem. Někdo bylo autem svým a někdo letět do resortu.
Postupně se tam vystřídalo dost lidí známých a co jsme tak slyšela, ideální doba byla před 3 roky cca.
Teď, co tam byli přátelé naposledy, tak prý už to začíná být postupně zkomercionalizovana destinace, odpadky všude, pláže až nelidsky přecpané, protože instagram propagace jak hrom.
A jídlo je tam prý taky drahé - jediné co je pozitivní je ta příroda a levné ubytování (na vlastní pěst se dá sehnat stále ještě hodně za levno)…
Přemýšlime spíše o Černé Hoře a Bosně, do Albánie se mi čím dál míň chce
@Anonymní píše: Více
ano, proto to píšu, že do pěti let to bude stejný byznys, jako je nyní Chorvatsko, přesto jsem viděla z Albánie tolik, že to jednou risknem
však já pionýrka a vodačka, co spávala na slamníku a stavěla si stany jak áčkového typu, tak i s podsadou, se zas tak něčeho moc neleknu
a jezdíme do slovenských Topolníků a tam vypadá chatka jak z roku 1975
a stejně se nám tam líbí a jedem tam zas a znovu k bratom si nahřát kosti
a že spíme dvě tři noci v retro chatce nás fakt netíží ![]()
tedy Albánii v hotelu přežijem určitě v zenovém klidu ![]()
Příspěvek upraven 09.06.25 v 22:20
já nemám fobii z lítání, jak píšu - nebaví mě to neustálé čekání na letišti,
párkrát jsem letěla - do Španělska, na Mallorcu, na to Korfu, za covidu jsem letěla s dcerou 3,5 roku z Vídně do Valencie bez ck,
ale preferuju autobus - sednu navečer do busu a ráno vystoupím před hotelem ![]()
@Lucy75 tož to ubytko je dobré psycho ![]()
my teď jedeme do Otrokovic na fesťák a budeme spát v autě
@stinga no vidíš, to je horší, jak ta chatka,
můj chlap je kutil, tak šel ven najít jakési trámky, aby byla postel v rovině prej ![]()
on se vedle stejně ubytoval druhou noc šílený Vychodnar Rusín se svou křehkou blond ženou (on můj ročník, tedy páďo, jí 61, ale krásná blondýnka fajn normální milá baba kuchařka ) a on tam dovezl repráky a vychodnarský folklor a strašně moc tvrdého ![]()
bylo mi zle do středy, ale zážitek silný, pouštěli jsme si Elán, Tublatanku, Duchoně a jejich folklor
mezi tím ve dvě ráno termální koupel
jsem ráda, že jsem to přežila a blila jsem cestou zpět jen třikrát ![]()
PS : Duchoň byl jejich náš Gott, pamatuje někdo vůbec???
@verus500 píše: Více
Když je to tam teď tak fantastický, tak proč zakládáš diskuzi?