Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
Prelom brezen duben bysme leteli na Floridu do Orlanda. Mam tam kamaradku a bude se vdavat, tak jsme si rekli, ze to spojime s dovolenou. ona zije v takovem malem mestecku v centralni Floride, kde bude i svatba.
Koukala jsem, ze ideální je let do Orlanda, chceme to spojit s dovcou a prvni tyden vyletit. Pujcit si auto. Jelikoz je Orlando mestem s plno zabavnini parky a pohede i 10 leta s nama, tak uvazujeme, zda bysme se i lres tu nehoraznou cenu do nejakeho nekoukli, je jich tam hrozne moc, takze mizna i jiny nez Disney nebo Universal, nejake doporuceni mimo techto proflaklych?
Chteli bysme taky nejaky prirodni park neco jako Wekiva Spring state park, jina doporučení? A taky bysme radi na par dni na plaz co je podle vas lepsi Cocoa beach nebo Deytona beach? Koukala jsem, ze u Cocoa Beach je Kennedyho vesmírne centrum, staci den na to, byl tam nekdo? Je lepsi se tam prepravivat temi autobusy, ty se musi nejak rezervovat predem?
Kazdopadne budu rada za jakekoliv tipy, je to nase prvni cesta za ocean.
A kdy je podle vas dobre koupit letenky, vsude se pise ca 3-4 m predem, ale uz ted jsem nasla s odletem z Mnichova za ca 1600-1700 e zpáteční, to je celkem ok ne.
Chci si to naplanovat trochu s predstihem, pre musim v praci zazadat i delsi dovolenou nez tyden ca 6 m predem.. takze cas jeste je, ale rada bych to mela predem rozolanovane i abych vyresila hned zacatkem roku v zari připadne uvolneni ze skoly s predstihem..aby to navazivalo na velikonocni a tak kamaradka nema jeste presny datum, ale bude to v tomto obdobi, ceka na vyjadreni lidi z ceska, co prileti kdo jak muze..
Za mě park Universal naprostá ztráta času, ale pro děcka paráda. Jen je třeba si připravit pár desítek tisíc na vstupné, případně V. I.P. pas. Nicméně co nemá chybu je ten mořský park See world, jsou tam kapustňáci, kosatky, delfíni. Ta show s kosatkami, to jinde asi ani neuvidíš. Hned naproti tomu parku je vodní svět Aquatica, koupání a vodní atrakce. Vedle Orlanda je městečko Kissimmee, tam je něco jakoby skanzen, staré uličky a domečky, vstup i parkovné byl zdarma. Dvě hodinky jsme tam strávili.
@zoidberg píše: Více
Já si třeba Universal fakt užila, ale šla jsem tam hlavně kvůli Harry Potter a za mě to bylo super. Na druhou stranu Disney mi přišel spíš pro menší děti, kromě pár fajn atrakcí to pro mě bylo nic moc a peníze bych za to nedávala (byla jsem tam s host rodinou když jsem aupairkovala)
Zakladatelko, co se týče těch parků, tak za mě to určitě stojí za to a pokud jste fanoušci Harryho Pottera, tak jednoznačně Universal. Nikdy jsem nekupovala fast pass nebo tak něco, většinou tam mají i kratší fronty pro single riders, které jsme vždy využívali a i 10 letá už je dost velká na to aby to zvládla. Je tam dost velká šance že na atrakci pojedete spolu, ale taky můžete být každý na jiné sedačce, ale nám to nikdy nevadilo a to že jízdu absolvoval každý sám bylo lepší než čekat přes hodinu ve frontě.
Co se týče pláže, tak bych zvolila asi Cocoa Beach. Sice jsem tam nebyla, ale myslím že to bude hezčí místo než Daytona. V Daytoně kromě pláže a závodního okruhu nic moc není a ta pláž mi nepřišla jako nějaká extra pecka. Je dlouhá a široká, ale to je tak nějak všechno. Navíc NASA by určitě bylo taky zajímavé. V NASA jsem byla V Houstonu a litovala jsem že jsem se nedostala i do toho Floridského centra.
Obě ty pláže jsou ale u oceánu, tak je dost možné že na koupání v moři to úplně nebude. Počítej s tím že voda bude studenější a budou dost vlny. Na druhou stranu ale většina hotelů tam má i bazén, tak můžete dát koupačku v bazénu a pak se jít projít na pláž a pozevlit u oceánu.
Pokud ale budete mít auto, tak bych se jela podívat dolů na Key West a Everglades a na plážové aktivity se podívala spíš tam.
Byli jsme v Orlandu letos na přelomu března a dubna, koupali jsme se 2× na Cocoa beach a taky Miami beach a moře tam bylo teplejši než v Hurghadě! (kde jsme byli na jarní prázdniny). Takže bez obav, i když vlny samozřejmě jsou, což je pro 10leté dítě paráááda. ( a měli jsme ssebou spoustu dětí)
V parcích jsme byli ve dvou (za jeden den) - Universal a Island of Adventures (mezi nimi jezdí Spěšný vlak do Bradavic), stáhněte si mobilní aplikaci parku, kde uvidíte online aktuální čekací doby na atrakcích. Před 2 týdny otevřeli další obrovskou část parku s novými atrakcemi. (a tam jsou teď tedy čekací doby kolosální..). Do NASA určitě zajeďte, je to na celý den, od rána… taky jsme se jeli dívat na start Falconu 9, nejbližší spot je PlayalindaBeach https://maps.app.goo.gl/…1GTyMbyN4KW7 - jenže přijel trooper z NASA ochranky a vyháněl nás a start byl nakonec odložený o den, tak nic… Nicméně cestou tam ( i odtud:-) budete míjet www.airboatridesatmidway.com a můžete si udělat hodinový výlet na lodi s vrtulí po mělké řece a pozorovat aligátory doslova na pár metrů.
Pokud můžete letět do Miami, letenku seženete levnější a z Prahy (my jsme letěli s BA přes Londýn) a půjčíte si auto tam, takže můžete vidět i Miami (no je to 400 km jízdy do Orlanda ale to je v USA běžná vzdálenost)
Příspěvek upraven 10.06.25 v 17:21
Já vím, že to není úplně odpověď na tvoji otázku, ale dokud tam bude ten oranžový skřet, tak bych si návštěvu té země hodně moc rozmýšlela.
Je tam hodne mist co videt i krom parku..napriklad z parku krom tech vyse zminenych s emi a myslim, ze i detem hrozne libil Gatorland, jestli mate radi aligatory, doporucuji rozsireny listek..
Pak v Orlandu Downtown, Lake Eola Park, zahrady..
Jinak mne se libilo i mestecko Kissimmee, Old Town s takovou pouti, kousek je prirodni park Shingke Creek a hned vedle takovy skanzen Osceola history park..pamatuji se ze jeste velkem bylo blizko Nona park, takove ty nafukovaci prekazkove drahy na jezere..
Kennedyho centrum doporucuji vsemi 10 a mrkni i na stranky NASA, jestli ve vasem terminu nebude start rakety, na to se kupuje listek zvlast, preprava busy je lepsi v tom centru. 1 den staci, ale je toho hodne, trrba s tim pocitat ![]()
Jinak me Cocoa Beach stacila na den, bylo to fajn, jen tak se valet, prochazet po plazi, dat si drink u Cocoa Beach Pier. Kousek odtamtud je jeste hezka prochazka v Manatee Sanctuary park (ale ne pesky apis popojet autem.)
A hrozne doporucuji obchudek The Florida Key Lime, ktery je jinak i na Key Westu a tady ma pobocku ![]()
Jinak jeste me napada mestecko DeLand s krasnym centrem..
A pak prirodu jako parky s moznisti koupani Wekiva Spring State Park, Rock Springs (nevim jak ve vasem obdobi, v lete velmi tezke se tam dostat, stoji tam frinta aut uz od 5 rana..) Blue Spring Park a takovych je tam mnoho..Ocala National Forest a ca 2 hid od Orlanda je cenota Devil's Den Spring, ale na snirchl a potapeni, ne na bezne koupani.
Deytona beach je fajn, ale v okoli nic moc..
Jinak jeste v Kissimmee na prochazky bylo fajn Lakefront park, Twin Oaks Conservation Area..
Bacha na aligatory a hady ![]()
@iamswan ty airboty jsoi dobry, my byli na nich pres Black Hammock Rides v oblasti jezera Jesup a super, celou dobu jsem si rikala, ted se stane nehoda a prevrhnem se do ty vody s tisici aligatory..:)) alw to jsme ai pak rikala i na kajaku v tech prirodnich parkach..je to zajimavy, zezacatku jsem z toho mela divny pocit, oak si clovek zvykl
Vsem moc dekuji za tip,, na vse jsem koukla a vse vypada zajimave, ze teda nevim co vybrat ![]()
Jeste bych mela dotaz, vyolati se navstivit Miami?
@PAN66 píše: Více
Miami mě nezaujalo, ale stejně jako prakticky všichni přede mnou rozhodně doporučuju Universal, Sea World a zejména NASA.
@PAN66 píše: Více
Prostě americké město. A s dalšími zážitky (nejen zábavní parky a NASA, ale i Everglades a Keys) se to prostě nedá srovnávat.